واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: رتبهبندي كيفي خودروهاي توليد داخل در شهريورماه اعلام شدپايان صدرنشيني ماكسيما، سواري بنز صعود كرد
حميدرضا بهدادبا ورود سواري بنز E200 به جدول رتبهبندي كيفي خودروهاي توليد داخل، ماكسيما پس از مدتها صدرنشيني به رده دوم نزول كرد، اما پرايد 141 از جاي خود در انتهاي جدول تكان نخورد.
در آخرين رتبهبندي كيفي اعلامشده خودروهاي توليد داخل از سوي سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران كه طي آن، 24محصول سواري توليد يا مونتاژ داخل، مورد ارزيابي كيفي قرار گرفتند نكات جالبي در مقايسه با جدول قبلي بهدست آمد به عنوان مثال تندر-90 پارسخودرو با جهشي نسبتا چشمگير، خود را از همتاي ايرانخودرويياش جدا كرده و بالاي محصولاتي چون ورنا و فولكس گل قرار گرفت. سمند نيز در اين جدول از MVM پيشي گرفت و بنز E200 هم به جاي ماكسيما در صدر جدول نشست. در رتبهبندي اخير كه مربوط به خودروهاي توليدي و مونتاژي در شهريورماه سال جاري است، همان 9معيار قبلي يعني سيستم فنربندي، تعليق و فرمان، موتور و انتقال قدرت، ترمز، تجهيزات الكتريكي، تزئينات داخلي و خارجي، صداهاي غيرعادي، بدنه، نفوذ آب و رنگ براي ارزيابي كيفي خودروها در نظر گرفته شده است.
طبق ارزيابيهاي قبلي هر خودرويي كه جمع امتيازهاي منفياش در معيارهاي نه گانه بين صفر تا 120 باشد در دسته خيلي خوب، 120 تا 200 در گروه خوبها، 200 تا 277 در سبد قابلقبولها، 277 تا 410 در دسته حداقل قابلقبولها و 477 به بالا نيز دردسته غيرقابلقبول قرار ميگيرند اين در حالي است كه طي رتبهبندي اخير هيچ خودرويي در دسته قابل قبول و حداقل قابل قبول جاي نگرفته است.
پايان صدرنشيني ماكسيما
هرچند نام ماكسيما در صدر جدول كيفي خودروهاي توليد داخل تقريبا به يك عادت تبديل شده. اما هرزگاهي با ورود محصولاتي با كيفيتتر، اين چشم بادامي ژاپني از صدر به زير كشيده ميشود به نحوي كه اين بار نيز سواري بنز E200 جاي ماكسيما را در صدر گرفت. اين محصول لوكس در مجموع 45 امتياز منفي را كسب كرده كه مربوط به معيارهاي تزئينات و رنگ آن ميشود. ماكسيما با وجود كاهش 5/2واحدي امتيازات منفياش نسبت به رتبهبندي مردادماه، در جايگاه دوم قرار دارد. اين محصول مونتاژي پارس خودرو در معيارهاي رنگ، تزئينات و بدنه،امتياز منفي به دست آورده كه بيشترين آن مربوط به معيار رنگ با امتياز 7/26 است. پس از ماكسيما، خودروهاي سوزوكي گراند ويتارا، مزدا 3، پژو 206 صندوقدار، پژو 206، ريو و هيونداي آوانته با كسب امتياز لازم در دسته خيلي خوبها جا خوش كردهاند كه البته در اين ميان تغييراتي نسبت به رتبهبندي مرداد مشاهده ميشود. 206 صندوقدار بالاتر از زانتيا قرار دارد و پژو206 به علت كسب عيوب 25 امتيازي، يك رده نزول كرده است. در دسته خيليخوبها همه اعضا، در قسمت تزئينات و رنگ داراي امتياز منفي هستند اما در بخش سيستم تعليق، تنها سوزوكي و 206هاچبك، در بخش صداهاي غيرعادي، زانتيا و در قسمت نفوذ آب نيز مزدا 3 همچنان دارنده امتياز منفي به حساب ميآيند. نكته ديگر اينكه 206 هاچ بك، در قسمت ترمز داراي امتياز منفي است.
تندر-90 پارس خودرو، خوبترين خوب
در رتبهبنديهاي كيفي خودروهاي داخلي طي ماههاي پيش معمولا تندر-90هاي پارسخودرو و ايرانخودرو در فاصله كمي با يكديگر قرار داشتند و نميشد چندان راي به بهتر بودن يكي از آنها نسبت به ديگري ميداد. اين در حالي است كه در رتبهبندي اخير تندر پارسخودرو با جهشي جالب خود را نه تنها از همتاي ايرانخودرويي خود جدا كرده، بلكه به صدر جدول خوبها نيز رسيده است. اين محصول در مجموع 3/129 امتياز منفي به دست آورده كه حكايت از اختلاف 1/10 امتيازي آن با تندر ايرانخودرو دارد. تندر پارسخودرو به جز معيارهاي موتور، ترمز و نفوذ آب در ساير معيارها امتياز منفي نصيبش شده كه بيشترين آن به بدنه مربوط است. در حالي كه تندر ايرانخودرو در بخشهاي سيستم فنربندي، موتور، تجهيزات الكترونيكي و نفوذ آب حائز امتياز منفي نيست. بيشترين امتياز منفي اين خودرو به معيار بدنه آن مربوط ميشود و اين در شرايطي است كه تندر-90 ايرانخودرو كمترين امتياز منفي را در معيار رنگ ميان 24 خودرو مورد ارزيابي دارا است.
بين تندر پارسخودرو و ايرانخودرو به ترتيب هيونداي ورنا و فولكس گل محصولات مونتاژي كرمانخودرو قرار دارند كه ورنا، امتياز منفي 2/132 و گل نيز 5/135 را به دست آورده است. البته در دسته خوبها، محصولات استراتژيك ايرانخودرو يعني پژو 405، پارس و سمند نيز قرار گرفتهاند. اين در حالي است كه به مانند ماههاي پيش توليدات سايت خراسان اين شركت شرايط كيفي بهتري را در مقايسه با محصولات توليدي در مركز كسب كردهاند. به عنوان مثال امتياز منفي 405 خراسان، 6 واحد كمتر است نسبت به 405توليدي در ايران خودرو مركزي؛
سمند از MVM سبقت گرفت
هر چند كه سمند محصول ملي ايران خودرو در تمامي معيارها نمره منفي كسب كرده اما اين خودرو بالاخره توانست در بحث كيفيت از MVM چيني پيش افتاده و شرايط بهتري را به دست بياورد. اين درحالي است كه سمند طي ماههاي گذشته همواره زير سايه MVM قرار داشت. در رتبهبندي شهريور، محصول ملي ايران خودرو در بخش تزئينات داخلي بيشترين امتياز منفي را دارد و كمترين آن نيز به معيار موتور مربوط است. اين خودرو تنها 13امتياز منفي تا نزول به دسته خودروهاي قابل قبول فاصله دارد. از سوي ديگر MVM چيني كه محصولي كممصرف در ايران به حساب ميآيد برخلاف سمند در معيارهاي تعليق، ترمز، صداهاي غيرعادي و نفوذ آب امتياز منفي ندارد، اما بيشترين نمره منفياش به معيار تزئينات مربوط ميشود.
فرصت سهامتيازي 405
هر چند كه ظاهرا قرار است پژو 405، پيوند دهنده ايران خودرو و پژو از رده توليد خارج شود، اما اين محصول پرفروش و همچنان محبوب بازار ايران تنها سه امتياز (405توليدي در ايران خودرو مركزي) تا سقوط از دسته خوبها به دسته قابل قبولها فاصله دارد. 405به جز در بخش نفوذ آب در ساير معيارها داراي امتياز منفي است كه بيشترين آن به بخش تزئينات داخلي و خارجي مربوط ميشود. به هر حال اگر ايران خودرو فكري به حال ارتقاء كيفيت اين محصول نكند هيچ بعيد نيست كه 405 در آينده نزديك همنشين پژو روآ در دسته قابل قبولها شود.
روآ بدترين در موتور
در رتبهبندي كيفي خودروهاي توليد داخل طي شهريورماه، تقريبا هيچ اتفاق خاصي در دسته حداقل قابل قبولها نيفتاده است. به نحوي كه پژو روآ محصول نه چندان محبوب ايران خودرو هنوز هم در صدر قرار دارد و پرايد 141 سايپا هم در قعر؛ روآ به جز معيار نفوذ آب در هشت معيار ديگر حائز نمره منفي شده كه بيشترين آن به بخش بدنه مربوط است اين محصول بيشترين نمره منفي را در معيار موتور در بين كل خودروهاي مورد ارزيابي دارا است. پس از روآ، پرايد صبا قرار گرفته كه بيشترين امتياز منفي اين خودرو نيز با معيار بدنه ارتباط دارد. پرايد پارس خودرو و هم رتبه بعد از صبا را در اختيار گرفته و بيستودومين محصول جدول كيفي شهريور به حساب ميآيد.
پرايد 141 ركوردار بدترينها
اين درست كه سايپا 132 كه تنها ظاهرش با پرايدهاي معمولي اندكي فرق كرده، طي رتبهبندي كيفي شهريورماه، فاقد امتياز منفي در معيارهاي صداهاي غيرعادي و نفوذ آب است، اما در بخشهاي سيستم تعليق، ترمز و رنگ، بيشترين نمره منفي را ميان 24 محصول مورد ارزيابي داراست. اين در شرايطي است كه پرايد 141 وضعيت ماههاي پيشين خود را طي شهريور نيز حفظ كرده و باز هم بدترين بد لقب گرفته است. 141 كه مدتها است جدول كيفي خودروهاي توليد داخل را در اختيار دارد در بيشتر معيارها، ركورددار امتياز منفي محسوب ميشود. البته نكته مثبت اين خودرو آن كه سيستم ترمزش ديگر حائز امتياز منفي نيست. بيشترين امتياز منفي 141 به معيار تزئينات داخلي و خارجي ربط دارد.
سه شنبه 23 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 408]