واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: هواپیمای توربوپراپ منطقه ای :
هواپیمای مسافربری منطقه ای ، هواپیمائی است کوچک برای حمل 35 تا 100 مسافر از یک منطقه به منطقه ای دیگر که بر اساس بهترین کارائی (اقتصادی،عملکرد) طراحی میشود.این نوع هواپیما به دو گروه جت و توربوپراپ تقسیم میشود.
هواپیمای مسافربری منطقه ای دارای سه گروه بهره بردار میباشد :
2-مراکز نظامی برای جابجائی پرسنل از یک منطقه به منطقه دیگر ( Government Militaries ) .
3-شرکت های بزرگ باربری برای استفاده در خطوط منطقه ای ( Large Legacy Carriers ) .
در دهه 60 هواپیما های جت وارد بازار مسافربری وارد شدند،پیش بینی میشد هواپیماهای پراپ به طور کامل از رده خارج شوند.ولی هواپیماهای بزرگ جت برای مسیرهای کمتر از 400 مایل (740 کیلومتر) اقتصادی نبودند لذا خطوط هوائی در دهه 80 نسل جدید توربوپراپ ها را سفارش دادند ( مثل هواپیمای Havilland Canada Dash 8 ) از طرفی در دهه 90 با پیشرفت موتورهای جت و کاهش مصرف سوخت آنها،هواپیماهای جت وارد عرصه شدند.در حال حاضر بین این دو نوع هواپیما رقابت سختی به وجود آمده بطوری که از حدود 5400 فروند هواپیمای منطقه ای در جهان نیمی از آن را هواپیماهای توربوپراپ به خود اختصاص داده اند.
چرا کارشناسان فکر میکردند تا اواخر قرن بیستم هواپیما های توربوپراپ از خطوط هوائی حذف خواهند شد ؟؟؟؟؟
-مردم عادی عشق جت دارند
-دولتمردان احساس میکنند هواپیماهای توربوپراپ دارای تکنولوژی قدیم و بجامانده از 50 سال پیش است.سرعت کم ،پر سروصدا و از ترس باید دندانها را روی هم فشار داد
-مدیران خطوط هوائی معتقد بودند هرگز کسی با توربوپراپ ها پرواز نخواهد کرد.
چرا این اتفاق هرگز نیفتاد ؟؟؟؟
-هواپیماهای مدرن توربوپراپ وارد بازار شدند.
-هزینه استفاده از این هواپیما پائین است
-قیمت سوخت با افزایش شدید روبرو شد
-با تکنولوژی جدید صدای داخل کابین کاهش یافت
-آلودگی کمتری دارند
-سطح اطلاعات مسافران نسبت به این نوع هواپیما افزایش پیدا کرد
چرا هزینه های توربوپراپ نسبت به جت پائین تر است ؟؟؟؟؟؟
-مصرف سوخت ................. 28%-
-وزن سازه ....................... 20%-
-هزینه تعمیر و نگهداری سازه ........... 26%-
-هزینه تعمیر و نگهداری موتور ......... 83%-
-هزینه خدمه پرواز ......................... 14%-
ساخت هواپیمای ایران 140 :
هنگامیکه برادران رایت در حدود صد سال پیش موفق به ساخت و پرواز با اولین ماشین پرنده شدند شاید فکر نمکردند که وسیله شان تبدیل به مهمترین وسیله استراتژیک کشورها شود.رشد اقتصادی وابستگی شدید به آن داشته باشد و دولت های قوی برای اعمال زور و سلطه از آن استفاده کنند و یا ابزاری باشد در اختیار پولدارها که برای تفریح میلیونها هزینه میکنند و غیره.
کشور ما بعد از انقلاب اسلامی با تحریم ابرقدرت ها در زمینه صنعت هوائی روبرو شد لذا در درجه اول مجبور شدیم داشته های خود ( هواپیماهای مدرن و به روز دنیا ) را که توسط آمریکا اداره می شد را حفظ و به نحو احسن مخصوصا در زمان جنگ تحمیلی از آنها استفاده کنیم.اکنون که حدود 30 سال از زمان انقلاب میگذرد بیشتر هواپیما ها فرسوده و باید از رده خارج شوند،این مسئله باعث شده ایمنی پرواز در ایران کاهش یابد.
در دوران سازندگی به دلایل زیر دولت تصمیم به ساخت هواپیمای مسافری در ایران گرفت :
-تقویت ناوگان حمل و نقل هوائی کشور
-انتقال تکنولوژی ساخت هواپیما
-تعلیم نیرو متخصص در صنعت و دانشگاه ها
-ایجاد اشتغال برای افراد با تخصص بالا ( جلوگیری از فرار مغزها)
-پشتیبانی نیروهای مسلح
برای ارتقا قدم به قدم در مرحله اول تصمیم گرفته شد هواپیمای منطقه ای در داخل کشور ساخته شود و با توجه به زیر ساخت های موجود در اصفهان ، این پروژه به هسا مخول گردید.
پس از بررسی های علمی و در نظر گرفتن شرایط موجود ( تحریم توسط شرکت های غربی) پروژه ساخت هواپیمایAn-140 مورد قبول همگان قرار گرفت و با تائید مقام معظم رهبری در تاریخ 1374 قرارداد ساخت آن امضا گردید.بعد ار آموزش پرسنل فروند اول با مشارکت کارشناسان اکراینی مونتاژ گردید و از فروند دوم کارشناسان هسا (تحت نظارت آنتونوف) به تنهائی موفق به ساخت و مونتاژ شدند.
لازم بذکر است این پروژه که زیر بنای تولیدات آینده خواهد بود نیاز به حمایت های تمام ارگانهای دولتی دارد تا بتوان آینده درخشانی را برای صنعت هوائی متصور شد.
صنعت هوائی یک صنعت استراتژیک است و نباید در کوتاه مدت انتظار سود دهی اقتصادی مستقیم از آن داشت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 186]