واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: آیا تاکنون در مورد جنگل های استثنایی حرا چیزی شنیده اید ؟
درختانی عجیب که نیمی از روز را روی آب زندگی می کنند و نیمی دیگر از روز را در زیر آب.
بهترین جایی که می توان این جنگل های اسرار آمیز را از نزدیک دید بندر لافت است ، بندری کوچک در شمال غرب جزیره ی قشم و به فاصله ی 140 کیلومتری از غرب بندرعباس.
بهترین زمان مشاهده ی حرا صبح تا ظهر است اما اگر صبح زود و حدود ساعت 5 و 6 صبح به بندر لافت برسید و به آب های اطراف نگاهی بیندازید، چیزی به جز آب های آبی و آرام خلیج فارس نخواهید دید .ولی کمی صبر کنید، بالاخره سر و کله ی جنگل پیدا خواهد شد.
حدود ساعت 7 صبح کم کم لکه های تیره رنگی به طور پراکنده سطح آب را می پوشانند که اگر خوب دقت کنید می بینید اینها چیزی جز شاخه های سرسبز درخت نیستند.
رفته رفته این لکه های سبز رنگ بیشتر و بیشتر خواهد شد و بالاخره جنگلی سرسبز با درختانی که هنوز نیمی از تنه ی آنها درون دریاست سر از آب در می آورد و تا ساعتی دیگر بقیه ی جنگل با بستر لجنی خود از آب خارج شده و با کمال تعجب یکباره جزایر بزرگی پر از درخت و پرنده از دل دریا بیرون می آید.
اگر قصد دارید جنگل را از نزدیک ببینید باید شتاب کنید و تا آب دریا دوباره بالا نیامده است به دنبال یک راهنمای محلی و قایق بگردید.
حال که در وسط این جنگل آبی هستید می توانید از قایق پیاده شده و قدم بر سطح جنگل بگذارید ولی مواظب باشید چرا که کف این جنگل پر از تیغ ها یی است که از زیر زمین بیرون آمده اند.
در حقیقت این تیغ ها ریشه های هوایی این درختان است که به شیوه ای منحصر به فرد برای تغذیه و تبدیل آب شور دریا به آب شیرین بایستی از زیر زمین خارج و به صورت هوایی قرار گیرند.
ارتفاع درختان حرا گاهی به 4 متر و قطر تنه ی آن تا 30 سانتی متر می رسد.این درختان در اواخر تیرماه و اواسط مردادماه گل هایی می دهند که عطر این گلها از فاصله ای دور به مشام می رسد.
سپس این گلها به میوه هایی بادامی شکل تبدیل می شوند که پس از مدتی این میوه ها روی پایه ی درخت مادر شکفته می شود و دانه ی آن جوانه زده و به داخل آب می افتد و دوباره شروع به رشد می کنند.
بر اساس آزمایشهای انجام شده ، برگ درخت حرا علاوه بر خوش خوراک بودن برای دامها ، ارزش غذایی معادل جو و یونجه دارد و البته میزان پروتئین آن بسیار بالاست.به همین جهت دامداران سنتی جزیره ی قشم از برگ این درختان برای تغذیه ی دام و چهار پایان خود استفاده می کنند.
به دلیل مساعد بودن شرایط زیست محیطی ، این جنگل زیستگاه بسیاری از پرندگان مهاجر و نادری است که در فصل های سرد سال به آن پناه می آورند.
انواع این پرندگان شامل : حواصیل بزرگ ، اکبرت بزرگ ، اکبرت ساحلی ، حواصیل هندی ، کفچه ی نوک تیز ، سلیم خرچنگ خوار ، سلیم خاکستری ابرو سفید ، کاکایی، دودی ، آبجلیک و سینه سرخ هستند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]