واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:
عمليات ثامن الائمه عليه السلام با رمز مقدس "نصر من الله و فتح قريب"
موقعيت جغرافيايي
منطقه تحت اشغال دشمن در شرق کارون محلي بود به وسعت تقريبي 13 کيلومتر در کناره کارون و همين حدود از کارون تا جنوب جاده ماهشهر- آبادان، به طوريکه در جاده اهواز آبادان و ماهشهر- آبادان در منطقه اشغالي به حدود 150 کيلومتر مربع بالغ مي گرديد. استحکامات مهمي که عراق براي پدافند در اين منطقه به وجود آورده بود، نظير خاکريزهاي متعدد که مانع نفوذ را با دو پل قسوه و پل حفار و گاه با يک پل تدارک مي کرد. مهمات بسياري که در منطقه انباشته کرده بود، کفايت چند روز درگيري مستمر را مي کرد.
آغاز عمليات
سرانجام عمليات ثامن الائمه در ساعت يک بامداد و در تاريخ 5/7/60 با رمز مقدس "نصر من الله و فتح قريب" با اهداف 1- تصرف پلهاي دشمن بر روي رود کارون، تصرف و تامين جاده هاي آبادان، ماهشهر و آبادان اهواز به منظور شکست حصر آبادان و انهدام نيروهاي دشمن آغاز مي شود.
نيروهاي سپاه و ارتش ضمن عبور از ميدان هاي مين، تله هاي انفجاري و موانع ايذايي در حاليکه با آتشبارهاي خطوط پشتيباني حمايت مي شدند از دو محور به مواضع دشمن يورش مي برند و آنها را سخت غافلگير مي نمايند. رزمندگان اسلام به سرعت خاکريزهاي مقدماتي را تسخير کرده و به تعقيب آنان مي پردازند. دشمن وحشت زده و بي هدف منطقه را زير گلوله مي گيرد.
با آغاز عمليات، در مدت کوتاهي نيروهاي مشترک سپاه و ارتش در محور دارخوين پل قسوه را به تصرف در آورده و با دور زدن دشمن پل حفار را به خطر مي اندازند. فرماندهان بعثي با مشاهده اوضاع ادوات زرهي، نيروهاي خود را به ناچار عقب مي کشند. کمبود پل هاي تدارکاتي که بيانگر اطمينان عراق از عدم حمله رزمندگان اسلام بود و انهدام پل هاي موجود باعث سردرگمي بعثيان مي شود. با مقاومت سربازان عراقي در محور دوم پيشروي مورد نظر حاصل نگشته لذا خطر محاصره شدن نيروهاي پيشتاز، محور اول را در بر مي گيرد که باعث نگراني مي شود. با حرکتي تحسين برانگيز و ادامه پيشروي از محور دارخوين- مارد- قسوه و انهدام 2 تيپ- پل هاي ديگر دشمن فتح و تلاش مي شود تا کار نيمه تمام محور دوم را تکميل و الحاق صورت گيرد. در شب دوم در قسمت پل حفار نيروهايي در حد يک گردان از دشمن در حاليکه در محاصره قرار داشتند باز هم دست به مقاومت مي زنند که با روشنايي هوا محاصره تنگ تر و در ساعت 4 بعدازظهر پل دوم حفار تصرف و شرق کارون پاکسازي مي شود.
فرماندهان ارتش منهزم عراق که هرگز تصور نمي کردند چنين در دام بلا گرفتار شوند، آخرين تلاش ها را در شرق کارون براي نجات خود انجام مي دهند. اقدامات تاکتيکي نيروي هوايي ارتش، آتش ضد هوايي و شليک بي امان توپخانه جايي براي عرض اقدام نمي گذارند و تلاش دشمن براي حضور مجدد در شرق کارون به شدت در هم کوبيده شده و اميد بعثيان به ياس مبدل مي شود. با فرار دشمن به غرب کارون، بهترين موضع پدافندي و ضد پاتک نصيب نيروهاي اسلام مي گردد.
پس از دو روز نبرد بي امان،دشمن براي اولين بار طعم شکست در حمله گسترده را ميچشد.پس ماندههاي ارتش بعثي به غرب کارون فرار کرده در آن جا زمين گير ميشوند.
راديو بغداد شکست در آبادان را عقب نشيني تاکتيکي مينامد و از قول صدام سردار شکست ناپذير قادسيه اعلام مي کند که ارتش پيروز عراق به خاطر به دست آوردن موقعيت برتر ،از شرق به غرب کارون، به عقب نشيني تاکتيکي دست زده است. عراق در رسانههاي خود تلاش ميکند که باتوجيهات مختلف بر اين شکست بزرگ سر پوش گذاشته و آن را يک پيروزي جلوه دهد. بغداد تعداد تلفات خود را آبادان 80 نفر اعلام ميکند.بر خلاف مردم عراق که از ضد ونقيض گويي سردمداران بعثي،دچار سرگيجه شده بودند،ملت ايران با آگاهي از پيروزي فرزندان خود با پخش شيريني و نقل جشن ميگيرند. با پيروزي درخشان سپاه اسلام در شکستن حصر آبادان روحيه اميد در سرتا سر جبههها و در ميان مردم دميده مي شود .داوطلبين اعزام به جبهه با نمايش توان رزمي بسيج در اين نبرد، بيشتر ميشود.لشکر 77 خراسان لشکر پيروز خراسان لقب مي گيرد واستقبال چشمگيري از لشکر به عمل ميآيد.
با اين پيروزي تحسين بر انگيز،جنگ وارد مرحله جديدي ميشود و فرماندهان عمليات از اين پس اين تاکتيک موفق را در دستور کار خود قرار مي دهند.
حضرت آيت الله خامنهاي در رابطه با کارشکنيهاي بني صدر و شکست حصر آبادان چنين ميفرمايند:بني صدر اصلا غمش نبود،چون بعضي از ارتشيها در قضيه از دست دادن خرمشهر يک فلسفهاي به مغز بني صدر القا کرده بودند و آن اين بود که ما زمين مي دهيم،زمان ميگيريم،به اين معنا که طولاني شدن مدت به سود ما و زيان دشمن است،...اگر زمين هم داديم ،داديم غافل از اينکه در آن روز ما هم زمين و هم زمان هر دو را داشتيم از دست ميداديم به هر حال اين فکر در آبادان در ذهن بني صدر بود و خدا رحم کرد که آن فرمان
امام در امر حصر آبادان صادر شد و الا اگر امام نبود اينها کوتاهي ميکردند و آبادان تا مدتها
بعد هم شايد ميماند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]