واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: بر اساس آخرين آماري که سازمان بهداشت جهاني اعلام کرده است تاکنون در سراسر دنيا 3900 نفر بر اثر ابتلا به آنفلوآنزاي خوکي جان خود را از دست داده اند؛ آماري که در نگاه اول احساس رويارويي با يک چالش عظيم جهاني را در ذهن تک تک ساکنان دهکده جهاني بوجود مي آورد.
دو روز پيش (سوم مهر) سازمان بهداشت جهان مرگ 3917 نفر در سراسر دنيا بر اثر ابتلا به آنفلوآنزاي خوکي را تاييد کرد؛ بيماري که ويروس آن از ماه آوريل (ارديبهشت) سال گذشته گسترش خود را آغاز کرد و در کمتر از شش ماه تمامي پنج قاره را درنورديد.
از همان زمان آغاز شيوع ويروس اين بيماري، اخبار مربوط به مرگ و مير بر اثر ابتلا به آن با اشتياق غريب رسانه ها روبرو شد به گونه اي که به طور تقريبي تمامي رسانه هاي دنيا جزئي ترين اخبار شيوع ويروس را لحظه به لحظه بر روي خروجي خود قرار دادند و همين انفجار اطلاع رساني در خصوص شيوع بيماري ذهنيت همه را به اين سو سوق داد که با يکي از عظيم ترين چالشهاي جهاني روبرو هستند.
همين مسئله موجي از احساس ناامني را بوجود آورد و با تاکيد رسانه ها بر تشديد بيماري به خاطر ورود به فصل سرما در نيمکره شمالي و در مواردي بازگشايي مدارس اين موج از ناامني چهره جدي تري به خود گرفت.
در اين ميان هيچکس به تهديدات بهداشتي بمراتب خطرناکتر که در نقاط خاصي از کره زمين حضور داشت ديگر توجهي نکرد؛ چالشهايي که در قياس با آنفلو آنزاي خوکي به مراتب خطرناک تر بود.
خبرگزاري شينهوا روز جمعه (سوم شهريور) به نقل از آژانس خبري نيجريه اعلام کرد که سالانه در اين کشور 300 هزار کودک بر اثر ابتلا به مالاريا جان خود را از دست مي دهند.
بر اساس اين گزارش مالاريا همچنين به صورت سالانه مرگ 11 درصد زنان باردار در اين کشور را رقم مي زند و نيمي از مردم در معرض ابتلا به اين بيماري قرار دارند.
اما چرا رسانه ها و مردم سراسر کره زمين توجهي به مرگ 300 هزار نفري در يک کشور ندارند اما مرگ کمتر از چهار هزار نفر در سطح جهاني آنها را دچار آشفتگي کرده و به تکاپو واداشته است.
بر اساس آخرين گزارش سازمان بهداشت جهاني از آمار مرگ و مير ياد شده تعداد 2948 مورد مربوط به مرگ آمريکاييها بوده است و در مکان دوم حوزه اقيانوسيه با مرگ 362 مورد قرار دارد و آسياي جنوب شرقي با 340 مورد، اروپا با 154 مورد، مديترانه شرقي با 72 مورد و آفريقا با 41 مورد در مکانهاي بعد جاي دارند.
با توجه به آمار فوق بنظر مي رسد جواب پاسخ مطرح شده چندان دشوار نباشد. اگر چه نوظهور بودن بيماري آنفلوآنزاي خوکي و شيوع سريع آنرا نمي توان در توجه به آن بي تاثير دانست اما بنظر مي رسد اگر آنفلوآنزاي خوکي همانند مالاريا بيماري مختص به کشورهاي جهان سوم يا يک کشور آفريقايي بود به هيچ وجه چنين چهره ترسناک و تهديد آميزي به خود نمي گرفت و حتي اگر نيمي از جمعيت کشور فرضي هم جان خود را از دست مي دادند توجه رسانه ها و کشورهاي ثروتمند را به خود جلب نمي کرد و شايد کمتر کسي از مرگ ومير ناشي از آن خبر دار مي شد.
اما آنفلوآنزاي خوکي ديگر بيماري مختص جهان سوم يا آفريقا نيست بلکه همه کشورهاي دنيا بخصوص کشورهاي ثروتمند را با خود درگير کرده است و لذا آنفلوآنزاي خوکي و مرگ ناشي از آن به عنوان چالشي عظيم تلقي شد، بدون توجه به اينکه آيا در خصوص خطرناک بودن ويروس اين بيماري اغراق نشده است؟!
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]