واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: مقطع حساس براي ملت عراق
آيت الله سيستاني در ديدار اخيرش با نوري مالكي نخست وزير عراق از وي خواست زير بار فشارها براي امضاي توافقنامه امنيتي با آمريكا نرود. اين شديدترين هشدار در مخالفت با توافقنامه امنيتي بغداد ـ واشنگتن است كه از زبان قدرتمندرين رهبر مذهبي ـ سياسي عراق بيان مي شود. همزمان سيد محسن حكيم مشاور عالي رهبر ائتلاف يكپارچه عراق خطر وقوع كودتا در اين كشور را « جدي » توصيف كرده است .
آنچنانكه از گزارش ها به نقل از منابع عراقي بر مي آيد دولت اين كشور براي امضاي توافقنامه در آينده نزديك تحت فشارهاي شديدي قرار دارد و سفر هفته قبل معاون وزير خارجه آمريكا به عراق و متعاقب آن رايزني بارزاني رهبر سياسي كردهاي عراق با مقامات بغداد كه هدف اين مذاكرات بررسي اين توافقنامه ذكر شده است همگي نشان از تحركات گسترده اي دارد كه در پشت پرده براي امضاي اين توافقنامه در جريان است .
درحاليكه نوري مالكي در ديدار با آيت الله سيستاني اعلام كرد كه آمريكائيها با بسياري از نظرات عراقي ها در تغيير مفاد توافقنامه موافقت كرده اند با اينحال هشدار آيت الله سيستاني حاكي از آن است كه خطر همچنان باقي و شرايط حساس است و دولتمردان عراقي بايد متوجه باشند در دام استعمارگران فرونغلتند.
اين تحولات درحالي رخ مي دهد كه اخيرا جلال طالباني رئيس جمهور عراق پس از بازگشت از آمريكا و ديدار با مقامات كاخ سفيد اعتراف كرد واشنگتن تهديد كرده است درصورت مخالفت عراقي ها باامضاي پيمان مذكور مجازاتهايي را براي عراق در نظر گرفته است از جمله اينكه دارايي هاي عراق در آمريكا بلوكه خواهد شد.
آنچنانكه برخي منابع اعلام كرده اند ظاهرا آمريكائيها در مورد بند مربوط به مصونيت كامل نظاميان آمريكا در عراق كوتاه آمده اند و همچنين با تعيين جدول زماني براي خروج نظاميان آمريكايي از شهرهاي عراق موافقت كرده اند ولي مفاد ديگر توافقنامه همچنان به قوت خود باقي است .
واقعيت اين است كه به جز موارد ذكر شده و برخي وعده هاي اقتصادي به عراق بندبند اين موافقتنامه حاوي نكاتي مسئله دار براي ملت عراق و منطقه است مي باشد عمدتا متضمن اهداف و منافع نامشروع استعمارگران است چرا كه اگر اين امتيازات براي آمريكايي هادر پيمان مذكور موجود نبود آنها اينچنين براي امضاي آن به تكاپو نمي افتادند و اصرار نشان نمي دادند.
يكي از مهمترين بندهاي توافقنامه مذكور فراهم كردن امكان به ارتش آمريكا براي تاسيس پايگاه هاي نظامي براي حضور طولاني مدت در اين كشور مي باشد. شايد برخي دولتمردان عراق ادعا كنند اين موضوع تضاد اصولي با منافع ملي عراق ندارد كه دولت بغداد بر سر آن خشم آمريكائيها را برانگيزد ولي اين يك برداشت اشتباه ساده لوحانه است .
ترديد نيست كه دولت آمريكا فضا را براي عراقي ها ارعاب آميز كرده و عراق تحت فشار شديدي براي امضاي پيمان مذكور قرار دارد و از سوي ديگر خروج از محدوديت هاي اقتصادي اعمال شده توسط شوراي امنيت انگيزه توجيه آميز ديگري است كه دولتمردان عراقي را به امضاي آن ترغيب مي نمايد ولي هرگونه بي اعتنايي عمدي و يا سهوي به تبعات خطرناك اين قطعنامه تماميت ارضي و حاكميت ملي عراق و صلح و امنيت منطقه را به طور جدي تهديد مي كند و اين موضوعي نيست كه بتوان بر آن سرپوش گذاشت . در اين ميان به نقش دلال گونه جناح كرد در فراهم نمودن زمينه براي امضاي توافقنامه امنيتي با آمريكا نيز بايد اشاره كرد كه قابل تامل است . اين جناح هر زمان كه مخالفت ها با توافقنامه مذكور اوج گرفته با اظهارات سازش كارانه سعي در شكستن اين فضا داشته است .
به هر صورت روزهاي آتي روزهاي حساسي هم براي عراق و هم براي منطقه است و بايد ديد آيا دولتمردان عراقي به تامين خواست اشغالگران تن خواهند داد يا اينكه اين موضوع مسير ديگري را خواهد پيمود. مقامات عراقي بايد هشيار باشند همانگونه كه آيت الله سيستاني توصيه كرد امضاي خود را پاي توافقنامه اي نگذارند كه ننگي ابدي براي آنان در پي داشته باشد.
دوشنبه 22 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 142]