واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: بي اعتمادي دولت به شهرداري ها مردم را متضرر مي كند
اصفهان ـ خبرنگار روزنامه جمهوري اسلامي : شهردار اصفهان گفت : بي اعتمادي دولت به شهرداري هاي كلان شهرها مردم را متضرر مي كند.
به گزارش خبرنگار ما دكتر سيد مرتضي سقاييان نژاد در آيين افتتاحيه شانزدهمين نشست ادواري معاونين حمل و نقل و ترافيك كلان شهرهاي كشور با اعلام اين مطلب افزود : متاسفانه دولتمردان هيچگاه به شهرداري هاي كلان شهرها و شهرهاي بزرگ كشور اعتماد نكردند و همين باعث شده است تا مردم همواره با مشكلات عديده اي مواجه باشند.
وي اظهار داشت : عدم هماهنگي و بي اعتمادي دولت به شهرداري ها باعث شده است مديريت واحد شهري كه در برنامه هاي سوم و چهارم توسعه بر آن تاكيد شده بود به مرحله اجرا درنيامده و بسياري از فعاليت ها به صورت پيچيده مبهم و بدون هيچ پيشرفتي باقي بماند.
شهردار اصفهان با تاكيد بر اينكه سياست هاي دولت در زمينه توليد خودرو و حمل و نقل با اشكال مواجه است تصريح كرد : هم اكنون روزانه 450 خودرو در شهر اصفهان شماره گذاري شده و به ناوگان حمل و نقل شهر اضافه مي شود و اين در حالي است كه شهرداري هر چقدر به معابر بزرگراه ها و زيرگذرهاي شهر اضافه كند هيچ گاه پاسخگوي افزايش اين خودروها به بار ترافيكي شهر نخواهد بود.
وي عدم اجراي كامل قطار شهري را حاصل عدم هماهنگي ميان دستگاه هاي اجرايي كشور و استان اصفهان دانست و اضافه كرد : 10 كيلومتر از قطار شهري اصفهان آماده ريل گذاري است اما واگن هاي مترو تاكنون به شهرداري تحويل داده نشده و متاسفانه قراردادهاي لازم نيز در اين زمينه به امضا نرسيده است .
دكتر سقاييان نژاد تاكيد كرد : يك سال و هشت ماه پس از عقد قرارداد تحويل واگن هاي قطار شهري اصفهان اين واگن ها به شهرداري تحويل داده مي شوند كه متاسفانه زمان بسيار زيادي به حساب مي آيد.
وي ادامه داد : با برنامه ريزي هاي انجام شده قرار بود شهرداري هاي اصفهان مشهد و تهران كارخانجات واگن سازي را در شهرهاي خود راه اندازي كنند كه صحبت هاي آن نيز انجام شده است اما متاسفانه عدم هماهنگي دولت با شهرداري ها باعث شد تا احداث اين كارخانجات به تاخير افتد.
شهردار اصفهان در بخش ديگري از صحبت هاي خود افزايش آسايش و راحتي شهروندان را نمونه كامل و بارز مردم سالاري دانست و گفت : شهرداري ها به عنوان ارگاني كه بيشترين ارتباط را با شهروندان دارند و بايد بتوانند آرامش و راحتي آنان را تامين كنند كه همين عامل نيز در گرو همكاري محض دولتمردان و مديران ارشد اجرايي شهرها خواهد بود.
وي افزود : در حال حاضر به صورت ميانگين بيش از 70 درصد مردم كشور شهرنشين هستند و مهمترين عامل در زمينه بهبود خدمات از سوي شهرداري ها به شهروندان تاسيس دانشگاه شهرداري ها است كه عليرغم اخذ مجوز تاسيس اين دانشگاه كارشكني هاي بسياري در اين زمينه مشاهده مي شود.
دكتر سقاييان نژاد با اشاره به اجراي اصل 44 قانون اساسي در كشور اظهار داشت : براساس قانون شهرداري ها ارگان هاي عمومي مستقل و غيردولتي هستند و مي توانند به عنوان بخش خصوصي بسياري از فعاليت هاي دولتي را كه به اين بخش واگذار مي شود در اختيار گيرند اما متاسفانه اين اتفاق نيز نمي افتد و دولت با اين موضوع مخالفت مي كند.
وي به احداث حلقه سوم ترافيكي اصفهان به عنوان يكي از مهمترين پروژه هاي ترافيكي و حمل و نقل اين شهر اشاره كرد و ادامه داد : از مجموع 46 كيلومتر حلقه سوم ترافيك شهر اصفهان به ميزان 45 كيلومتر آن احداث شده و تنها يك كيلومتر در زمين هاي نظامي قرار دارد كه متاسفانه مذاكرات مربوط به آزادسازي اين زمين ها به طول انجاميده است .
شهردار اصفهان از احداث حلقه چهارم ترافيك اين شهر خبر داد و تصريح كرد : حلقه چهارم ترافيك شهر اصفهان در 82 كيلومتر احداث مي شود كه 32 كيلومتر آن در محدوده شهر اصفهان قرار دارد و لازم است ديگر شهرستان هاي استان كه در مسير اين حلقه ترافيكي هستند نسبت به احداث اين حلقه ترافيكي اقدام كنند.
معاون حمل و نقل و ترافيك شهرداري اصفهان نيز در اين مراسم گفت : زنجيره استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومي به منظور انجام سفرهاي شهري در كشور ما كامل نيست .
مصطفي نوريان افزود : استفاده بي رويه مردم از خودروهاي شخصي افزايش توليدات داخلي عدم وجود ظرفيت در معابر براي تردد خودروهاي توليد شده و فرهنگ سازي نامناسب در زمينه استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومي افزايش ترافيك و عبور و مرور بيش از اندازه را در كلان شهرها و شهرهاي بزرگ كشور به همراه داشته است .
وي اظهار داشت : هر چند شهرداري ها تمامي تلاش و توان خود را بر افزايش معابر و هدايت مردم به سوي استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومي متمركز كرده اند اما متاسفانه اين تلاش ها به دليل محيطي و شرايط موجود نتايج چنداني را به دنبال نداشته است .
معاون حمل ونقل و ترافيك شهرداري اصفهان با تاكيد بر اينكه طي سال هاي گذشته شاهد افزايش استفاده مردم شهرها از اتومبيل هاي شخصي بوده ايم تصريح كرد : ماشين زدگي يا استفاده بي رويه خودروهاي شخصي در كلان شهرها ترافيك كندي عبور و مرور توقف و اتلاف انرژي را به دنبال داشته است به طوري كه بسياري از معابر و خيابان هاي شهرها به هيچ عنوان ظرفيت پذيرش اتومبيل ها را ندارند.
وي اضافه كرد : افزايش توليدات خودروهاي داخلي و توانايي دسترسي آسان به سوخت از سوي رانندگان و مالكان اتومبيل هاي شخصي باعث شده است تا حجم ترافيك در معابر شهرهاي بزرگ كشور افزايش يابد.
نوريان با اشاره به طرح سهميه بندي سوخت و ظرفيت هاي آن براي كاهش ترافيك در شهرهاي بزرگ كشور ادامه داد : پس از سهميه بندي سوخت بنابر آن بود كه مديريت انرژي برعهده دولت باشد كه خوشبختانه شاهد اثرات مطلوب اين مديريت بوديم اما اكنون پس از گذشت يك سال سهميه بندي سوخت اثربخشي خود را از دست داده است .
وي تاكيد كرد : طي ماه هاي ابتدايي سهميه بندي سوخت خودروهاي تك سرنشين به ندرت در خيابان ها مشاهده مي شدند اما اكنون شاهد افزايش خودروهاي تك سرنشين در خيابان هاي مهم و كليدي شهرها هستيم .
معاون حمل و نقل و ترافيك شهرداري اصفهان با تاكيد بر اينكه ناوگان حمل ونقل عمومي اين شهر توانايي لازم را براي سرويس دهي مسافران درون شهري ندارد گفت : متاسفانه قطار شهري اصفهان هنوز راه اندازي نشده و تنها يك هزار و 100 اتوبوس در شهر اصفهان فعاليت مي كنند و تمامي بار جابجايي مسافران درون شهري اصفهان بر روي دوش اتوبوسراني است .
وي با انتقاد از عملكرد وزارت كشور در ارتباط با تحويل سهميه اتوبوس هاي درون شهري طي سه سال گذشته به كلان شهر اصفهان افزود : متاسفانه سهميه اتوبوس هاي درون شهري سال 85 اصفهان تاكنون به صورت كامل تحويل داده نشده و وضعيت سهميه هاي اختصاصي سال هاي 86 و 87 نيز مشخص نيست .
نوريان تصريح كرد : عدم انجام تعهدات ارگان هاي ذي ربط در زمينه افزايش حمل و نقل عمومي در حالي صورت مي گيرد كه سهم حمل و نقل عمومي در سال 1390 بايد به 75 درصد برسد و در صورت تداوم اين روند دستيابي به رقم پيش بيني شده بسيار دشوار خواهد بود.
معاون توسعه حمل و نقل ستاد مديريت و سوخت كشور نيز گفت : براساس برنامه ريزي هاي صورت گرفته سوخت بنزين تا سال 1390 از سبد حمايتي دولت خارج خواهد شد و در همين راستا بايستي جايگزين هاي مناسب و مطمئني براي بنزين در خودروهاي كشور مشخص شود.
كامران حاج نصرالهي اظهار داشت : طي سال هاي آتي موفق شده ايم با برنامه ريزي هاي انجام شده خودروهاي توليدي را به سمت استفاده از گاز و يا سوخت هاي كم هزينه ديگر هدايت كنيم تا به اين وسيله پس از خارج شدن بنزين از سبد حمايتي دولت مردم با مشكلات عديده اي مواجه نشوند.
معاون توسعه حمل و نقل ستاد مديريت حمل و نقل و سوخت كشور با بيان اينكه بهبود عبور و مرور در تمامي برنامه هاي توسعه حمل و نقل كشور پيش بيني شده است تصريح كرد : بهبود عبور و مرور با تاكيد بر استفاده حمل و نقل عمومي و محدود كردن استفاده از وسايل حمل و نقل شخصي در اولويت فعاليت هاي مربوط به كاهش ترافيك كشور قرار دارد.
وي از توسعه مراكز معاينه فني به منظور كاهش آلودگي هواي كلان شهرها و شهرهاي بزرگ خبر داد و اضافه كرد : علاوه بر توسعه مراكز معاينه فني اخذ جريمه از خودروهاي فرسوده و پرمصرف بنزين در صدر برنامه هاي ستاد مديريت حمل و نقل و ترافيك و سوخت كشور به منظور كاهش آلودگي هوا قرار گرفته است .
حاج نصرالهي با ابراز نگراني از افزايش بي رويه خودروهاي شخصي در شهرهاي كشور تاكيد كرد : عليرغم افزايش و توسعه ناوگان حمل و نقل عمومي حمل و نقل شخصي كاهش محسوسي نداشته و تعداد خودروهاي شخصي روزانه در حال افزايش است .
وي ادامه داد : با افزايش تعداد خودروهاي شخصي تعداد مسافران ناوگان حمل و نقل عمومي كاهش مي يابد و اين موضوع تمامي تلاش ها را براي كاهش تردد و ترافيك خنثي مي كند.
دوشنبه 22 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 133]