واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: وزير صنايع و معادن: سيمان از سرمايه گذاري بي نياز شد
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: وزير صنايع و معادن گفت: ظرفيت توليد سيمان تا پايان سال 1390 به 110 ميليون تن مي رسد كه نياز داخل و صادرات را تامين مي كند بنابراين بهتر است ،در اين بخش ديگر سرمايه گذاري نكنند.
به گزارش روز دوشنبه خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، علي اكبر محرابيان در همايش نقش معدن در اقتصاد ايران، مهمترين علت برگزاري اين همايش را عدم تعبير نقش معدن در اقتصاد ايران دانست.
وي ادامه داد: ايران با 37 ميليارد تن ذخاير قطعي و 57 ميليارد تن ذخاير احتمالي و 68 ماده معدني و پنج هزار معدن و بيش از 18 هزار صنايع معدني در اين بخش فعاليت مي كند.
محرابيان مزيت هاي بخش معدن را سهم پنج درصدي در اقتصاد ملي، سهم 45 درصدي در ارزش بازار بورس كشور كه طي هفت ماه گذشته رشد خوبي داشته اعلام كرد.
وي افزود: 30 درصد از كل سرمايه گذاري بخش صنعت و معدن و 30 درصد از اشتغالزايي اين بخش را معدن به خود اختصاص داده و رتبه اول در تخصيص منابع ارزي از حساب ذخيره ارزي را به خود جذب كرده و در اجراي اصل 44 پيشتاز بوده است.
محرابيان گفت: ايران بزرگترين توليد كننده سرب و روي خاورميانه و پانزدهمين توليد كننده سيمان در دنيا و اولين در منطقه است. همچنين سومين توليد كننده سنگ هاي تزييني در جهان، بيستمين توليد كننده فولاد در دنياست كه با بهره برداري از طرح هاي جديد فولادي، توليد آن در كشور از 10 به 15 ميليون تن افزايش مي يابد.
وزير صنايع و معادن اظهار داشت: با توجه به اينكه يكي از شعارهاي دولت نهم محروميت زدايي و توليد ثروت از طريق ايجاد توازن در اقتصاد كشور به ويژه در بخش صنعت و معدن است با وجود پتانسيل خوب اين بخش به دليل پراكندگي معادن، اين فرصت طلايي را فراهم كرده كه از اين راه محروميت زدايي كرده و در اقتصاد كشور توازن ايجاد شود.
محرابيان خاطرنشان كرد: بخش معدن در سال 85، رشد 10 درصدي نسبت به برنامه داشته و در سال 86 اين رشد را به 116 درصد افزايش داده است.
وي همچنين تصريح كرد: در سال 87، رشد ارزش افزوده معدن از مرز 7/17 درصد گذشت، هر چند در اين محاسبه بسياري از بخش هاي معدني ذكر نشده و طبق پيش بيني برنامه چهارم اين ميزان 12 درصد بوده است.
وزير صنايع و معادن در مجموع برداشت ها در انتهاي برنامه سوم را سالانه 156 ميليون تن اعلام كرد و گفت: اين در حالي است كه سال قبل مجموع برداشت ها از 217 ميليون تن فراتر رفته و طبق هدف گذاري انجام شده به 500 ميليون تن در طول سال هاي آينده افزايش مي يابد.
وي همچنين ميزان معادن مورد بهره برداري طي اين سه سال را هزار و 327 معدن اعلام كرد و افزود: اين ميزان نسبت به مدت مشابه 42 درصد رشد داشته است.
محرابيان برخي از اقدامات مجلس و دولت نهم را در بخش معدن، پذيرفته شدن پروانه معادن به جاي وثيقه در بانك ها و در نظر گرفتن بخشي از حساب هاي ذخيره ارزي براي تامين ماشين آلات اعلام كرد.
وي ادامه داد: در حوزه سيمان در طول كمتر از يك سال 16 ميليون تن به توليد سيمان افزوده شد، چنانكه شهريور سال گذشته توليد سيمان 40 ميليون تن بود و امروز از 57 ميليون تن عبور كرد، تا پايان سال به 64 ميليون و سال 1392 به 110 ميليون تن خواهد رسيد.
محرابيان تصريح كرد: بخش سيمان كشور، تا سال 1390 نياز داخل و صادرات را تامين كرده و ديگر نيازي به سرمايه گذاري در اين بخش وجود ندارد.
وي از راه اندازي ستاد فولاد در كشور خبر داد و گفت: طبق هدف گذاري بخش فولاد، پنج ميليون ظرفيت جديد به اين بخش افزوده خواهد شد و تا پايان سال به 15 ميليون تن مي رسد و ظرفيت فولاد خام در سال 1392 به 42 ميليون تن و محصولات فولادي به 32 ميليون تن افزايش مي يابد.
وزير صنايع و معادن گفت: با توجه به رشد شتابنده اين بخش، تامين آب، گاز و زيرساخت ها را نبايد فراموش كرد، چنانچه اين طرح ها نياز به 13 مگاوات برق و 150 ميليون متر مكعب گاز در روز دارد كه توجه وزارت نفت در اين زمينه را مي طلبد./01 /144/120
دوشنبه 22 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 115]