واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: هاشمي رفسنجاني به ائمه جمعه پيشنهاد كرد؛ ايجاد مركز تحقيقات جامعراه اندازي ارگان تبليغاتيتاسيس مركز آموزشي براي ائمه جمعه
تهران- خبرگزاري كار ايران
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: شوراي سياست گذاري ائمه جمعه به دليل اينكه صدا و سيما مشروح خطبههاي نماز جمعه را پخش نميكند، ارگان تبليغاتي براي خود تاسيس كند.
به گزارش خبرنگار "ايلنا"، هاشمي رفسنجاني در بيستمين گردهمايي ائمه جمعه سراسر كشور با اشاره به جايگاه نماز جمعه در كشور گفت: اسلام به نماز جمعه توجه ويژهاي داشته و در روايات، نماز جمعه به حج فقرا تشبيه شده است كه اين نعمت بزرگي است.
وي با بيان اينكه عبادي و سياسي بودن نماز جمعه از ويژگيهاي مهم اين جايگاه است، اظهار داشت: امامت جمعه يك منصب معمولي به مانند امامت مساجد نيست و موقعيت ويژهاي دارد خصوصاٌ اينكه از سوي عاليترين مقام كشور منصوب ميشوند.
وي تصريح كرد: نماز جمعه در اسلام براي هدايت جامعه ايجاد شده است و در اين جايگاه مردم بايد در جريان مسائل روز قرار گيرند.
رئيس مجلس خبرگان در ادامه تاكيد كرد: اينكه در 580 شهر نماز جمعه داشته باشيم، كافي نيست بلكه بايد در تمام شهرستانها و روستاها نماز جمعه برگزار شود.
وي با بيان اينكه كارهايي كه توسط شوراي سياست گذاري ائمه جمعه انجام شده است كافي نيست، گفت: اگر مردم ببينند شخص اول مملكت به عنوان خطيب جمعه در اين جايگاه قرار بگيرد توجه بيشتري به اين نهاد ميكنند.
هاشمي در بخش ديگري از سخنان خود با گريز به تاريخ اسلام گفت: متاسفانه بعد از رحلت پيغمبر نهاد نماز جمعه در مسير اصلي خودش قرار نگرفت و خطبهها خيلي زود از مسير خود خارج شد و در خدمت جريانهاي خاص قرار گرفت.
وي تصريح كرد: شيعه موفق نشد در تاريخ اسلام اين نهاد را به گونه سراسري احيا كند و از اين موهبت الهي در طول تاريخ محروم بودند.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به اينكه در اهل سنت توجه بيشتري به نماز جمعه شده بود، اظهار داشت: اهل سنت اهميت بيشتري به اين نهاد دادند و كتابهاي بيشتري هم در اين زمينه منتشر كردند.
وي تاكيد كرد: يكي از افتخارات انقلاب اسلامي در تاريخ اسلام اين است كه توانست در ايران اين وظيفه الهي (برگزاري نماز جمعه) را احيا كند.
هاشمي نماز جمعه را يكي از دستاوردهاي خوب دوران معاصر دانست و گفت: بايد قدر اين فرصت را غنيمت بشماريم و اين يك وظيفه و تكليف بسيار مهم است كه نماز جمعه را به جايگاه اصلي خود برگرداند.
وي با بيان اينكه نماز جمعه ميتواند جلوي انحرافات را بگيرد، گفت: در تاريخ ايران هيچ گاه به مانند زمان فعلي وظيفه روحانيت در قبال مردم سنگين نبوده است.
رئيس مجلس خبرگان رهبري تاكيد كرد: روحانيت همان قدرتي است كه توانست رژيم پهلوي را با آن همه قدرت با استفاده از حضور و ايمان مردم در هم بشكند و آمريكا و انگليس و استعمارگران را از كشور بيرون كند و كشور را از دست آنها خارج و كشور را خانه امام زمان كند.
وي تصريح كرد: علي رغم اينكه دشمنان، نظام ما را يك نظام آخوندي تبليغ كردهاند، ولي روحانيت مهمترين مرجع براي بنيانهاي فكري مردم است و اين سرمايه عظيمي است كه براي روحانيت امروز وجود دارد.
هاشمي با بيان اينكه با تجربهاي كه روحانيت در طول اين سيسال بدست آورده مسووليتهايش سنگين شده است، اظهار داشت: متاسفانه بايد بپذيريم كه هنوز نماز جمعه را خوب نميشناسيم و براي خود من كه 25 سال است نماز جمعه را اقامه ميكنم سوالهاي زيادي در خصوص اين نهاد مهم در ذهنم وجود دارد.
وي خطاب به شوراي سياستگذاري نماز جمعه گفت: لازم است براي شناخت بيشتر نماز جمعه مركز تحقيقات جامعي راه اندازي شود.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در ادامه تصريح كرد: براي مطالعه درباره نماز جمعه به يك مركز تحقيقات جامع نياز داريم كه براي تاسيس اين مركز مشكلي از لحاظ بودجه و انسانهاي عالم در كشور وجود ندارد.
وي همچنين تاسيس مركزي براي آموزش ائمه جمعه را در كشور ضروري دانست و اظهار داشت: اگر مركزي براي آموزش ائمه جمعه تاسيس شود ديگر در روستاها و شهرستانها مشكلي براي اقامه نماز جمعه وجود ندارد.
هاشمي در بخش ديگري از سخنان خود با ذكر اين مطلب كه امامان جمعه تاريخ نماز جمعه را نميدانند، گفت: متاسفانه هنوز براي امام جمعه ما مشخص نشده است كه اولين نماز جمعه در مكه خوانده شد يا در مدينه و يا اينكه خطبههاي نماز جمعه پيغمبر در مدينه چه مقدار بوده، مشخص نيست و همچنين تعداد دقيق خطبههاي حضرت علي براي ما معلوم نيست.
وي تاسيس مركز تحقيقات جامع را براي واكاوي تاريخ نماز جمعه مناسب دانست و گفت: در اين مركز با تشكيل گروهي از محققان رجوع به اسنادي كه در كتابخانهها موجود است، ميتوانيم برخي خللهاي موجود در خصوص نماز جمعه را مرتفع كنيم.
هاشمي با بيان اينكه وظيفه شوراي سياست گذاري ائمه جمعه فقط محدود به انتصاب امام جمعه نيست، گفت: شوراي سياست گذاري ائمه جمعه بايد به فكر راه اندازي ارگان تبليغاتي از نظر صوتي و تصويري براي خود باشد.
رئيس مجلس خبرگان رهبري در ادامه تصريح كرد: صدا و سيما مشروح خطبههاي نماز جمعه را پخش نميكند و آنجايي كه به مصلحت خودش است، مبادرت به پخش خطبههاي نماز جمعه ميكند و اگر امامان جمعه درد و دل مردم را بيان كرده باشند شايد آن بخش از صدا و سيما پخش نشود. براي همين لازم است شوراي سياستگذاري ائمه جمعه ارگان تبيلغاتي براي خود تاسيس كند.
وي با بيان اينكه امامان جمعه بايد از علوم ديگر از جمله جامعه شناسي، تاريخ و زبان آگاه باشند، اظهار داشت: نكته مهمي كه روحانيت بايد به آن توجه داشته باشد، ارتباط با مردم است.اگر روحانيت ارتباط مردمياش ضعيف شود تاثيرگذارياش را در جامعه از دست ميدهد.
وي تاكيد كرد: ارتباط با مردم بايد با صداقت، صراحت و شفافيت باشد و اگر مردم مشكلاتشان را از زبان ائمه جمعه نشوند بايد از زبان چه كسي بشنوند.
هاشمي رفسنجاني تصريح كرد: روحانيت در شرايط استبداد مطلق در خدمت مردم بوده است و امروز اگر دستش را از پشت انقلاب بردارد، ديگر چيزي از انقلاب نميماند.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام تاكيد كرد: نبايد از انقلاب اسلامي به آساني بگذريم و اجازه دهيم كشور به دست نااهلان بيفتد كه در آن صورت معلوم نيست چه بر سر كشور ميآيد.
پايان پيام
كد خبر: 451446
دوشنبه 22 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 138]