واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: رسانه ها در دو دقيقه
آفتاب يزد
سرمقاله: «فريب دشمن يا گمراه كردن دوست؟، »
آقاي احمدي نژاد رئيس جمهور در يكي از آخرين سخنراني هاي خود به نكته اي اشاره كرده است كه قبلا نيز توسط او و همكارانش بيان مي شد. وي ضمن افتخارآميز دانستن نتيجه تحريم ها براي ملت ايران گفت: «كساني كه با غرور شبكه بانكي ايران را تحريم كردند فكر مي كردند كه شريان ايران را بستند ولي اينچنين نشد. در اين بين افرادي از داخل كشور با اطلاعات غلط آنان را به اشتباه انداختند و هم اكنون نيز چنين افرادي وجود دارند.»... اگر كسي به دنبال شناسايي «اطلاعات غلط» ارائه شده به دوستان باشد نمونه فراوان است: - اطلاعات غلط در مورد عملكرد يك بانك خصوصي كه منجر به فشار براي بركناري مديرعامل آن شد اما همان مديرعامل در يك مجمع مهم اقتصادي دولتي، مسووليت پذيرفت، درحالي كه پيامدهاي اعمال فشار براي بركناري مدير يك بانك خصوصي، به هيچ وجه به صورت فوري قابل رفع و رجوع نيست ، - اطلاعات غلط كه منجر به صدور دستور بركناري كليه اعضاي هيات مديره يك تشكل مهم اقتصادي گرديد كه البته اين دستور پس از چند روز تعديل شد اما قطعاً تزلزل مديريتي ناشي از اقدام اوليه، تا مدت ها تداوم خواهد داشت - اطلاعات غلط كه منجر به برخي اظهارنظرهاي غيرضروري درخصوص بورس گرديد،- اطلاعات غلط كه موجب تكذيب مكرر گراني توسط رئيس جمهور و همكاران او شد،- اطلاعات غلط كه باعث استقبال مسوولان عالي رتبه دولتي از روند تصاعدي قيمت نفت گرديد اما پس از مدتي، همان مسوولان ناچار شدند افزايش قيمت نفت را يكي از عوامل تورم و گراني در داخل كشور بدانند، - اطلاعاتي كه منجر به تصميم ناگهاني براي تغيير مبناي معاملات خارجي ايران از دلار به يورو گرديد و اثر منفي آن، هم اكنون با تقويت دلار در برابر يورو قابل مشاهده است،- اطلاعات غلط در مورد حادثه 11 سپتامبر كه باعث شد، يك مقام عالي رتبه ايراني در يك سخنراني عمومي اعلام كند «دولت آمريكا تاكنون هيچ آماري از كشته شدگان آن حادثه اعلام نكرده است» اي كاش آقاي رئيس جمهور با همان صراحتي كه در مورد مخالفان و منتقدان خود سخن مي گويند به پرسش مندرج در اين يادداشت نيز جواب دهند تا در واقع پاسخ به انتقادات مكرري باشد كه برخي صاحب منصبان و كارشناسان درخصوص اطلاع رساني هاي غلط به دولت مطرح مي كنند،
رسالت
سرمقاله: «اصولگرايان و عبور از احمدي نژاد؟»، اميرمحبيان
اكنون در شرايط خاص بعد از دوم خرداد و ظهور دولت اصولگراي احمدي نژاد پرسش اين است كه آيا اصولگرايان در يك مشابهت تاريخي قصد دارند آن گونه كه اصلاح طلبان مي گويند از احمدي نژاد در آستانه انتخابات دهم عبور كنند؟ براي پاسخگويي لازم است ابتدا چند واقعيت در نظر گرفته شود:
1- احمدي نژاد يكي از اصولگرايان است و عقلا نمي توان تمامي اصولگرايي را معادل شخص احمدي نژاد گرفت. 2- كابينه احمدي نژاد متشكل از نيروهاي اصولگراست ولي آيينه تمام نماي اصولگرايان نيست چنانچه دولت نيز در پي اين ادعا نيست. به عبارت ساده تر احمدي نژاد و كابينه او بخشي از ظرفيت هاي اصولگرايي هستند و نه تمامي آن. 3- اصولگرايان آرمان هاي اصولگرايانه احمدي نژاد و كابينه او را تائيد مي كنند و نيز تلاش بي وقفه او و كابينه اش را در پيشبرد اين آرمان ها تحسين مي كنند. 4- اصولگرايان با استناد به مواضع منتشره در رسانه ها احمدي نژاد و كابينه او را بي نقص و نقد ندانسته و از منظر نقد مصلحانه آ ن را نيز به چالش كشيده اند. 5- براي اصولگرايان آنچه كه مهم است گفتمان يا آرمان هاي اصولگرايي است و نه اشخاص لذا هدف غايي، حاكميت اين نگرش و نه حاكميت بلامنازع افراد است از همين رو در راه تحكيم انديشه اصولگرايي كه برخاسته از باورهاي ديني آنان است با كسي تعارف ندارند. از همين رو اصولگرايان براساس مفاهيم تعريف شده بالا هيچ گاه از احمدي نژاد عبور نخواهند كرد ولي اصولگرايي از آنجايي كه همواره در تكامل و تعالي است فراتر از احمدي نژاد رفتن يا به عبارتي رسيدن به گزينه هايي كه ايده هاي اصولگرايانه را با كمترين درصد خطا تحقق بخشند، نه تنها محتمل بلكه عقلا واجب است.
اعتماد ملي
سرمقاله: «تورم در صعود يا نزول»
در حالي كه بينندگان تلويزيون همچنان به ياد دارند كه رئيس جمهور احمدي نژاد با تاكيد بر كاهش نرخ تورم در ماه هاي جاري با جملا تي نادقيق از سير نزولي آن سخن راندند، رئيس كل بانك مركزي با پيش بيني روند آن تا پايان سال جاري اعلا م داشت: «نرخ تورم از مرز 25 درصد عبور نمي كند.» وي از اظهار هرگونه جملا ت قطعي در عدم ارتقاي عدد مذكور خودداري كرد. اين نرخ تورم در حالي اعلا م مي شود كه بانك مركزي سبد محاسبه تورم خود را تغيير داده است. در غير اين صورت چنانچه بانك مذكور با مدل محاسباتي قديمي خود رفتار مي كرد، نرخ تورم عدد به مراتب بزرگ تري را نشان مي داد. اين نرخ تورم در حالي به صعود خود ادامه مي دهد كه طبق برنامه چهارم توسعه رقم تورم بايد به عدد 10 درصد برسد. اين در حالي است كه در ماه شهريور سال جاري نرخ تورم 3/23 بوده و رشدي معادل 29 درصد به نسبت شهريورماه سال گذشته را دارا بوده است. تمامي اين اتفاقات از آن جهت روي مي دهد كه بينش نفتي مديران ارشد دولت نهم در اين سال افسار گسيخته بوده است.
كارگزاران
سرمقاله: «كردان؛ محكوم يا مظلوم»، صادق زيباكلام
چرا اينقدر انسان ها را وادار مي كنيم كه با هزار بدبختي بروند و هرطور شده يك مدرك دكترا براي خودشان دست و پا كنند؟ چه كسي گفته كه دانش، آگاهي، سواد، معلومات، مديريت، كارداني و لياقت انسان ها لزوما در داشتن يك مدرك دكتراست؟ اتفاقا يكي از دلايل عقب ماندگي جامعه ما، اين تاكيد و اصراري است كه روي مدارك دانشگاهي مي گذاريم. در اين سه ماهه اي كه سريال مدرك كردان بر سر زبان ها بود، هيچكس نپرسيد و نخواست بداند كه تجربه مديريتي، توانايي ها، لياقت و كارداني كردان در پست ها و سمت هايي كه در گذشته برعهده داشته، چگونه بوده است؟ بالاخره كردان كه از كره ماه نيامده، او انقلاب كه مي شود يك جوان قريب به 20 ساله بوده و امروز 30 سال تجربه كار اجرايي دارد. هيچيك از مخالفان كردان پرسيدند كه او در اين 30 سال چه مي كرده است؟ آيا در پست و سمت هاي قبلي مدير موفقي بوده يا خير؟ اتفاقا و از قضاي روزگار، كردان از نظر مديريتي، انسان لايق و باكفايتي است. كساني كه از نزديك با او كار كرده اند، او را مديري دقيق، باهوش، منضبط، شايسته و پركار توصيف مي نمايند. اما در جامعه عقب مانده و مدرك زده ما اين فقط مدرك دانشگاهي است كه ملاك است و همين. شايد روزي فهميديم، آنچنان كه كشورهاي توسعه يافته دريافته اند، كه مدرك دانشگاهي صرفا مبين يكي از توانايي هاي يك مدير است و نه قطعا معرف همه او.
كيهان
سرمقاله: «خروجي ملاك ارزيابي است»، حسام الدين برومند
ميان موانع و چالش هاي دستگاه قضايي همچون اطاله دادرسي از سويي و افزايش طرح دعاوي ميان افراد و ورود و تحميل هشت ميليون پرونده در سال به سيستم قضايي كشور از سوي ديگر با عدم رضايت مندي مردم و به مخاطره افتادن «اعتماد و عدالت» رابطه اي مستقيم و منطقي برقرار است. آيا مي شود طولاني شدن فرآيند دادرسي ها را مشاهده كرد و آنگاه «احساس امنيت» را به انتظار نشست؟ و يا مي توان تصور كرد با وجود حجم انبوهي از پرونده ها در سيستم قضايي- كه به تبع آن دقت لازم فداي سرعت براي مختومه كردن پرونده ها مي شود- كيفيت دادرسي و دادگستري استاندارد را طلب كرد؟... نمي توان صرفا تجهيز چند قلم كالا به شعب و دفاتر محاكم همچون كامپيوتر- و يا لپ تاپ مديران- را حمل بر پيشرفت بسوي رايانه اي شدن سيستم دانست. بايد فراتر از حالت تزييني، شيوه ها و روش هاي دستي و سنتي را كاهش داد.
جام جم
وزير رفاه: مهر فقر بر پيشاني مردم نزنيد
مصري در گفت وگو با «جام جم» تصريح كرد: «بحث خط فقر سياسي است يا غيرسياسي، بنده كسي را محكوم نمي كنم، چراكه شايد ممكن است ناآگاهي ها نسبت به جامعيت مسائل كشور وجود داشته باشد كه موجب طرح چنين مسائلي شود، در غير اين صورت با چه انگيزه اي اين سوالات مطرح مي شو
دوشنبه 22 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 131]