تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):براى كسب بلند مرتبگى از وطن خود دور شو و سفر كن كه در مسافرت پنج فايده است: برطرف ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837585607




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

به مناسبت چهل و نهمين سال ارتحال آيت‌الله‌العظمي بروجردي آيت‌الله بروجردي؛ ستاره‌اي فروزان در عالم اسلام


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: به مناسبت چهل و نهمين سال ارتحال آيت‌الله‌العظمي بروجردي آيت‌الله بروجردي؛ ستاره‌اي فروزان در عالم اسلام
گروه گزارش: 12 شوال سال‌روز ارتحال آيت‌الله العظمي سيدحسين طباطبائي بروجردي از ستارگان كم‌نظير و پر فروغ عالم اسلام است، امسال نيز چهل و نهمين سالگرد ارتحال ايشان در شهرهاي قم و بروجرد گرامي داشته شد و به همين مناسبت، مراسم بزرگداشتي برپا شد. متن زير به بررسي بخش‌هايي از زندگي پربركت اين دانشمند بزرگ شيعه مي‌پردازد.
آيت الله بروجردي در ماه صفر سال 1292 ه.ق (1250ش) در شهر بروجرد ديده به جهان گشود. پدر ايشان حاج سيدعلي از علماي بروجرد و غالب نياكان ايشان و دودمانشان از دانشوران و معاريف زمان خود بوده‌اند و چند تن از آنان از جمله علامه سيدمهدي بحرالعلوم طباطبائي و علامه سيدعلي طباطبائي مؤلف رياض المسائل و فرزند او سيدمحمد مجاهد و سيدمحمد كاظم طباطبائي يزدي مؤلف العروه الوثقي و سيدمحسن طباطبائي حكيم مقام والاي مرجعيت و راهبري مذهبي را برعهده داشته‌اند.

وي از همان اوان كودكي مورد مهر و علاقه سرشار پدر دانشمندش قرار گرفت. وقتي هفت ساله شد پدرش او را به مكتب فرستاد تا به تحصيل اشتغال ورزد. در سن 18 سالگي- 1310- به اصفهان كه در آن روزگار حوزه علمي گرمي داشت رهسپار گرديد. پس از ورود به اصفهان مدت چهار سال با جديت و پشتكار مخصوص به خود، سرگرم تكميل معلومات خود و كسب فيض از محضر استادان بزرگ فن شد.

در سال 1314 كه 22 بهار را پشت سر مي گذاشت، به دستور پدر به بروجرد احضار شد، او گمان مي‌كرد پدرش مي‌خواهد او را براي ادامه تحصيل به نجف اشرف كه بزرگترين حوزه علميه شيعه بود بفرستد، ولي پس از ورود و ديدار پدر و بستگان مشاهده مي‌كند كه علي رغم انتظار او، مقدمات ازدواج و تأهل او را فراهم كرده‌اند.

ازدواج به درخواست پدر

از اين پيشامد اندوهگين مي‌شود و چون پدر علت اندوه و تأثر او را مي‌پرسد مي‌گويد:« من با خاطر آسوده و جديت بسيار سرگرم كسب دانش بودم ولي اكنون بيم آن دارم كه تأهل ميان من و مقصدم حائل گردد و مرا از تعقيب مقصود و نيل به هدف باز دارد! »

پدر به وي مي گويد: فرزند! اين را بدان كه اگر به دستور پدرت رفتار كني اميد است كه خداوند به تو توفيق دهد تا به ترقيات مهمي نائل شوي.

گفته پدر تأثير بسزائي در وي مي‌بخشد و او را از هر گونه ترديد بيرون آورده و بالاخره پس از ازدواج و اندكي توقف مجدداً به اصفهان برگشته پنج سال ديگر به تحصيل و تدريس علوم و فنون مختلفه اهتمام مي‌ورزد.

در سال 1318 قمري مجدداً پدرش از بروجرد او را مي‌خواند، ولي اين بار خاطر نشان مي‌سازد كه قصد دارم تو را به نجف اشرف بفرستم، دانشمند نابغه جوان هم با اشتياق زايدالوصفي بار سفر بسته، اصفهان را به قصد بروجرد ترك مي‌گويد.

آيت‌الله بروجردي در نجف

بعد از آن حدود سال 1320 قمري به نجف اشرف رهسپار گشت و به درس اساتيد علم همچون آخوند مولي محمدكاظم خراساني و شيخ الشريعه اصفهاني و سيدمحمد كاظم يزدي حضور يافت و در اندك مدتي در حوزه نجف شهرت يافت و مورد توجه اساتيد و طلاب قرار گرفت.

آيت الله بروجردي در اواخر سال 1328 قمري بنا به اصرار پدر از نجف به ديار خود بازگشت. اقامت وي در بروجرد سي و شش سال به طول انجاميد. در اين مدت به فعاليت‌هاي علمي و اجتماعي فراواني دست زد از جمله با تشكيل كلاس‌هاي درس و جمع آوري طلاب فاضل، سنگ بناي حوزه‌اي را گذارد كه طي ساليان متمادي ثمرات و نتايج ارزنده‌اي به بار آورد.

آيت الله بروجردي گذشته از كارهاي علمي و تحقيقي، افق فكري وسيعي در مسائل و مشاكل جهان اسلام و شئون اجتماعي مسلمانان داشت. او طلاب جوان را به تأليف و ترجمه كتاب‌هاي سودمند تشويق مي‌كرد و به آموزش زبان‌هاي ديگر به منظور تمكن در تبليغ در كشورهاي غيراسلامي ترغيب مي‌كرد و هم نمايندگان بسياري به مناطق مختلف دنيا ارسال داشت. از مهم‌ترين كارهاي او در اين زمينه عبارتند از:

-فرستادن شيخ محمدتقي قمي به مصر كه از مهم ترين مراكز علمي مذهبي اهل سنت بوده و هست.

-تأسيس دارالتقريب بين المذاهب در مصر براي معرفي مذهب شيعه به ديگران و مطرح ساختن انديشه‌هاي بلند علماي ما به دانشجويان علوم ديني ساير كشورها كه همين امر باعث شد «شيخ محمود شلتوت» رئيس دانشگاه الازهر فتوائي مبني بر صحت پيروي از شيعه صادر نمايد.

روش اجتهادي

از آن پس كتاب‌هائي از آثار شيعه در مصر انتشار يافت و بعضي از نويسندگان معروف و دانشوران منصف اهل سنت روش معتدلي در پيش گرفتند.

او همچون علماي سلف خود مثل شيخ مفيد، سيد مرتضي، شيخ طوسي، شيخ طبرسي و علامه بحرالعلوم داراي جامعيتي در علوم اسلامي است در فقه شيوه‌اي استنباطي را به كار برد.

شيوه او در فقه بر چند محور استوار است:

اهميت به آراء قدماء

اهميت به روايات و فتاواي اهل سنت

تكيه بر ادله وروايات اوليه

ريشه يابي مسائل

باقيات الصالحات

مسجد اعظم در قم در كنار حرم مطهر حضرت معصومه عليهما السلام

2- كتابخانه مسجد اعظم

3- مدرسه علميه در نجف در كنار حرم اميرالمومنين عليه السلام

4- حسينيه و حمام در سامرا

5- مسجد هامبورگ در آلمان.

بازسازي و مرمت چند مدرسه، كتابخانه و مسجد در شهرها و كشورهاي مختلف مثل مدرسه فيضيه و مدرسه خان در قم، مدرسه بقعه در كربلا، مدرسه علميه در كرمانشاه و بيمارستان نكوئي در قم

سفر به عالم ابدي

سرانجام اين عالم رباني صبح روز 5شنبه 10/1/1340، 12 شوال سال 1380 قمري درسن 88 سالگي روحش به عالم قدس شتافت.
 دوشنبه 22 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن