واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نگاهي به رونداجرايي مصوبات استاني هيات دولت درشركت شهركهاي صنعتي گيلان
داخلي. اقتصادي. صنايع. مصوبات.
در دور اول سفر استاني هيات دولت به گيلان در اسفند ماه ،۸۵چهار مصوبه براي شركت شهركهاي صنعتي استان به تصويب رسيد كه به جز يك مصوبه، مابقي مصوبات اجرايي شده و يا به بهرهبرداري رسيده است.
مديرعامل شركت شهركهاي صنعتي گيلان در آستانه دور دوم سفر هيات دولت به گيلان، روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا در تشريح روند اجرايي اين طرحها گفت: يكي از اين مصوبات كه با هدف جمعآوري پسابهاي صنعتي و رفع آلودگيهاي زيست محيطي به تصويب رسيد، ايجاد تصفيهخانه صنعتي در سه شهرك صنعتي "صومعهسرا"، "لاهيجان" و "لوشان" بود.
"سيدعبدالكريم موسوي" افزود: كار مطالعه، طراحي و اجراي راهاندازي تصفيهخانه صومعهسرا در سال ۸۵به اتمام رسيده است.
وي گفت: كار مطالعاتي تصفيهخانه شهرك صنعتي لوشان هم انجام شده و اجراي آن نيز ۹۰درصد پيشرفت فيزيكي دارد كه تا ماه آينده به بهرهبرداري خواهد رسيد.
"موسوي" افزود: احداث تصفيهخانه شهرك صنعتي سياهكل نيز ۷۰درصد پيشرفت داشته و تا ماه آينده به اتمام ميرسد.
وي هزينه احداث اجرا و مطالعه اين تعداد تصفيهخانه صنعتي را ۳۵ميليارد ريال اعلام كرد كه بخش زيادي از آن از طريق بودجه اين شركت در استان تامين شده است.
"موسوي" ادامه داد: در زمان حاضر دو تصفيه خانه در شهركهاي صنعتي انزلي و صومعهسرا به بهرهبرداري رسيده و در شهركهاي صنعتي لاهيجان و تالش نيز در دست طراحي بوده و در لوشان و سياهكل نيز درحال بهرهبرداري است.
* ايجاد سهخوشه صنعتي در گيلان
مديرعامل شركت شهركهاي صنعتي گيلان،افزود: يكي از ديگر مصوبات تاثيرگذار و متحولكننده صنعت استان، مطالعه و ايجاد خوشههاي صنعتي شاليكوبي برنج و فرآوري و بستهبندي چاي و زيتون در گيلان تا پايان برنامه چهارم توسعه بوده است.
"موسوي" گفت: در حالي كه به لحاظ توليد محصولات زيتون، چاي و برنج جزو كشورهاي برتر دنيا هستيم اما صنايع فرآوري، كشت، برداشت و بستهبندي ما پيشرفته نيستند.
وي با اشاره به كشاورزي بودن استان افزود: با راهاندازي اين خوشههاي صنعتي، علاوه بركاهش ضايعات، توليدات اين نوع محصولات نيز مكانيزه و علمي شده و زمينه رقابت بهتر در بازارهاي جهاني و سودآوري بيشتر را هم ممكن ميسازد.
"موسوي" اظهارداشت: در زمان حاضر مطالعه كليه اين خوشههاي صنعتي در استان بهاتمام رسيده و در مرحله انعقاد قرارداد با دانشگاهآزاد و دانشگاه گيلان و انتخاب عاملين خوشه براي اجراي اين طرحها هستيم.
*راهاندازي مركز مجتمع فناوري در رشت
وي يادآورشد: يكي ديگر از مصوبات دولت راهاندازي مركز مجتمع فناوري و خدمات نرمافزاري ITدر شهر رشت بود كه عمليات احداث اين مجتمع كه از ابتداي امسال آغاز شده است، ۴۹درصد پيشرفت فيزيكي دارد.
وي هدف از ايجاد اين مجتمع را ارايه آخرين اطلاعات مرتبط با واحدهاي صنعتي از قبيل فناوريهاي نوين، واردات و صادرات كالا و مواداوليه به فعالان صنعتي براي امكان رقابت بهتر و بازاريابي عنوان كرد.
"موسوي" ادامه داد: ساخت اين مجتمع كه در زيربناي چهارهزار مترمربع و در چهار طبقه در شهرك صنعتي سپيدرود رشت احداث ميشود، سال ۸۸به اتمام ميرسد.
وي هزينه برآورد شده براي احداث اين مجتمع را بالغ بر ۲۵ميليارد ريال اعلام كرد.
* صدور مجوز و تغيير كاربري يك هزار هكتار زمين
باوجود اينكه تهيه زمين براي واحدهاي صنعتي از جمله تنگناهاي موجود در استان محسوب ميشود كه همه فعالان صنعتي به آن اذعان دارند، اما اين مصوبه تاكنون اجرايي نشده است.
مديرعامل شركت شهركهاي صنعتي گيلان در اينباره بهايرنا گفت: با وجود اينكه تامين زمين يكي از اساسيترين نيازهاي بخش صنايع است اما به رغم تصويب مصوبه دولت مبني بر صدور مجوز تغيير كاربري و واگذاري يك هزار هكتار زمين از اراضي ملي گيلان به شركت شهركهاي صنعتي از طريق استان، اما اين كار تاكنون انجام نشده است.
"موسوي" افزود: با وجود اينكه چند سايت در مناطق بندرانزلي، لاهيجان و ماسال كه امكان ساخت واحدهاي صنعتي در آن وجود دارد، شناسايي و به منابع طبيعي معرفي كرديم اما به رغم بلااستفاده بودن اين زمينها در بخش كشاورزي، اقدامي براي واگذاري آنها صورت نگرفته است.
وي همكاري بيشتر مسوولان منابع طبيعي و جهادكشاورزي را براي واگذاري آن مقدار زمين و اجرايي شدن مصوبه دولت، خواستار شد.
"موسوي" خاطرنشان كرد: در صورت اجرايي شدن اين مصوبه و واگذاري هزار هكتار زمين، وسعت شهركهاي صنعتي گيلان بيش از دو برابر افزايش مييابد.
وي معتقد است: استان گيلان با وجود بهرهمندي از امكانات طبيعي و زيرساختي مناسب و نيروي تحصيل كرده، از جمله استانهاي عقبمانده و محروم از نظر توسعه محسوب ميشود كه بايد براي رفع اين محروميتها تلاش كرد.
"موسوي" افزود: واگذاري زمين و توسعه صنايع استان يكي از راهكارهاي رفع محروميت، رونق اقتصادي و ايجاد اشتغال در اين استان است.
* مشكلات
مديرعامل شركت شهركهاي صنعتي گيلان با بيان اينكه اجراي چهار مصوبه با هشت پروژه مصوب سفر استاني هيات دولت به گيلان، پيشرفت خوبي داشته است، چند عامل را مهمترين تنگناي موجود براي اجرا و تسريع در اجراي اين طرح ها ميداند.
"موسوي" در اين گفت و گو گفت: علاوه بر شرايط اقليمي و بارندگي زياد در استان كه سبب كندي روند ساخت پروژهها ميشود، كمبود منابع مالي هم از ديگر مشكلات موجود است.
وي محدوديت زمين و عدم واگذاري زمين مصوب شده به اين بخش را از ديگر تنگناهاي موجود در استان نام برد.
"موسوي" با تاكيد بر همكاري دستگاههاي اجرايي استان، همكاري بيشتر برخي از دستگاههااز جمله سازمان بازرگاني براي تامين سيمان،دفتر فني استانداري در بخش تامين مصالح مورد نياز و توزيع برق و آب و فاصلاب را در تسريع پروژهها مهم ارزيابي كرد.
* پيشنهادات دور دوم سفر
وي تامين بودجه براي استمرار و تكميل پروژههاي مصوب دور اول سفر هيات دولت به گيلان، تاكيد مجدد بر واگذاري زمين به شركت شهركهاي صنعتي گيلان به ويژه در اطراف شهر رشت را مهمترين درخواستهاي اين شركت براي تصويب در دور دوم مطرح كرد.
"موسوي" افزود: تامين اعتبار براي احداث تصفيهخانه در شهرك صنعتي تالش و شفت نيز از ديگر پيشنهادات اين شهرك براي تصويب در هيات دولت است.
در زمان حاضر ۲۳شهرك و ناحيه صنعتي در گيلان وجود دارد كه ۳۳۱واحد در آن مستقر شده و بيش از شش هزار نفر در اين واحدها مشغول به كارند. ك/۳ ۵۰۸/۱۵۵۲/۷۲۸۹
دوشنبه 22 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 155]