واضح آرشیو وب فارسی:مهر: در نشست خبري عنوان شد:130 مقاله به كنگره عرس بيدل ارسال شد / سالهاست از بيدل غفلت كرده ايم
هادي سعيدي كياسري دبير علمي سومين كنگره بين الملي عرس بيدل از ارسال حدود 130 مقاله از كشورهاي مختلف جهان براي اين دوره از كنگره خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر، نخستين نشست خبري "سومين كنگره بين المللي بزرگداشت ابوالمعاني ميرزا عبداقادر بيدل دهلوي (عرس بيدل)" صبح امروز با حضور هادي سعيدي كياسري و محمدعلي دارايي دبيران علمي و اجرايي اين كنگره در محل كانون ادبيات ايران برگزار شد.
سالهاست از بيدل غفلت كرده ايم
كياسري در ابتدا با اشاره به انگيزه هاي عوامل اجرايي برگزاري كنگره بيدل گفت: شخصيت و تفكر بيدل انگيزه فوق العاده اي است براي توجه به او و به عقيده بسياري از اهل تفكر اگر شعر بيدل درست فهميده شود، بي ترديد شعر معاصر به رستاخيزي خواهد رسيد كه اتفاق بزرگي را در شعر و ادبيات فارسي رخ خواهد داد. با اين وجود سالهاست كه از يكي از نمايندگان بزرگ شعر فارسي (بيدل دهلوي) در ايران غفلت شده و يا در مورد او تغافل صورت گرفته است هر چند شايد مي بايست اين سالها مي گذشت و ما بايد در ين دوره بيدل را مي شناختيم.
وي سپس به مراسم هاي متعددي كه در سالگردهاي مختلف درگذشت بيدل در كشورهاي مختلف و در طول ساليان متمادي برگزار شده است، پرداخت و افزود: عُرس بيدل با سالگرد مرگ بيدل شروع شد و تقريباً تا نيم قرن بعد به صورت متوالي ادامه يافت اما بعد درنگي اندك در آن رخ داد تا رسيد به روزگار ما كه اندك اندك با انتشار آثار او و شناخت جهانيان نسبت به وي بار ديگر توجهات معطوف بيدل شد و مخصوصاً در يك دهه گذشته عُرس بيدل در سرزمينهاي مختلف از جمله هندوستان و افغانستان به صورت مداوم برپا شده است. با اين وجود تنها مجلسي كه شكل بين المللي دارد كنگره هايي است كه در سالهاي اخير در ايران برگزار شده است.
ارسال نزديك به 130 مقاله به كنگره عرس بيدل
دبير علمي كنگره عرس بيدل با اشاره به ويژگيهاي دوره سوم آن تاكيد كرد: ما امسال دامنه موضوعات را گسترده تر از سالهاي قبل گرفته ايم. محور مقالات كنگره، شعر و شخصيت بيدل و تعداد آنها نيز 93 مقاله است. علاوه بر آن در كنگره حضور چند صد ساله زبان فارسي در شبه قاره مورد بررسي قرار مي گيرد و همچنين درباره شعر فارسي سبك هندي سخن گفته خواهد شد. در دو موضوع اخير نيز 35 مقاله به دبيرخانه كنگره ارسال شده است.
كياسري گفت: 17 مقاله از هندوستان، 7 مقاله از پاكستان، 3 مقاله از ازبكستان، 2 مقاله از فرانسه، دو مقاله از تركيه، 8 مقاله از تاجيكستان، 4 مقاله از آلمان، يك مقاله از تونس و مقالاتي از آمريكا، هلند، ايتاليا، سوئد، روسيه، ايران و ... به اين كنگره ارسال شده است. اين كنگره روزهاي 15 و 16 آبان در سالن همايش هاي وزارت كشور برگزار مي شود.
دبيرعلمي اين كنگره در پاسخ به خبرنگار مهر در خصوص چگونگي انجام هماهنگيهاي لازم با مقامات فرهنگي كشورهاي هندوسان، پاكستان و افغانستان براي برپايي كنگره عرس بيدل گفت: ما با اساتيد و شخصيتهاي فرهنگي افغانستان و شبه قاره هماهنگيهايي انجام داده ايم اما چون ما در كانون ادبيات تفكيك ويژه اي در خصوص كشورهاي فارسي زبان نداريم و اين آنها را يگانه فرض مي كنيم تعامل خاصي با نهاد يا موسسه فرهنگي خاصي در اين كشورها براي برگزاري كنگره نداريم و تعاملات ما به تعدادي از دانشگاههاي هندوستان از جمله دانشگاه دهلي و كشورهاي ديگر شبه قاره محدود مي شود.
مبلغي را براي برگزاري كنگره دريافت نكرده ايم
وي در پاسخ سوال ديگر خبرنگار مهر در خصوص حامي مالي و ميزان بودجه پيش بيني شده براي برگزاري اين كنگره بين المللي افزود: اين كنگره را كانون ادبيات ايران با همكاري سازمان ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي و شبكه راديويي گفتگو برگزار مي كند و بحث ويژه اي در خصوص اعتبار لازم و تامين آن صورت نگرفته است غير از اينكه سازمان ميراث فرهنگي هزينه اقامت مهمانان خارجي و تدارك هزينه رفت و آمد آنها را تقبل كرده است. اساساً كانون ادبيات ايران مبلغي را به صورت نقدي براي اين كنگره از جايي دريافت نكرده است.
حضور چندين مهمانان ويژه در كنگره
كياسري در پاسخ پرسش خبرنگار ديگري در خصوص برنامه هاي روز افتتاحيه و مهمانان ويژه اي كه احتمالاً از نقاط مختلف جهان براي شركت در اين كنگره به ايران خواهند آمد نيز گفت: عرس بيدل كنگره اي علمي و پژوهشي است و در آن نيز شخصيتهاي دانشگاهي و فرهنگي حضور خواهند داشت هر چند ما دعوتنامه هايي براي مقامات رسمي كشور ارسال خواهيم كرد و سال گذشته نيز دومين كنگره با پيام رئيس جمهور و حضور مشايي معاون وي آغاز شد. در اين كنگره افتخار عارف شاعر مشهور پاكستاني، كارانسينك، شاعر معروف هندي، رياض پنجابي و مشير الحسن دو تن از روساي دانشگاههاي پاكستان و چندين چهره بزرگ فرهنگي ديگر به عنوان مهمان ويژه در كنگره حضور خواهند داشت.
عرضه ديوان بيدل با خط استاد اميرخاني
دبير علمي اين كنگره در خصوص برنامه اي جانبي ان نيز اضافه كرد: ارائه بازنويسي شده عين نسخه ديوان بيدل دهلوي به خط استاد اميرخاني، ارائه مجموعه مقالات سومين دوره كنگره به همراه گزيده اي از بهترين مقالات دو كنگره پيشين، برگزاري برنامه هاي موسيقي مرتبط با شعر بيدل، برگزاري نمايشگاهي از آثار مكتوب و غير مكتوب و عرضه لوح فشرده اي از موسيقي ويزه بيدل و ... از جمله برنامه هاي دو روز برپايي كنگره خواهد بود.
دوشنبه 22 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]