تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):همّت مؤمن در نماز و روزه و عبادت است و همّت منافق در خوردن و نوشيدن؛ مانند حيوا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827595765




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

موسوي در گفت‌وگو با ايسنا: افغانستان به راه‌حل سياسي نياز دارد دولت كابل با جامعه خودش آشتي كند


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: موسوي در گفت‌وگو با ايسنا: افغانستان به راه‌حل سياسي نياز دارد دولت كابل با جامعه خودش آشتي كند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي خارجي - ايران

يك كارشناس مسايل بين‌المللي گفت: ايران معتقد است راه‌حل رفع مشكلات افغانستان پايبندي دولت به روح موافقت‌نامه كنفرانس "بن" است؛ زيرا در اثر اجراي نامناسب اين موافقت‌نامه بخش عمده‌اي از نيروهاي مجاهدين افغانستان از روند همكاري با دولت محروم شدند.

سيد رسول موسوي در گفت‌وگو با خبرنگار سياسي ـ خارجي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)،‌ با اشاره به تحولات اخير در رابطه با افغانستان و دخالت برخي كشورها در حمايت از مذاكرات با طالبان گفت: تحولات كنوني درباره افغانستان فرازي از مجموعه تحولات افغانستان است. در بحث مذاكرات با طالبان سوال اين است كه كدام طالبان؟ الان يك گروه متشكل و منسجم كه در راس آن ستاد رهبري باشد تحت عنوان "طالبان" وجود ندارد و از سويي شورش‌هايي كه در افغانستان صورت مي‌گيرد به دست طالبان صورت نمي‌گيرد كه بخواهند با طالبان مذاكره كنند.

وي گفت: از مدت‌ها قبل بحث‌هايي توسط انگليسي‌ها مطرح شد كه گفتند تحت عنوان "رهبران محلي" امنيت مناطق و محله‌ها را از طريق سپردن امنيت به آن‌ها تامين كنيم. اما اين روش را آزمايش كردند و بعد ديدند كه راه اشتباهي است.

موسوي گفت: در حال حاضر بحث مربوط به مذاكره با طالبان كمي شبيه به راهكار اشاره شده است؛ اما اين كه طالبان مدنظر در راسش ملاعمر است يا طالباني كه با القاعده ارتباط دارد و يا طالباني كه در گوشه و كنار افغانستان تحت عنوان رهبران محلي مطرح است، مشخص نيست.

اين كارشناس مسائل بين‌الملل ادامه داد: آنچه در بحث مذاكره با طالبان از سوي آمريكا مطرح است يك بحث سياسي است كه مي‌خواهند در درون طالبان شكافي ايجاد كنند و طالباني ميانه رو را در تندروها وارد كنند و از اين طريق با طالبان مذاكره كنند.

موسوي در نقل قولي از يكي از بزرگان سياسي افغانستان گفت: طالب مذاكره مي‌كند و اگر مذاكره كند ديگر طالب نيست. بنابراين ضمن اين كه بحث مذاكره با طالبان در درجه اول توسط انگليسي‌ها و سپس از سوي دولت افغانستان دنبال شده و برخي‌ها در آمريكا آن را پيگيري مي‌كنند، اما در سوي ديگر مساله اساسي اين است كه مشخص نيست با چه طالباني مي‌خواهند مذاكره كنند؟ آن‌ها به دنبال طالبي هستند كه با القاعده ارتباط نداشته باشد در جامعه نفوذ داشته باشد و در مقابل جناح تندرو طالبان به رهبري ملا عمر ايستادگي كند كه اين بحث جاي تامل دارد كه اين گروه اصلا وجود دارد يا نه!

اين كارشناس مسايل بين‌المللي در پاسخ به اين كه ديدگاه ايران به اين تحولات چگونه است؟ با تاكيد بر اين كه مجموعه‌اي از رهبران سنتي ـ محلي وجود دارند كه به خصوص در جامعه پشتون نفوذ دارند، گفت: اين گروه به خاطر اشغال افغانستان عليه اشغالگران قيام كرده‌اند و الزاما طالبان به معناي آن گروهي كه با القاعده ارتباط داشته باشند نيستند.

او تاكيد كرد: اين كه دولت افغانستان بتواند با جامعه خودش آشتي كند خوب است و ايران هميشه از روح روند موافقتنامه "بن" كه منجر به استقرار صلح در افغانستان شده، حمايت مي‌كند و به اين ترتيب جامعه پشتون بيش‌تر مي‌تواند هم‌گرايي خود را با روند اجراي قانون اساسي افغانستان بيش‌تر نشان دهد تا مسائل‌شان را با شوراي "مصالح ملي" حل كنند. اين روند با انجام يك سلسله مذاكرات با بحثي از طالبان تعارض ندارد اما اين كه اين مذاكرات منجر به بازگشت طالبان و نقض موافقنامه "بن" شود، ايران با آن مخالف است. هم‌چنين ايران هرگونه تجديدنظر در قانون اساسي افغانستان را به مصلحت افغانستان و منطقه نمي‌داند.

موسوي گفت: بحث مذاكرات با طالبان بيش‌تر ابتكار نواز شريف و خارج از دولت است.

او ضعيف بودن دولت پاكستان در قبال اپوزيسيون را رد كرد و گفت: دولت در قبال گروهي از طالبان پاكستاني كه فعاليت دارند ضعيف است.

اين كارشناس مسائل بين‌المللي گفت: اقدامات آمريكايي‌ها در قبايل و مناطق مختلف پاكستان ادامه‌دار نيست و آن‌ها ملاحظات امنيتي ويژه‌اي در پاكستان دارند و به سادگي نمي‌توانند هر كاري را در پاكستان صورت دهند.

وي گفت: معتقدم براي افغانستان بايد راه‌حلي سياسي يافت و ايران هم از آن حمايت مي‌كند. در صحنه افغانستان، صرفا دولت و طالبان حضور ندارند تا مشكلات با مذاكره با طالبان مشكل حل شود؛ امنيت افغانستان يك بحث منطقه‌يي است. در كنفرانس "بن" راه‌حلي نسبي براي امنيت افغانستان پيدا شد و الان هم بايد راه‌حلي پيدا كنيم كه منطقه ثبات و امنيت افغانستان را امنيت خودش بداند و اين جز از طريق تعامل همسايگان افغانستان، نيروهاي ملي و جامعه جهاني تامين نخواهد شد.

موسوي گفت: ما ضمن اين كه راه‌حل سياسي را موثر مي‌دانيم اما اين راه‌حل لزوما به معني مذاكره با طالبان نيست.

او ادامه داد: بخشي از مسايل به نوع توافقات كلي نيروهاي اصيل و ملي افغانستان برمي‌گردد نه صرفا يك بخشي از گروه طالبان.

اين كارشناس مسائل بين‌المللي با بيان اين كه مشكلات امنيتي افغانستان فقط به طالبان مربوط نمي‌شود، گفت: الان هر مساله‌اي كه در افغانستان روي مي‌دهد برطالبان ربط مي‌دهند بلكه اتفاقات زيادي رخ مي‌دهد كه مسووليت آن به عهده طالبان نيست.

موسوي درباره احتمال ورود طالبان به عرصه قدرت گفت: افغانستان داراي قانون اساسي است و هر اتفاقي صرفا در چارچوب قانون اساسي قابل قبول است.

انتهاي پيام
 دوشنبه 22 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن