واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: سياست - نفوذ متهم برجهاي دو قلوي شيراز به خراسان
سياست - نفوذ متهم برجهاي دو قلوي شيراز به خراسان
جلسه سوال و جواب سه نفر از نمايندگان تهران از وزير بازرگاني درباره وضعيت نابسامان آرد و نان كشور به جلسه اتهامزني مسعود ميركاظمي به الياس نادران و افشاگري اين نماينده درباره نفوذ متهم برجهاي دو قلوي شيراز در وزارت بازرگاني و استفاده از رانت دولتي در كارخانه آرد استان خراسان رضوي تبديل شد. به گزارش خبرنگار پارلماني كارگزاران وزير بازرگاني روز گذشته به مجلس آمد تا به سوال الياس نادران، پرويز سروري و عليرضا زاكاني نماينده تهران درباره وضعيت نابسامان بازار آرد و نان كشور علت افزايش سهميه يكي از كارخانههاي توليد آرد در استان خراسان رضوي پاسخ دهد. الياس نادران به نمايندگي از سوالكنندگان از وزير بازرگاني پرسيد: چرا سهميه يكي از كارخانههاي توليد آرد در استان خراساني رضوي تا سال گذشته چهار برابر كارخانههاي مشابه و امسال نيز بيش از دو برابر شده است؟ به گفته الياس نادران، اين كارخانه با خريد سهميه آرد ساير كارخانجات اقدام به صادرات آرد به كشورهاي ديگر كرده است. الياس نادران يكي از طراحان طرح استيضاح ميركاظمي در هفته آخر كار مجلس هفتم بود. اما نبايد به دلايل نامعلوم به همراه تعداد ديگري از نمايندگان امضاي خود را از طرح استيضاح پس گرفت. در آن زمان برخي از نمايندگان معتقد بودند طراحان طرح استيضاح با گرفتن امتيازي از وزير بازرگاني امضاي خود را پس گرفتند. عماد افروغ نماينده سابق تهران در روزهاي پاياني مجلس هفتم از همكاران خود به دليل تفاهم با وزير و پس گرفتن امضاها به شدت اعتراض كرد. نادران ديروز با اشاره به محورهاي استيضاح خطاب به وزير بازرگاني تاكيد كرد: «همچنان وضعيت نابسامان بازار گندم و آرد كشور ادامه دارد و در اين زمينه به قانون عمل نميشود. به گفته نادران يك كارخانه در استان رضوي بهرغم عمر كوتاه خود امتيازي دريافت داشته كه بسياري از كارخانجات ديگر با سوابق طولاني از چنين سهميهاي برخوردار نيستند. از سوي ديگر، وزير بازرگاني در پاسخ به سوالات نمايندگان تهران آنها را متهم به حاشيهسازي كرده و گفت: «مديران دو كارخانه براي ما پيغام فرستادند كه اگر ظرفيت ما را افزايش ندهيد، طرح سوال و استيضاح شما در مجلس تهيه ميشود.» در اين هنگام نادران با بيان اينكه «وزير بازرگاني در قسمتي از سوال خود تلويحا من را به حاشيهسازي متهم كرده است، گفت: «اين موضوع مسئله عجيبي نيست. زيرا قبل از اين هم معاون وزير به من هشدار داده بود كه برايتان حاشيهسازي ميكنم. نادران گفت: من حاشيهاي ندارم كه به واسطه آن كسي من را تهديد كند. نماينده تهران گفت كه كارخانه آرد در استان خراسان رضوي بهرغم عمر كوتاه امتيازي دارد كه خيلي از كارخانجات با سابقه ندارند.
سوءاستفاده از مقامات در برجهاي دو قلوي شيراز
نماينده تهران در ادامه انتقادهاي خود با بيان اينكه گفته ميشود اين كارخانه براساس اصل 44 به بخش خصوصي واگذار شده و بايد از آن حمايت شود، گفت: «من خودم رئيس كميسيون ويژه رسيدگيكننده به اصل 44 بودم و به اين موضوع كاملا واقفم؛ اما معتقدم بايد در واگذاري سرمايههاي دولتي به كساني كه پيش از اين سوءمديريت داشتهاند، مراقبت كرد. نادران اضافه كرد: كسي كه در پروژه برجهاي دو قلوي شيرازي مقامات عاليرتبه كشور را مورد سوءاستفاده قرار داده و به زندان افتاده و با وثيقهاي ناچيز آزاد شده و با پروندهسازي مدارك سوءاستفاده را از بين برده نياز به مراقبت جدي دارد. وي ادامه داد: «فردي كه با 66 ميليارد وثيقه آزاد شده، اسناد شهرداري را جعل كرده، 300 ميليارد تومان به بيتالمال خسارت زده و همه پروندههاي قضايي خود را مختومه كرده است، اگر در جاي ديگر كار كند بايد تحت مراقبت باشد و نميتواند از اصل 44 و واگذاري بخش دولتي به خصوصي بهرهاي ببرد.»
سابقه برجهاي دوقلوي شيراز
در اوايل سال 84 ساخت پروژه تجاري مسكوني در 60 طبقه در دو برج دوقلو در شيراز آغاز شد. روزنامه نيمنگاه از نشريات استاني شيراز با انتشار مطلبي از سرمايهگذاري 600 ميليون دلاري حدادعادل براي احداث اين برج دوقلو خبر داد. اما پس از آن حدادعادل بارها نقش خود و نزديكانش در احداث اين برج را تكذيب كرد. با اين حال، محمدعلي حياتي نماينده شهرستان لامرد در مجلس هفتم در تاريخ 25 مهرماه 86 در بخشي از نطق پيش از دستور خود گفت كه عدهاي با ضابطهشكني و بيحرمتي به اركان نظام مقدس جمهوري اسلامي تحت عنوان نام آقاي حدادعادل براي مطامع و منافع سنگين 250 ميليارد توماني خود كه از بودجه سهسال شهرداري شيراز بيشتر است دست به هر كاري ميزنند و به هيچ قانون و ضابطهاي هم پايبند نميباشند. حياتي از حدادعادل خواست با تكذيب نقش خود به غائله تلخ و ناخوشايند و مصداق بزرگ فساد اقتصادي خاتمه دهد. گرچه فردي كه متهم به كلاهبرداري و جعل اسناد در رابطه با اين برجهاي دو قلوي بود بازداشت شد، اما پس از مدت كوتاهي با سپردن قرار وثيقه آزاد شد تا آنكه روز گذشته الياس نادران از حضور اين فرد در كارخانه آرد در خراسان رضوي و استفاده از رانت دولتي خبر داد.
نادران از دفاعيات وزير قانع نشد
وزير بازرگاني در پاسخ به اظهارت نادران با بيان اينكه كارخانه مورد سوال توسط بخش خصوصي و براساس اصل 44 قانون اساسي در سال 83 ايجاد شده است، گفت: سهم اختصاصيافته براساس سودآوري كارخانهها نسبت به كيفيت آرد عرضه شده به مردم در تخصيص سهميهها مهم است و اين سهميه در جلسهاي كه هر سهماه يكبار توسط شورايي مركب از مسوولان ذيربط در استان تشكيل ميشود اختصاص مييابد. ميركاظمي گفت: كارخانه مذكور بر اساس يكي از اين گزارشات 3/94 درصد امتياز از 100 امتياز را كسب كرده، در حالي كه دو كارخانه ديگر استان كه اطلاعات غلط به نمايندگان سوالكننده دادهاند حداكثر 180 امتياز كسب كردهاند. به گفته وزير بازرگاني اين كارخانه تنها در سال 85 بيش از 120هزارتن سيلو گندم ساخته است در حالي كه ميتوانست اين سرمايه را در برجسازي هزينه و سود بيشتري بهدست آورد. وي گفت: جاي تعجب است كه چرا با بخش خصوصي به اين شكل برخورد ميشود. وزير بازرگاني گفت: در كميسيون اقتصادي مجلس هفتم از سوي برخي از نمايندگان با اين سوال مواجه شدم كه چرا سهميه اين كارخانه با توجه به كيفيت بالاي محصولات آن افزايش نمييابد و حال با اين سوال مواجه شدم كه چرا سهميه اين كارخانه افزايش يافته است؟ ميركاظمي ادامه داد: نه آن موقع سهميه اين كارخانه را اضافه كرديم و نه هماكنون سهميه اين كارخانه را كاهش ميدهيم؛ چراكه براساس شاخصهاي علمي شوراي مذكور استاني سهميه را اختصاص ميدهيم. وزير بازرگاني ادامه داد: كارخانههاي دوم و سوم اين شاخص كه به سوالكنندگان وابسته هستند ما را مورد سوال قرار ميدهند و به ما اعلام كرده بودند كه شما را مورد سوال قرار ميدهيم. ميركاظمي با طرح اين سوال كه مگر وزارت بازرگاني مسوول كنجكاوي مردم است؟ گفت: مگر ما مسوول هستيم كه بدانيم چه كسي با چه كسي ارتباط دارد و براساس آن عمل كنيم.
وي ادامه داد: مگر وظيفه وزارت بازرگاني كنكاش در رابطههاست؟ دو كارخانه در آن استان مرتبا به ما فشار ميآوردند كه سهميه آنان را كه به دليل بيمنطقي افزايش داده بودند كاهش ندهيم. كارخانههاي كاشت و برداشت و ميثم كه خواهان افزايش سهميه خود در استان مذكور هستند به مجموعه ما فشار ميآورند كه ما سوال و استيضاح ميكنيم، اما ما با منطق برخورد ميكنيم و تحت تاثير قرار نميگيريم. وزير بازرگاني ادامه داد: كارخانهاي كه با سوال نمايندگان درباره افزايش سهميه مواجه شده، هماكنون با 44 درصد سهميه خود كار ميكند. ميركاظمي با تاكيد بر اينكه اين وزارتخانه مطلقا در حاشيه حركت نميكند، گفت: ما صادرات گندم و آرد را در برنامههاي محوري خود دنبال ميكنيم و انشاءالله روزي كشور ما با توسعه زيرساختهايي كه در اين سهساله انجام شده به مركز تجارت غله و مواد غذايي در جهان تبديل خواهد شد. وي تاكيد كرد: امكان مصرف آرد خارج از سهميه براي كسي فراهم نيست. گفتني است نادران در پايان جلسه اعلام كرد كه از پاسخ وزير قانع نشده و سوال به كميسيون مربوط ارجاع شد.
دوشنبه 22 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]