واضح آرشیو وب فارسی:سياست روز: شمشير آتشنشاني براي خودروسازاننام خودروهاي آتشگرفته را اعلام ميكنيم
گروه اقتصادي- مدير عامل سازمانآتشنشاني و خدمات ايمني بار ديگر فراتر از حيطه اختيارات خود به بحث استاندارد و كيفيت خودروهاي ساخت داخل وارد شد.
مدير عامل سازمانآتشنشاني و خدمات ايمني با اين حال در اظهار نظر جديد خود از معرفي خودروهايي كه آتش مي گيرند تا دو هفته آينده خبر داد تا بار ديگر با زير سوال بردن كيفيت ساخت خودروهاي داخلي شمشير را براي آنها از رو ببندد!
محمد رضا حاجيبيگي مدير عامل سازمان آتشنشاني و خدمات ايمني شهرداري تهران تاكيد كرد: از 4 آبان امسال اسامي خودروهايي كه به علت نقص فني آتش ميگيرند را اعلام خواهد كرد.
وي حتي از مهلت يك ماهه خود براي خودروسازان خبر داد و گفت: از 4 مهر تاكنون 2 مورد حريق خودرو به دليل نقص فني داشتهايم و يك مهلت يك ماهه به تمامي خودروسازان براي تأمين امنيت خودروها دادهايم و بعد از اين مدت اگر هر خودرويي در تهران دچار حريق شود به تمامي جرايد منعكس و علت حادثه را صريحاً اعلام ميكنيم.
به اعتقاد مدير عامل سازمان آتشنشاني و خدمات ايمني، ظاهراً به اين موضوع كم توجه شده و بايد يك حركت اساسي در اين زمينه انجام شود. وي تاكيد كرد: هر خودروي جديدي كه در كشور توليد ميشود يا هر خودروي وارداتي، بايد يك نمونه از آن در اختيار سازمان آتشنشاني قرار گيرد تا اطلاعات كاملي درباره خودروها فراهم شود و بتوان در مواقع حريق و حادثه در كمترين زمان به كمك حادثهديدگان شتافت. حاجيبيگي تصريح كرد: متاسفانه در مورد خودروها به تمام امور توجه ميشود اما به بحث ايمني خودروها تاكنون كمتر توجه شده است.
در همين حال چندي پيش سرپرست موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي نيز از معرفي خودروهاي غير استاندارد و همچنين نظارت بر استاندارد ساخت خودرو از ابتداي آذر ماه خبر داده بود. البته پيش از اين نيز سردار رويانيان به عنوان رئيس پليس راهورو رئيس ستادمديريت حمل و نقل و سوخت كشور نيز در سخنرانيهاي متعدد از غير ايمن بودن خودرو هاي داخلي انتقاد كرده بود وحتي برخي ازخودروهاي داخلي را غير استاندارد و غير ايمن خوانده بود
در اين زمان بود كه وزير صنايع و معادن درگفت وگو با ايلنا هيچ مرجعي را محق اظهارنظر درباره ايمني خودروها ندانست و تنها وزارت صنايع را محل اعلام نظر درباره استاندارد و غيراستاندارد بودن خودروهاي ساخت داخل خواند.
تنها 2 درصد خودروهايي كه آتش ميگيرند توليد ايرانخودرو هستند
البته منوچهر منطقي مديرعامل گروه صنعتي ايرانخودرو كه به علت آتشسوزي خودروهاي پژو 405 و حتي آتشسوزي يك دستگاه سمند چندي است در محاق انواع انتقادات براي توليد خودروهاي غير استاندارد قرار گرفته است، درباره غير استاندارد و غير ايمن بودن خودروهاي توليدي اين شركت گفت: بزرگاني كه اين مطلب را اظهار ميدارند حتما آمار درستي در اختيار ندارند چرا كه تنها 2 درصد از خودروهاي كه آتش ميگيرند و يا دچار نقص هستند خودروهاي توليدي ايران خودرو هستند.
وي ادامه داد: با انجام فراخوانهاي متعدد نقصي كه در خودروهاي توليدي سال مربوطه بر طرف شده و هيچ ايرادي به خودروهاي توليدي اين شركت وارد نيست.
بيشتر خودروهاي داخلي ايمن نيستند
پيش از اين نيز در همين رابطه سردار رويانيان رئيس پليس راهنمايي و رانندگي كشور يك بار ديگر با تلخي از فعاليت خودروسازان انتقاد كرد و گفت كه بيشتر خودروهاي داخلي ايمني ندارند. وي يك سال پيش نيز در رابطه با آتش گرفتن پژوهاي 405 در مقابل خودروسازان ايستاده بود اما به باور آگاهان اقتصادي اين خودروسازان بودند كه توانستند به بهترين نحو از بحران آتشسوزي 405ها عبور كنند و در نهايت نيز بسياري از منتقدان خود را با جريان خودروسازي همراه سازند.
سال 88 نام خودروهاي غير ايمن را اعلام ميكنيم
اما سردار محمد رويانيان با رويكردي تازه به نوعي از اتمام صبر مصرفكنندگان ايراني در تحمل فقدان امنيت خودروهاي وطني نيز سخن گفت و تصريح كرد: اگر تغييراتي در زمينه بالابردن ايمني خودروهاي كشور انجام نشود، در سال 88 اسامي اين خودروها را به مردم اعلام ميكنيم.وي با اشاره به ضعفهاي موجود در ايمني خودروهاي توليدي داخل گفت: مسئله استاندارد نبودن ترمزهاي قديمي و عدم استفاده از سيستم ترمز شدت حادثه را در تصادفات رانندگي چندين برابر ميكند.وي گفت: سقف بعضي از خودروها به علت ضعف ساخت به گونهاي است كه با يك واژگوني باعث كشتهشدن سرنشينان خودرو ميشود.
رويانيان افزود: تا كي بايد اينگونه ضعفها را تحمل كنيم، خودروهاي غيرايمن يكي از مشكلات پيش روي ما در رشد تصادفات است كه ما در اين زمينه با دانشگاهها قراردادي بستهايم تا شاخصهاي ايمني خودروها را طراحي كنيم و تا پايان سال نيز به خودروسازان فرصت اصلاح ميدهيم.
با اين حال هر چند كه خودروسازان جايگاه خاصي در جدول صنعتي ايران دارند و به باور بسياري از صنعتگران نورچشميهاي اقتصاد دولتي يا به تعبيري ديگر صنعت دولتي ايران هستند اما هر از گاهي الگوي توليد آنان حتي موجب ناخرسندي تعداد زيادي از مسئولان و نمايندگان دولتي ميشود، به نحوي كه انتقاد از اين فعالان صنعتي تا حد زيادي اوج ميگيرد.
البته هنوز اين انتقادها نتوانسته است شرايط حضور انحصاري خودروسازان را در اقتصاد ايراني بهينه كند ولي ميتواند نشانه خوبي براي به تصوير كشيدن جايگاه خودروسازان باشد تا به جاي شروع مكالمات لفظي خودرو سازان و اين سازمانها و اظهار نظر مجدد وزير صنايع و معادن براي خاتمه اينچنين دعواهايي ،شاهد رشد صنعت خودروسازي باشيم چراكه اگر حضور در بازارهاي صادراتي براي خودروسازان داخلي اهميت دارد در ابتدا بايد به فكر متقاضيان داخلي باشند.
يکشنبه 21 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سياست روز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 136]