واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: ترغيب فرزندان به يادگيري قرآن كريم
سردبير ماهنامه قرآني «نسيم وحي» ضمن ابراز خرسندي از كلاسهاي متعددي كه براي تربيت قرآني كودكان برگزار ميشود، از متوليان فعاليتهاي قرآني خواست تا سفره اين گونه برنامهها را به نحوي مناسب در طول سال تحصيلي نيز بگسترانند.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران، حجتالاسلام والمسلمين طباطبائي با قدرداني از والديني كه به تربيت قرآني فرزندان خود توجه ميكنند، گفت: هميشه با نظري مثبت درباره كلاس قرآن صحبت كنيد. برخي از والدين را ديدهايم كه در حضور فرزندشان از مربي يا كلاس قرآن بدگويي ميكنند. انتقاد از كلاس قرآن هراندازه هم بهجا باشد نبايد در حضور كودك صورت گيرد. كودك ولو به ظاهر نشان ندهد، به اينگونه انتقادات با دقتي بسيار گوش ميدهد و نسبت به آن عكسالعمل نشان خواهد داد.
وي به پدران و مادران كودكان قرآنآموز توصيه كرد: روزهايي كه قرار است اتفاق خاصي در كلاس قرآن بيفتد، مثلاً برنامه خاصي وجود دارد را به خاطر داشته باشيد. سپس در وقت مناسب كودك را تشويق كنيد كه با آنها همراه شود. مثلاً به كودك بگوييد كه اين هفته قرار است بچههاي كلاس به اردو بروند، يادت باشد همه چيز را براي من تعريف كني. خوش به حالتان.
وي در راستاي علاقمند كردن كودك به شركت در كلاس قرآن افزود: كودك خود را تشويق كنيد گاهي وسايل خود كتاب داستان، عكسي در حال تلاوت قرآن را به كلاس قرآن ببرد و به دوستانش نشان بدهد.
سردبير ماهنامه قرآني نسيم وحي در ادامه گفت: با فرزند خود درباره چيزهايي كه در كلاس قرآن دوست دارد و ميپسندد صحبت كنيد. از فرزندتان بخواهيد تمام اتفاقاتي كه براي وي مهم و جالب توجه است و در كلاس اتفاق افتاده را براي شما تعريف كند. سپس از همين گفتههاي او براي تشويقش استفاده كنيد. بدين صورت كه اتفاقات جالب توجهش را به او يادآوري كنيد.
كودك را به ايجاد دوستي با ساير بچهها تشويق كنيد. به او كمك كنيد تا با همكلاسيها و همدورهايهايش دوست شود بهويژه اگر محل كلاس خيلي نزديك نيست.
سردبير اين ماهنامه قرآني در ادامه گفت: برنامههايي را براي آن كه دوستان كلاس قرآن فرزند شما، به منزلتان بيايند و با هم بازي كنند، تدارك ببينيد. هر از گاهي فرزندتان را تشويق كنيد تا با يكي از صميميترين و بهترين دوستهاي كلاس قرآنش در خارج از كلاس قرار ملاقات بگذارد يا به او تلفن بزند.
با مربي يا مسئول دورههاي آموزش قرآن هماهنگ كنيد كه اگر كودك در ابتداي دوره جديد قرار دارد، مدت كوتاهي بيشتر مورد حمايت آنها قرار بگيرد.
گاهي بعد از كلاس قرآن همراه كودك خود به گردش برويد و توجه بيشتري به او نشان بدهيد.
به فرزندتان به ازاي كارهاي خوبي كه براي رفتن به كلاس قرآن انجام ميدهد، جايزه بدهيد. مثلاً براي سر وقت آماده شدن روش جايزهدهي را تقويت كنيد.
يادآور ميشود، توصيههاي روانشناسانه استاد سيد محمدرضا طباطبائي هر ماهه طي سلسله مقالاتي تحت عنوان روشهاي علاقهمند كردن فرزند به قرآن در ماهنامه نسيم وحي منتشر ميشود.
ضربه نمرهمحوري به آموزش مفاهيم ديني و قرآني در مدارس
در گذشته در مكتبخانهها و حوزههاي علميه نظام يادگيري بسيار مدونتر و موثرتر بود، ولي امروز حركت ما به سمت نمرهمحوري است و نتيجه كار يك دانشآموز در نمره معني پيدا ميكند و اين روندي آسيبزا و ضربه زننده است.
«ابراهيم حسنبيگي» نويسنده ديني كودك و نوجوان در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران در تشريح رويكرد كتابهاي درسي به مفاهيم معنوي و قرآني اظهار كرد: رجعت دوباره به شيوههاي آموزش مفاهيم ديني و سنتي و نيز دادن اختيار عمل بيشتر به دانشآموزان براي يادگيري ميتواند مفاهيم قرآني و معنوي را در نظام آموزشي جهت مناسبي ببخشد.
او افزود: بايد كاركرد نشر اين مفاهيم را با ميزان اثردهي آنها از يكديگر تفكيك كنيم، زيرا به نظر ميرسد، وجود حجم بالاي دادهها و آموزههاي ديني در مدارس، از گرايش و علاقه بيشتر دانشآموزان ما به مفاهيم ديني ميكاهد و اين كاهش در سنين بالاتر بيشتر قابل مشاهده است.
حسنبيگي در ادامه بيان كرد: مشكلات موجود در انتقال مفاهيم ديني بهتنهايي مربوط به كتابهاي تحصيلي نيست، بلكه سيستم آموزشي ما و نظام تدريس آموزهاي از شيوههاي تدريس غربي و شيوههاي سنتي ايراني است.
نويسنده كتاب «عموجان عباس» در پايان تصريح كرد: ما در گذشته شاهد بودهايم كه در مكتبخانهها و حوزههاي علميه نظام يادگيري بسيار مدونتر بود، ولي امروز حركت ما به سمت نمرهمحوري است و نتيجه كار يك دانشآموز در نمره معني پيدا ميكند. بايد توجه داشت كه نميتوان با يك نمره بالا كسي را متدين و يا با يك نمره پايين او را بيدين تصور كرد و نكته ديگر هم اين است كه به نظر ميرسد كاركردهاي تربيتي در آموزش و پرورش رنگ باخته است.
يکشنبه 21 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]