تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس امر به معروف كند به مؤمن نيرو مى بخشد و هر كس نهى از منكر نمايد بينى منافق را ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837525807




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مقاله های نجومی ( اختر شناسی رادیو ای radio astronomy)


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: اخترشناسی رادیویی یا نجوم رادیویی یکی دیگر از رشته های مختلف نجوم می باشد ،در این رشته دانشمندان به امواج رادیویی که از اجرام آسمانی به ما می رسند می پردازند.
امواج رادیویی چیست؟
امواج رادیویی نیز مانند امواج نوری ، پرتوهای گاما و ....... جزء تابش های الکترو مغناطیس هستند.ستاره های معمولی امواج مختلفی از این تابش را از خود ساطع می کنند ،مانند امواج نوری ، امواج رادیویی ،پرتوهای گاما و...... ستاره های خاص و سحابیهای تاریک ، تشعشعهای قویتری ازخود منتشر می کنند که با بررسی آنها توسط دانشمندان تا حدودزیادی شناخته می شوند.
آغاز نجوم رادیویی به سال 1933 برمی گردد، زمانی که شخصی علا قمند به رادیو به کمک ابزارهای ساده ی خود به طور اتفاقی صدای « هیسی » را شنید که از فضا می آمد ، بعدها در سال 1950 کشف شد که با ابزاری به نام رادیو تلسکوپ می توان اجرام بسیار کم نوری رادر فضا دید یا بهتر بگوییم شنید.
این اجرام فاصله ی زیادی دارند وبسیارکم نورند و به دلیل دوری زیاد و نیروی ماده ی تاریکی طول موج آنها بلند شده است که حتی دانشمندان با تلسکوپهای بزرگ اپتیکی هم نمی توانند آنها را ببینند بعضی از این امواج طول موجی برابر 210 نانومتر دارند که برابر طول موج مخابره ی نجومی است ،این طول موج رادیویی بوسیله ی اتمهای هیدروژن که بخش اعظم جهان را تشکیل می دهند ساطع می شود.
به این ترتیب می توانیم از این طول موج تابش الکترومغناطیسی برای کشف ساختارهای این اجرام وحرکتشان اعم از آنهایی که دور از ما هستند وطول موجی بلند دارند ( امواج کمتری از آنها به ما می رسد)و یا آنهایی که نزدیک ما هستند و طول موج کوتاه دارند (امواج بیشتری از انها به ما می رسد ) استفاده کرد.
ستاره شناسان رادیویی به کمک این طول موج 210 نانومتر توانسته اند بسیاری از کهکشانهای دوردست و ستاره های نوترونی و همچنین کوازارها را نیز کشف کنند.
رادیو تلسکوپ چیست؟
رادیو تلسکوپ از یک بشقاب گود و بزرگ تشکیل شده است که امواج رادیویی را به یک LMB می تاباند که بوسیله ی آن به یک تقویت کننده فرستاده می شود و امواج پس از تقویت برای بررسی و پردازش به یک رایانه منتقل می گردد، دیشها متحرک هستند بدلیل اینکه امواج را ازتمام نقاط دریافت کنند ومعمولاً رادیو تلسکوپها بوسیله ی موتورهای بزرگی حرکت می کنند.
بزرگترین تک رادیو تلسکوپهای جهان بشقابی به قطر 305 متر دارد که بالای یک تپه برروی یک گودال طبیعی به نام آرسبو آویزان است و این رادیوتلسکوپ نیز به همین نام خوانده می شود ،این گودال در نزدیکی خط استوا قرار دارد و توسط جنگلی استوایی احاطه شده است.
رادیو تلسکوپهای مرکبی هم وجود دارند که از دهها رادیوتلسکوپ کوچکتر تشکیل شده است مانند مجموعه ی رادیوتلسکوپهای نیومکزیکو واقع در ایالات متحده امریکا .از به هم پیوستن این رادیو تلسکوپها تداخل سنجی های عظیمی به وجود می آیند که حتی کوجکترین اجرام آسمانی را هم را می توان با استفاده از آنها تفکیک کرد به این طراحی VLBA ( Very Long Baseline interferometery ) به معنی آرایه ای با خط مبنای بسیاربلند،می گویند.
بوسیله این طرح می توان دهها رادیوتلسکوپ را درمناطق مختلف با فاصله ی کیلومترها از هم قرار داد و توان تفکیکی را بدست آورد که همانند توان تفکیکی رادیو تلسکوپی به قطر فاصله ی آنها ازهم باشد، چنین آرایه ای بطور آزمایشی در نیومکزیکو ساخته شده و بسیار خوب جواب داده است و شامل 27 رادیو تلسکوپ 25 متری است که به شکل( y ) قرار گرفته اند و دایره ای به قطر 21 کیلومتر را به وجود آورده است و در حکم رادیو تلسکوپ21 کیلومتری عمل می کند، توان تفکیک این آرایه 5 0/0 ثانیه ی قوس است .
با امید روزی که ما هم بتوانیم در کشور خود چنین آرایه ای رابسازیم و زمانی فرا رسد که دانشمندان کشور ما نیز روشهای جدیدی برای بهبود کیفیت و توان کیفیت رادیو تلسکوپها ارئه دهند .






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن