واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: نشست خبري پنجمين جشنواره سراسري تئاتر ماه برگزار شد مشكلات مادي باعث شد جشنواره سراسري تئاتر ماه به صورت بين المللي برگزار نشود
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: سعيد كشن فلاح گفت: مشكلات مادي و محدوديت ها باعث شد اين جشنواره به صورت بين المللي برگزار نشود و همچنين احتياط كرديم تا ابتدا در عرصه داخلي، پايگاه محكمي ايجاد شود و پس از آن بخش بين المللي را در حوزه كشورهاي اسلامي برگزار كنيم.
به گزارش روز يكشنبه خبرنگار تئاتر گروه فرهنگي هنري باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، نشست خبري پنجمين جشنواره سراسري تئاتر ماه با حضور دكتر سعيد كشن فلاح (مدير مركز هنرهاي نمايشي حوزه هنري و دبير جشنواره ) و حسين شوندي برگزار شد.
در ابتداي اين نشست فلاح گفت: برگزاري اين جشنواره با عنوان تئاتر ماه، امسال پنجمين دوره اش را طي مي كند، محوريت اين جشنواره بر سه ركن اساسي استوار است، معنويت، انديشه و هنر كه در همه عرصه هاي كاري مورد تاكيد است.
حوزه هنري با توجه به سابقه طولاني و درخشاني كه در عرصه هنر معنوي داشته در تداوم اين جريان بسيار تاثيرگذار بوده و تاكيد اين حوزه بر رشد هنر معنوي در كشور است. همچنين در طول دوران هاي گذشته حركت هاي قابل توجهي را انجام دادند.
وي افزود: اين جشنواره اسفند سال 86 فراخوان خود را اعلام كرد و مهلت دريافت متون، 31 ارديبهشت در نظر گرفته شد تا فرصت كافي وجود داشته باشد.
همچنين فلاح تصريح كرد: در تاريخ 31 ارديبهشت درخواست و تقاضايي صورت گرفت تا فرصت تازه اي ايجاد شود چون بعضي از افراد نتوانستند آثار خود را به جشنواره برسانند به همين دليل با توجه به اين درخواست مهلت ارسال آثار تا 20 خرداد تمديد مجدد شد.
وي در اين خصوص افزود: اين مساله كار را براي ما مشكل كرد عليرغم پيش بيني ما متون رسيده به حدي رسيد كه زمان پاسخگويي به تاخير افتاد. در كنار تمام اين مسايل ما در سراسر كشور 32 حوزه هنري در مراكز استان ها داريم كه شوراي سياست گذاري مركز و مديريت حوزه هنري تاكيد به تقويت آثار و ايجاد عرصه هاي بهتر براي حضور استان ها داشتند، به همين دليل براي خود استان ها و مراكز استاني بخش نامه اي فرستاديم تا كارهاي برگزيده اي كه در طول سال با اقبال عمومي مواجه شدند به ما معرفي كنند تا 31 ارديبهشت ماه نتيجه عملكرد استان ها به دستمان رسيد و 61 نمايش برگزيده استاني به ما معرفي شد كه آماده بازبيني شدند.
با توجه به آمار هزار و 200 نمايشنامه و طرح و متن فرستاده شد. در بخش صحنه اي از 776 آثار فرستاده شده 440 نمايشنامه از تهران و 346 متن از شهرستان به دست رسيد. در بخش خياباني از 216 متن و طرح 108 متن از تهران و 108 متن از شهرستان ارسال شد كه حضور گروه هاي استاني برابر با تهراني ها نشان دهنده ي حضور بسيار قابل توجه شهرستاني ها بود.
در ادمه نشست وي گفت: آمار متون پذيرفته شده 126 متن است كه كه ازاين تعداد 106 متن در بخش صحنه پذيرفته شد و 61 متن مربوط به تهران و 45 متن از شهرستان پذيرفته شد. با توجه به شرايط محدود امكانات و فضاي تمرين با وسواس بيشتري انتخاب ها انجام گرفت.
دبير جشنواره اظهار كرد: در بخش خياباني عليرغم تعداد آمار قابل توجه تنها 20 متن و طرح پذيرفته شد چون هنوز دريافت درستي نسبت به تئاتر خياباني وجود ندارد به همين دليل در طول سال استاداني را به استان ها فرستاديم تا مباني تئاتر خياباني را آموزش دهند و تقويت كنند.
**اسامي هيات ارزيابي متون تهران و شهرستان ها
فلاح گفت: بخش ارزيابي، زمان قابل توجهي را به خود اختصاص داد و در سه محور صورت گرفت، در بخش صحنه اي تهران دكتر مختاباد، دكتر محمدعلي خبري و امير دژاكام است همچنين در بخش خياباني محمود فرهنگ، قربان نجفي و محمود صابري آثار بخش خياباني را ارزيابي ميكنند. در بخش متون عبدالحي شماسي، محمود فرهنگ، حسين شوندي، محمود صابري، و فرشاد منظوفينيا است.
ارزيابي بخش خياباني و صحنهاي استانها توسط علياصغر راسخراد، عباس اقسامي، قربان نجفي، محمود صابري، فرشاد منظوفينيا، حسينعلي شوندي است.
وي افزود: در كل 35 اثر صحنهاي پذيرفته شد كه شامل 32 نمايش از تهران و 13 نمايش از شهرستانها بود و در بخش خياباني 17 اثر پذيرفته شد كه شامل 9 اثر از تهران و هشت اثر از شهرستان هاي مختلف كشور بود.
** اسامي هيات داوران پنجمين جشنواره سراسري تئاتر ماه
هيات داوران اين دوره، استاد عزت الله انتظامي در بخش صحنه اي دكتر حميدرضا افشارزاده از دانشگاه هنر،حسين پارسايي، دكتر حميدرضا افشار، ، دكتر فريدون علي ياري و دكتر شهرام گيلآبادي و در بخش خياباني حسين رازي، دكتر يدالله وفاداري و دكتر رحمت اميني به عنوان داور حضور دارند .
وي در خصوص انتخاب داوران گفت: پارسايي سال هاي طولاني جشنواره سوره را برگزار كرده و كارگردان بسيار حرفه اي است، گيل آبادي هم سال هاست در بخش جوان راديو فعاليت داشته است، همچنين گيل آبادي از اركان ستاد جشنواره هاي دانشجويي بوده است ما تنها به خاطر فعاليت هايي كه اين افراد داشتند انتخاب نشدند بلكه من معتقدم اصل جوان گرايي بسيار مهم است چه در عرصه داوري و چه در ديگر عرصه ها، به همين دليل سعي كرديم اين باب را باز كنيم تا از جوانان استفاده شود.
در ادامه نشست فلاح در پاسخ به اين سوال كه چرا اين جشنواره به صورت بين المللي برگزار نمي شود گفت: يك دوره اعلام كرديم و قصد داشتيم كار را به صورت بين المللي اجرا كنيم ولي روش عملكرد و مسايل مالي كه در حوزه مورد توجه است باعث شد اين كار انجام نشود. اميدوارم در سال آينده اين جريان را وارد عرصه كنيم. بيشتر مشكلات مادي و محدوديات باعث شد اين جشنواره به صورت بين المللي برگزار نشود و همچنين احتياط كرديم تا ابتدا در عرصه داخلي، پايگاه محكمي ايجاد شود و پس از آن بخش بين المللي را در حوزه كشورهاي اسلامي برگزار كنيم.
فلاح تاكيد كرد: ما تلاش كرديم در جهت كيفي گام برداريم و سعي داشتيم با توجه به كيفيت جشنواره را برگزار كنيم.
يك اساس و بنياد كه بسيار مورد توجه بود كشف و زمينه سازي براي رشد گروه هاي جوان بود، كار جذب اين افراد براي حضور آنها در عرصه تئاتر است.
وي در ادامه نشست تصريح كرد: قصد ما اين بود كه 24 اثر را بپذيريم اما زماني كه ارزيابي آثار تهراني تمام شد و گزارش آثار به ما رسيد، هيات ارزيابي تهران اصرار داشت آثار بيشتري پذيرفته شود چون كارها را در سطح بالايي ديده بودند و ما هم مجبور شديم تعداد سالن ها را اضافه و زمان برگزاري را افزايش دهيم.
دبير پنجمين جشنواره خاطرنشان كرد:كارهاي سفارشي نداريم، فراخوان به صورت عمومي انجام شد و در هر عرصه اي افراد حضور پيدا كردند و كارهاي آنها مورد ارزيابي قرار گرفت. من معتقدم نبايد به دنبال كارهاي سفارشي رفت. هدف جشنواره بايد به گونه اي باشد كه جوان تر ها حضور و همراهي داشته باشند.
در ادامه حسين شوندي مسئول بخش استانهاي جشنواره گفت: از 27 تا 29 مهر ماه هر روز صبح نصرالله قادري كارگاه"شيوه تحليل نمايش" و بعدازظهرها دكتر محمدعلي خبري كارگاه"سوژهيابي در منابع ديني" را برگزار ميكند. 28 مهر دكتر ديباج كارگاه"ضرورت توليد نمايش" را برگزار خواهد كرد.
در پايان محمود صابري دبير اجرايي جشنواره تئاتر ماه گفت: طبيعتاً هر جشنواره نواقصي دارد و گروه ها توقعاتي دارند كه هيچ جشنواره اي نمي تواند تمام توقعات آنها را برآورده كنند ما تلاش مي كنيم كه نواقص به حداقل برسانيم از جمله اين نواقص محدوديت سالن ها بود البته اين پيش بيني را از قبل مي كرديم. براي برآورده كردن اين توقعات قصد داشتيم تالار مولوي را براي اجراها در اختيار بگيريم كه نشد و مجبور شديم تالار سنگلج را در نظر بگيريم./120
يکشنبه 21 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]