تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 2 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هرکس نماز را سبک بشمارد ، بشفاعت ما دست نخواهد یافت.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817777651




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

پروانه خدمات اينترنت پرسرعت بي‌سيم كشور به چه كسي سپرده مي‌شود؟


واضح آرشیو وب فارسی:ايتنا: پروانه خدمات اينترنت پرسرعت بي‌سيم كشور به چه كسي سپرده مي‌شود؟
وايمكس (WiMax) كه پديده‌اي نوين در دنياي ارتباطات، شبكه و اينترنت به شمار مي‌رود در اصل سيستم ارتباطي و ديجيتالي بي‌سيم است كه به‌عنوان پروتكل 802.16 شناخته شده است و جايگزيني مناسب براي شبكه‌هاي بي‌سيم نواحي شهري محسوب مي‌شود و امكان دستيابي به بي‌سيم باند پهن را فراهم مي‌سازد.

به گزارش ايسنا، وايمكس در سال 2001 ميلادي، با هدف انتقال داده به صورت بي‌سيم معرفي شده و فناوري آن شباهت‌هاي زيادي به واي فاي دارد اما هم سرعت انتقال و هم گستره آن از واي فاي بيشتر است.

با اين فناوري سرعت داده‌ها در شبكه‌هايي مانند واي‌فاي به سادگي پشتيباني مي‌شود و در مقابل تداخل امواج كاهش مي‌يابد و مي‌توان اين سيستم را براي شبكه‌هاي بي‌سيم دقيقا به طور مشابه با پروتكل‌هاي رايج واي‌ فاي مورد استفاده قرار داد.

از نظر فني، وايمكس در دو نوع سرويس با ديد مستقيم و بدون ديد مستقيم قابل ارايه است؛ كه در سرويس با ديد مستقيم تنها امكان تبادل اطلاعات را براي ايستگاه‌هايي فراهم مي‌آورد كه اولا ثابت باشد و ثانيا در ديد مستقيم با ايستگاه و آنتن وايمكس قرار داشته باشد، محدوده تحت پوشش اين سرويس تا شعاع 50 كيلومتر است كه مسافتي حدود 9 هزار و 300 كيلومتر مربع را شامل مي‌شود.
سرويس بدون ديد مستقيم براي مصارف درون شهري طراحي شده است و محدوده‌اي در حدود 6 تا 9 كيلومتر را تحت پوشش قرار مي‌دهد.

وايمكس همچنين پهناي باند ميانگين70 Mbps و در بهترين حالت Mbps 286 را پشتيباني مي‌كند. مشتركي كه از سرويس پهن باند وايمكس استفاده مي‌كند، ماژولي را كه قابليت استفاده توسط دستگاهي مانند لپ‌تاپ يا دستگاهي كه فرستنده - گيرنده دارد، دريافت مي‌كند. مشترك مي‌تواند با سرعتي بين صفر تا 60 كيلومتر در ساعت بدون كاهش كارآيي حركت داشته باشد.

در حال حاضر ارتباط با اينترنت از سه طريق انجام مي‌شود؛ نخستين روش از طريق خط تلفن است كه به صورت دايل‌آپ و با شماره‌گيري انجام و به اشغال شدن خط تلفن منجر مي‌شود.
اما روش دوم استفاده از خطوط تلفن به صورتي است كه ديگر نيازي به شماره گيري نيست و تلفن اشغال نمي‌شود كه همان روش اينترنت پرسرعت است و روش سوم استفاده از اينترنت از طريق امواج راديويي است كه از سرويس دهنده به محل دريافت كننده منتقل مي‌شود.
وقتي كه اين نوع اينترنت برقرار مي‌شود با ايجاد هات اسپات، اينترنت به شكل بي‌سيم به محل‌هايي مثل فروشگاه‌هاي بزرگ و مراكز خريد وصل مي‌شود تا افراد بتوانند به شكل بي‌سيم با استفاده از رايانه‌هاي لپ‌تاپ با اينترنت ارتباط برقرار كنند.

كيفيت اينترنت بي‌سيم به ميزان زيادي به شرايط جوي بستگي دارد و از طرفي وضعيت ساختمان‌ها نيز در اين زمينه داراي نقش بسيار مهمي است؛ در بعضي از روش‌هاي قديمي ممكن است امواج از ساختمان‌ها عبور نكند اما در روش‌هاي جديد اين امواج مي‌تواند ساختمان‌هاي بلند را دور بزند.
شبكه‌هاي بنا شده با فناوري وايمكس جزو شبكه‌هاي بي‌سيم شهري محسوب مي‌شود كه به راحتي مي‌تواند با وجود منطقه بسيار وسيعي كه دكل‌هاي وايمكس تحت پوشش قرار مي‌دهد، كل شهر يا شهرك‌هاي صنعتي و مناطق استراتژيك را پوشش دهد و امكان استفاده از اينترنت بسيار پرسرعت را از طريق اين فناوري براي سازمان‌ها و شركت‌هاي تجاري و همچنين منازل مسكوني امكان‌پذير سازد.
از جمله ويژگي‌هاي وايمكس اين است كه علاوه بر داده، صدا و تصوير را نيز به خوبي پشتيباني مي‌كند و سرويسي كه ارايه مي‌شود به صورت كاملا نامحدود است، از اين رو هيچ‌گونه محدوديت حجمي و يا زماني ندارد و اين بدان معناست كه كاربر مي‌تواند بدون هيچ محدوديت زماني، در تمام شبانه‌روز به هر مقدار و حجمي كه پهناي باندش اجازه دهد دانلود يا آپلود كند.

يكپارچگي مودم، فرستنده و گيرنده راديويي در اندازه بسيار كوچك و قابل حمل و امكان نصب بسيار آسان نيز جزو برتري هايي محسوب مي‌شود كه اين فناوري نسبت به ديگر فناوري‌هاي مشابه خود داراست.
مهم‌ترين ويژگي و مزيت واي‌مكس قابليت سيار بودن آن است كه موجب مي‌شود اين فناوري را وارد لپ‌تاپ‌ها، رايانه‌هاي دستي و در نهايت گوشي‌هاي تلفن‌هاي همراه كند.

يكي از ويژگي‌هاي جالب و قابل توجه در اين مورد بارگذاري اطلاعات روي گوشي‌هاي تلفن همراه است كه مي‌تواند براي تبليغات مورد استفاده قرار گيرد به عنوان مثال فردي كه در حال گذر از يك پل هوايي است، يك باره حجمي از اطلاعات روي گوشي‌اش فرستاده مي‌شود كه مي‌تواند در قالب تصوير، صوت يا انيميشن باشد.
يك نكته مهم ديگر اين است كه يكي از دلايل همه‌گير نشدن استفاده كاربردي از كارت‌هاي بانكي و حذف پول از سيستم پرداخت‌هاي خرد در برخي كشورها از جمله ايران، نبود زيرساخت‌هاي لازم براي گسترش شبكه‌هاي انتقال داده به منظور برقراري ارتباط بين هزاران دستگاه POS و ATM موجود در كشور است.
بنابراين اين فناوري به عنوان فناوري پيشرفته در عرصه فناوري اطلاعات مي‌تواند موثرترين و كارآمدترين راه حل موجود باشد تا سيستم خريد از فروشگاه‌ها، سازمان‌ها و شركت‌هاي تجاري را آسان كند.

اما محمد سليماني - وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات كشورمان - در رابطه با اين فناوري گفته است: پيش‌تر خدمات دسترسي پرسرعت ديتا به صورت موردي و محلي ارايه مي‌شد كه تصميم گرفته شد يك ساختار اپراتوري براي آن تعريف شود.
به گفته او براساس اين پروانه، در هر استان به سه اپراتور مجوز فعاليت داده خواهد شد و از سرمايه‌گذاري داخلي و خارجي در اين حوزه استقبال مي‌شود؛ براساس پيش‌بيني‌هاي صورت گرفته اپراتورهاي برنده طي مدت 9 ماه مراكز استان‌ها را تحت پوشش ارايه اين نوع خدمات قرار خواهند داد.
سليماني با بيان اين كه واي‌مكس مي‌تواند نياز مردم و دستگاه‌هاي اجرايي را به خدمات باند وسيع مرتفع كند، گفته بود: از آنجا كه دولت از سرمايه‌گذاران اين حوزه حمايت مي‌كند، اميدواريم در سال جاري بتوانيم به صورت گسترده اين فناوري را مورد بهره‌برداري قرار دهيم. در تلاشيم با برنامه‌ريزي‌هاي صورت گرفته و براساس طرح تجاري كه توسط اپراتورهاي برنده اعلام خواهد شد، ظرف مدت دو سال، ضريب نفوذ ارايه اين خدمات در استان‌ها، حداقل به شش درصد برسد.

نحوه واگذاري پروانه وايمكس از طريق مزايده و احراز شرايط مالي و فني است و شركت‌هاي حقوقي (غير دولتي) مي‌توانند در اين مزايده شركت كنند، فعاليت وايمكس استاني است و براي هر استان حداكثر تا سقف سه پروانه وايمكس صادر خواهد شد.
مبلغ پايه در كميسيون تنظيم مقررات ارتباطات براي هر استان با توجه به وضعيت اقتصادي و اجتماعي آن استان به تصويب رسيده كه پرداخت حق‌الامتياز صدور پروانه بر اساس مزايده بوده كه در مرحله اول40 درصد در زمان صدور و مابقي نيز هر سال 10 درصد به صورت اقساط در شش سال پرداخت خواهد شد.
كسي كه پروانه وايمكس را اتخاذ كند ديگر به اخذ پروانه ISP و ISDP نياز نخواهد داشت. مدت زمان اعتبار پروانه‌هاي وايمكس شش سال است كه پنج سال نيز قابل تمديد خواهد بود.

اما يكي از مشكلات سازمان در صدور مجوز براي پروانه‌ها، تعدد پروانه‌هاي صادر شده مي باشد، مثل شركت‌هاي PAP كه صرفا مجوز ايجاد دسترسي دارند و اينترنت شامل حال آن‌ها نمي‌شود، در صورتي كه در اين حالت هر اپراتوري كه مجوز وايمكس را دريافت كند، تمام مجوز هاي قبلي را نيز شامل مي شود.

لازم به ذكر است شركت مخابرات ايران و همچنين شركت‌هاي مخابراتي استاني تا زماني كه دولتي هستند نمي‌توانند در مزايده شركت كنند، تنها شركت‌هاي غيردولتي ثبت شده مي‌توانند در مزايده شركت كنند، اگر شركت مخابرات تا تاريخ مورد نظر خصوصي شود، امكان حضور در مزايده را نيز پيدا مي‌كند.

به گفته معاون سازمان تنظيم مقررات برندگان مزايده ظرف 9 ماه مراكز استان را به اجبار بايد پوشش دهند و مابقي به نظر شركت‌ها و پيشنهادات ارايه شده بستگي دارد و در رابطه با محدوديت‌هاي موجود در مزايده نيز هيچ محدوديتي وجود ندارد، از يك تا 30 استان آزاد است، تنها سهم سهامدار مشترك بايد زير 20 درصد باشد، يعني هيات مديره مشترك، مدير عامل مشترك نباشد تا حقوق ديگران ضايع نشود و در مزايده هر كس يك شانس داشته باشد.

در رابطه با حضور شريك تجاري خارجي نيز حداكثر سهم براي شركت‌هاي خارجي 49 درصد است و براي شريك داخلي نيز 51 درصد در نظر گرفته شده است. در رابطه با صدور مجوز Wimax خارج از مزايده نيز كميسيون مصوب كرده است كه به هيچ عنوان اين مجوز خارج از مزايده واگذار نشود.

اسناد متقاضيان شركت در مزايده در قالب پاكت‌هاي الف، ب و ج به سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات داده مي‌شود؛ اين پاكت‌ها در كميته فني و بازرگاني سازمان بازگشايي مي‌شود و مورد بررسي قرار مي‌گيرد. بعد از انجام بررسي‌هاي لازم در كميته، بررسي قيمت‌هاي پيشنهادي در كميسيون سازمان تنظيم مقررات، پاكت‌ها به تفكيك استان‌ها باز مي‌شود.

متقاضيان مي‌توانند بر اساس قيمت‌هاي پايه به تصويب رسيده در كميسيون تنظيم مقررات ارتباطات ضمن ارايه اسناد و مدارك مبتني بر توانايي فني و اجرايي، قيمت پيشنهادي خود را براي حق‌الامتياز صدور پروانه، ارايه و در صورت برنده شدن پروانه فعاليت مذكور را دريافت كند.

بنا بر اعلام فروش اسناد مزايده وايمكس از هشتم تيرماه سال جاري آغاز شده و بعد از تحويل پاكت‌ها، بازگشايي، ارزيابي آن‌ها، اعلام قيمت‌ها و ديگر مراحل مورد نياز در نهايت پروانه براي برندگان صادر مي‌شود.
 يکشنبه 21 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايتنا]
[مشاهده در: www.itna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 208]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن