واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: مدير حوزه علميه قم عنوان كرد: برنامههاي حوزه علميه براي حضور اساتيد در شهرستانها
«لازمه احترام به ائمه اطهار(ع) تعطيلي درس در روز وفات يا ولادت نيست. اين مورد از برنامههاي ماست كه ميتوان با حمايت و كمك مراجع و اساتيد بزرگوار در حوزه، آن را پياده كرد».
آفتاب: مدير حوزه علميه قم با بيان اينكه بايد راهكاري ايجاد شود تا حوزهها در استانها تقويت شده و بزرگان و اساتيد فاضل براي اداره حوزهها به استانهاي خود باز گردند، درباره تعطيلات در حوزههاي علميه گفت: «لازمه احترام به ائمه اطهار(ع) تعطيلي درس در روز وفات يا ولادت نيست. اين مورد از برنامههاي ماست كه ميتوان با حمايت و كمك مراجع و اساتيد بزرگوار در حوزه، آن را پياده كرد».
به گزارش سرويس فرهنگ و انديشه آفتاب، آيتالله مرتضي مقتدايي در گفتوگو با ايسنا، درباره سخنان آيتالله العظمي مكارم شيرازي مبني بر اينكه برخي شهرستانها از وجود علما خالي ماندهاند، با بيان اينكه اين مطلب يك واقعيت است، اظهار كرد: «در گذشته در شهرستانها يك عالم مبرز و حتي يك مجتهد مسلم وجود داشت اما به تدريج آنها به رحمت الهي رفتند و جاي آنان خاليست».
وي افزود: «از يك طرف وقفهاي كه در زمان رضاشاه و پس از آن پيدا شد و سختگيريها و محدوديتهايي را براي بزرگان ايجاد كردند، سبب شد كه اثر آن در چنين مواقعي پيدا شود تا شهرستانها از روحانيون و مرجع تقليد خالي باشد. از طرف ديگر در شهرستانها حوزههاي علميه تاسيس شده ولي استاد در حد لازم وجود ندارند كه لازم است از قم اين اساتيد تامين شود».
مدير حوزه علميه قم افزود: «شهرستانهايي كه كمبود اساتيد دارند، داراي فضلايي در حوزه بوده كه مشغول تحصيل و تدريس هستند. اگر اين افراد به شهرستانهاي خود بازگردند، اين كمبود استاد تامين ميشود؛ ولي براي آقايان سخت است زيرا ميخواهند تحصيل كنند وعلاوه بر اين، تدريس بالاتري داشته باشند، بنابراين علاقمند به حضور در قم هستند».
مقتدايي با تاكيد بر اينكه بايد راهكاري ايجاد شود تا حوزهها در استانها تقويت و بزرگان و اساتيد فاضل براي اداره حوزهها به استانهاي خود باز گردند، گفت: «ما در اين مورد طرحي داريم تا بتوانيم حوزههاي شهرستانها را تقويت كنيم، منازلي براي اساتيد تهيه و برنامه درسي تنظيم شود تا در شهرستانهاي خود از آن استفاده كنند».
وي در مورد نقش روحانيون در مسايل روز، با تاكيد بر اينكه امروز روحانيون در بخشهاي مختلف داراي نقشهايي هستند، ادامه داد: «در قوه قضاييه فضلايي از حوزه حضور دارند، همچنين حضور آنها در دانشگاهها، نيروهاي نظامي و انتظامي و بسيج مشهود است و به طور مرتب برنامههايي را پياده ميكنند».
مدير حوزه علميه قم يادآور شد: «روحانيون در امور سياسي از جمله مجلس، وزارتخانهها و ساير نهادها حضور دارند و نقش آنها در اين نهادها هدايتگري، ارشاد، تبليغ احكام و عقايد دين و پاسخ به شبهات بوده و هست».
مقتدايي همچنين در مورد تعطيلات حوزه هاي علميه، خاطرنشان كرد: «در حوزهها مدارس تا پايههاي 6 داراي تعطيلات كمتري هستند و در درسهاي سطوح عالي و درسهاي خارج تعطيلاتي است كه آقايان براي تبليغ اقدام ميكنند. به عنوان مثال در مدت زمان ماه مبارك رمضان، دهه عاشورا و دهه ماه صفر، آقايان براي تبليغ ميروند. اين موارد از ضرورتهايي است كه بايد براي رسالت شرعي و الهي ايفا كنند».
وي افزود: «تعطيلات ديگري نيز در حوزهها وجود دارد كه انتقاد نسبت به آنهاست؛ به عنوان مثال براي احترام به ائمه، روزهاي وفات يا ولادت هر كدام از ائمه، درسها تعطيل ميشود. حرف ما اين است كه ميتوان اين موارد را جمع كرد؛ بدين معنا كه روز وفات درس باشد ولي براي احترام در ابتداي درس، برنامه مصيبتي براي آن امام اجرا شود و درس ادامه يابد».
مدير حوزه علميه قم خاطرنشان كرد: «لازمه احترام به ائمه اطهار(ع)، تعطيلي درس در روز وفات يا ولادت نيست. اين جزو برنامههايي است كه ميتوان با حمايت و كمك مراجع و اساتيد بزرگوار در حوزه، پياده كرد كه سبب كاهش تعطيلات رايج در حوزه ميشود».
مقتدايي در پايان گفت: «اما تعطيلاتي از جمله دهه عاشورا، دهه ماه صفر و دهه فاطميه، تعطيلاتي هستند كه ضرورت دارد و آقاياني كه براي تبليغ ميروند بايد اين برنامهها را داشته باشند؛ بنابراين انتقاد بجاست و راه حل آن پياده كردن راهكاري براي كاهش تعطيلات در حد امكان است».
يکشنبه 21 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 123]