واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مهدهاي بزرگسالان بهترين جايگزين خانه سالمندان
براي تحقق چنين امري پيشنهاد ما اين است كه مراكز روزانه نگهداري سالمند در كشور تاسيس شود كه مانند مهد كودك ها، سالمند از صبح تا بعداظهر با هم سن و سال هاي خود بگذرانند و از امكانات موجود در آن مانند ورزش، تغذيه، سلامت و...استفاده كنند. درحقيقت مي توان اين مراكز را مهدهاي بزرگسالان ناميد كه در كشورهاي توسعه يافته چنين طرحي اجرا شده است. با اين كار سالمند در خانه خودش زندگي كرده و تنها ساعاتي از روزش را در اين مراكز مي گذراند.
سميرا خوش بين رييس اداره سالمندان وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار اجتماعي برنا، از وجود دو برنامه ويژه سالمندان خبرداد و بيان داشت: يكي از برنامه ها ترويج شيوه زندگي سالم در دوره سالمندي است كه بر روي عوامل خطرناك كار مي كند. يعني به سالمندان از لحاظ تئوري و علمي به نحوه اي آموزش داده شود كه توانمندي مراقبت از خود را پيدا كنند.
وي بيان داشت: آموزش هاي ما درخصوص توانمند سازي سالمندان در زمينه مراقبت از خود در برابر عوامل خطرساز محيطي است.
خوش بين در ادامه گفت: برنامه دوم وزارت بهداشت ويژه سالمندان شامل برنامه مراقبت هاي ادغام يافته جامعه سالمندي است كه در اين برنامه سالمندان را دعوت مي كنيم تا به خانه هاي بهداشت در روستاها و مراكز بهداشتي درماني در شهرها مراجعه كنند و خودشان را از لحاظ بيماري هاي فشار خون، اختلالات چربي خون، تغذيه، ديابت، بي اختياري ادرار، افسردگي، اختلالات خواب، اختلالات شناختي، اختلالات بينايي و شنوايي، واكسيناسيون، سلامت دهان و دندان و پوكي استخوان مورد غربالگري قرار گيرند و از خدمات مناسب برخوردار شوند و در صورت نياز به خدمات تخصصي به مراكز فوق تخصصي ارجاع داده شوند.
اين متخصص پزشكي اجتماعي در ادامه افزود: برنامه دوم ويژه سالمندان از ابتداي سال 86 در 17 شهرستان در حال اجراست كه اعتبارات كافي براي گسترش اين برنامه در سال 87 را نداشتيم. برنامه اول كه شامل ترويج شيوه زندگي سالم در دوره سالمندي است از سال 82 در شبكه موجود بوده اما به صورت استاندارد از امسال اجرايي شده است كه به علت كمبود اعتبارات در 72 شهرستان يعني يك پنجم شهرستان هاي موردنظر انجام گرفته است كه تنها يكصد و 60 ميليون تومان براي انجام اين طرح هزينه شد كه اگر بخواهيم در تمام شهرستان ها به صورت اجرايي درآيد 5 برابر اين ميزان يعني حدود 800 ميليون تومان اعتبار نياز است.
وي اظهار داشت: امسال 80 ميليون تومان براي عملي ساختن طرح مراقبت ادغام يافته جامعه سالمندي اختصاص يافت كه اگر بخواهيم اين برنامه را در مورد 24 دانشگاه ديگر عملي سازيم حداقل به بودجه اي معادل 250 ميليون تومان نياز است.
خوش بين اذعان داشت: درحقيقت يك ميليارد و 250 ميليون تومان براي تحقق اين دو برنامه نياز است كه از اين ميزان سال گذشته تنها 240 ميليون تومان براي عملي شدن برنامه هاي فوق اختصاص يافت.
رييس اداره سالمندان وزارت بهداشت با بيان اينكه هدف ما از انجام اين اقدامات، عدم مراجعه سالمند به خانه سالمندان است گفت: سالمندان بايد تا آخرين لحظه عمرشان در خانه خود زندگي كرده و به خانه سالمندان برده نشوند. درحقيقت سياست وزارت بهداشت درخصوص سالمندان حفظ استقلال آن ها است.
وي در خاتمه خاطر نشان ساخت: براي تحقق چنين امري پيشنهاد ما اين است كه مراكز روزانه نگهداري سالمند در كشور تاسيس شود كه مانند مهد كودك ها، سالمند از صبح تا بعداظهر با هم سن و سال هاي خود بگذرانند و از امكانات موجود در آن مانند ورزش، تغذيه، سلامت و...استفاده كنند. درحقيقت مي توان اين مراكز را مهدهاي بزرگسالان ناميد كه در كشورهاي توسعه يافته چنين طرحي اجرا شده است. با اين كار سالمند در خانه خودش زندگي كرده و تنها ساعاتي از روزش را در اين مراكز مي گذراند.
انتهاي خبر // شبكه خبري برنا//116 - 90 - 44//www.BornaNews.ir
يکشنبه 21 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 225]