واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: لطفاً در زمينه پوشاك نظر ما را هم بپرسيد
شبنم رحمتي
در دوران رياست جمهوري آقاي خاتمي بيشترين حجم انتقادها در عرصه اجتماعي معطوف به پوشش و حجاب و اندك آزادي انتخاب رنگ از سوي زنان و جوانان بود. آزادي كمرنگي كه هر روز در رسانه هاي منتقد دولت به توپ بسته مي شد و آن را نماد رشد بي بندوباري و غربزدگي و آفت آزادي و جامعه مدني مي دانستند.
در دوران رياست جمهوري آقاي احمدي نژاد طرح ساماندهي مد و لباس در دستور كار مجلس قرار گرفت تا جامعه ديگر از اين منفذ مورد هجوم قرار نگيرد و خدشه يي به ارزش ها وارد نيايد. چادر ملي و دانشجويي هم همان زمان باب شد و از قضا راه افتادن نخستين جشن نمايش زنده لباس از سوي يك دستگاه حكومتي هم. نمايش زنده يي كه مشاور امور زنان استاندار تهران به راه انداخت و با وجود همه مخالفت هاي كميته ساماندهي مد و لباس مجلس موفق شد سومين دوره پياپي آن را بهار همين سال اجرا كند. در افواه شايع بود كه برخي از زنان نماينده مجلس و عضو كميته مد و لباس قصد داشتند ابتكار عمل را در اين حوزه به نام خود ثبت كنند و از اينكه مشاور استاندار زودتر جنبيده بود پنبه او را مي زدند. مخالفت ها تا آنجا بالا گرفت كه گفتند جشنواره بدون مجوز وزارت ارشاد برگزار شده و غيرقانوني است. نزديك بود كار به جاهاي بالاتر هم بكشد كه جشنواره تمام شد و در هياهوي مشكلات روزافزون حوزه اجتماعي گم.
اما از آنجا كه به نظر مي رسيد بحث جذاب مد و لباس در ايران طرفداران زيادي دارد، مشاور رئيس صدا و سيما در امور زنان هم برآن شد تا با همياري و همكاري كميته مد و لباس مجلس جشنواره يي به راه بيندازد. جشنواره بين المللي نور كه به توليدات رسانه يي حجاب و عفاف مي پردازد آبان ماه سال جاري برگزار مي شود. از قضا يكي از اعضاي اين جشنواره در نخستين اخباري كه به بيرون درز كرد مدعي شد براي جذب جوانان بايد چادر مشكي را كنار گذاشت و از چادر هاي رنگي كه جذاب ترند استفاده كرد. همچنين اعضاي اين جشنواره با مسوول امور دانشجويي جبهه پيروان خط امام گفت وگو كرده اند و او تاكيد كرده است كه «بايد در طراحي پوشاك ملي به نظرات مردم توجه كنيد.» وي گفته است؛ «طراحي هر نوع پوشاك ملي به شكل لباس يا چادر بدون توجه به نظرات مردم صحيح نيست و لازم است در طراحي لباس ملي به مسائلي چون زيبايي، رنگ، راحتي و تناسب آن با موقعيت كاري افراد توجه شود.» آنچه در زمان خاتمي مورد مناقشه بود اكنون از سوي متوليان رسمي تبليغ مي شود و كسي نيست بر آنان خرده بگيرد پس آن همه چوب تكفير كه بر سر جامعه مدني و حق آزادي فردي مي كوبيديد كجا رفت. آيا شما پس از چهار سال آزمون و خطا و برگزاري شديد و غليظ طرح امنيت اجتماعي به نقطه يي رسيده ايد كه خاتمي هشت سال پيش رسيده بود. كه بايد در چارچوب قانون آزادي هاي فردي را مجاز شمرد و همه انسان ها حق دارند در مواردي چون پوشش قدري به مقتضاي دل خويش عمل كنند البته در چارچوب عرف و قانون. اينكه الزاماً نسل جوان ايران در پي بي بندوباري نيست و فقط به مقتضاي سن و روحيه خود رفتار مي كند و نبايد اين اقتضا را با بي بندوباري و غربزدگي يكي گرفت. دعا مي كنيم دولت نهم چنان كه در حوزه لباس و پوشش به جايي رسيده است كه خاتمي قبلاً رسيده بود در ساير حوزه هاي اجتماعي و سياسي هم چنين قدم هاي بلندي بردارد.
يکشنبه 21 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]