واضح آرشیو وب فارسی:مهر: ترش و شيرين فرهنگ و هنر /بازگشت فرجامي و مجيدي روي خط انتقاد
بازگشت فريماه فرجامي، مجيدي روي خط انتقاد، تأسف از سردار بودن، تغيير آمار نظرسنجي، شون كانري سينماي ايران و ... از مهمترين سايه روشن فرهنگ و هنر در هفته گذشته بودند.
به گزارش خبرنگار مهر، فريماه فرجامي بازيگر برجسته سينما، تئاتر و تلويزيون كه آثاري شاخص در كارنامه دارد، پس از مدتها بيخبري اعلام حضور كرد. اين بازيگر هنوز هم با نقشآفريني در فيلمهاي "تيغ و ابريشم"، "خط قرمز" و "سرب" مسعود كيميايي، "مادر" مرحوم علي حاتمي، "پرده آخر" واروژ كريم مسيحي، "نرگس" رخشان بنياعتماد و ... در اذهان سينمادوستان جاي دارد.
نقش مكمل فيلم "آب و آتش" فريدون جيراني از آخرين بازيهاي اين بازيگر بود كه او را در يك سكوت و انزوا برد تا بعد از چند سال كساني به تكاپوي پيدا كردنش بيفتند. فرجامي پس از يك دوره كسالت اين روزها در شرايطي بهتر بسر ميبرد و در خانه به نوشتن و بررسي فيلمنامههاي پيشنهاد شده ميپردازد. عرصههاي مختلف هنر منتظر بازگشت فرجامي هستند.
مجيدي روي خط انتقاد
* مجيد مجيدي هفته گذشته به دليل انتقاد از شرايط حال حاضر سينماي ايران، نياز آن به پوستهاندازي و انتقاد از شهردار اسبق تهران در صدر اخبار قرار گرفت. برخي مسئولان و سينماگران هم چتر حمايتي خود را روي انتقاد و نظرات وي باز كردند و به خانهتكاني سينماي ايران اصرار ورزيدند.
مجيدي درباره مجموعه رمضاني "روز حسرت" هم گفت: روزي از ميدان توحيد ميآمدم كه كسي مرا صدا زد. هر چه گشتم كسي را پيدا نكردم. فكر كردم نكند همان فرشتههايي هستند كه تلويزيون نشان ميدهد. در "روز حسرت" هم ديدم كه جاي خدا تصميم گرفتند و آدمها را به بهشت و جهنم فرستادند. شايد بهشت و جهنم يكي از كانالهايش از تلويزيون باز ميشود!
مجيدي كه اين روزها روي دور اظهار نظر درباره بسياري از اتفاقها و مسائل مبتلا به جامعه قرار گرفته، در نشست نقد و بررسي تازهترين فيلمش كه بر اكران سينماهاست نيز به اين رويكرد ادامه داد. او در نشست بيش از گفتن از "آواز گنجشكها" نوك پيكان انتقاد خود را متوجه متوليان فرهنگي و دولت كرد.
وي گفت: قرار بود در دوران رياست جمهوري آقاي احمدينژاد سالي 250 فيلم ايراني براي خارج كشور توليد شود. اين موضوع به كجا رسيد؟ بايد پذيرفت سينما در كشور ما تعطيل است و اگر حمايت مقام معظم رهبري نبود اين سينما زودتر از اينها تعطيل ميشد. به گفته ايشان كليد شهر در دست سينما است. اما حالا كليد انباري هم در دست ما نيست، چه برسد به شهر!
* ابراهيم حاتميكيا در نشست نقد و بررسي "دعوت" در دفتر حك فيلم از اينكه هنوز سردار سينماي جنگ است اظهار تأسف كرد. وي گفت: 13 فيلم درباره لايههاي مختلف جنگ ساختم و بسيار متأسفم عنوان سردار سينماي جنگ را همچنان به من ميدهند. هنوز فيلمسازي كه پررنگتر از من در اين زمينه فعاليت كرده باشد ديده نميشود و من از اين موضوع بسيار متأسفم.
وي افزود: در هيچ مقطعي بر تعريف و تمجيدهاي منتقدان از فيلمهايم تكيه نكردهام. برخي فيلمسازان به اين شكل ارتفاع گرفته و وقتي هم منتقد آنها را رها كرده زمين خوردهاند. اما من هيچگاه با هيچ منتقدي رابطه نزديك ايجاد نكردم. در دورهاي با مسعود فراستي كار ميكردم و پس از مدتي او چوب تكفير را بر فيلمهاي من زد. اما هيچيك از اينها اهميتي برايم نداشت.
* پانزدهمين جشنواره تئاتر كودك و نوجوان اصفهان در حالي به پايان رسيد كه ضعف برنامهريزي باعث نارضايتي مخاطبان و گروههاي تئاتري شد. اكثر گروههاي حاضر در جشنواره به دليل ضعف برنامهريزي با تأخير در اجرا مواجه شدند كه در اكثر موارد بر كيفيت اجراي نمايش تأثيرگذار بود. كمتوجهي به اصحاب رسانه از ديگر نقاط ضعف اين جشنواره بود.
* مسئول تأمين و توزيع فيلم خارجي بنياد سينمايي فارابي از تعويق اكران فيلمهاي خارجي در سينماها دفاع كرد. اميرحسين علمالهدي گفت: به دليل تعدد فيلمهاي ايراني آماده اكران و حمايت از سينماي داخلي، اكران فيلمهاي خارجي به مدت دو تا سه هفته در سينماهاي فرهنگ و سپيده به تعويق ميافتد. قرار بود از عيد فطر فيلم خارجي "پسران پرواز" به نمايش دربيايد.
* ابوالفضل جليلي كارگردان سينماي ايران با عالي دانستن وضعيت سينماي ايران به بايكوت شدن خود اشاره كرد. وي گفت: هيچ اميد ديگري ندارم. براي اولين بار ميخواستم در طول عمرم از دولت كمك بگيرم ولي آخر احساس كردم خودم از خودم خجالت ميكشم و ديگر هيچ كمكي نميخواهم.
* مارك كازينز فيلمساز اسكاتلندي كه فيلم "سينماي ايران" را ساخته و در نخستين جشنواره فيلمهاي ايراني در سان فرانسيسكو به نمايش درآورده، عزتالله انتظامي را شون كانري سينماي ايران دانست. او در اين فيلم همراه با داريوش مهرجويي و انتظامي به روستايي رفته كه مهرجويي سي سال پيش فيلم "گاو" را ساخته و هنوز نشانههايي از آن روستايي قديمي وجود دارد.
* مجموعه "مختارنامه" داود ميرباقري كه طي چهار ماه گذشته با فيلمبرداري صحنههاي باقيمانده از جنگهاي مختار در شهرك دفاع مقدس و كاخ دارالعماره مكه در احمدآباد مستوفي ادامه پيدا كرده بود بار ديگر به دليل مشكلات آماده نشدن صحنهها و نرسيدن بودجه لازم رو به توقف است.
شون كانري سينماي ايران
* مهدي سجادهچي فيلمنامهنويس تلويزيون و سينما آمارگيري اخير صدا و سيما درباره مجموعههاي رمضاني را غير واقعي دانست و گفت: در اين آمار "بزنگاه" در رتبه چهارم قرار دارد اما درصد مخاطبان و ميزان رضايتمندي آنها اعلام نشده است. اين آمار نشان ميدهد كه صدا و سيما به دليل احترام به انتقادهاي مطرح شده آماري را در اين خصوص ارائه نكرده است.
* در تازهترين نظرسنجي منتشر شده درباره مجموعههاي رمضاني تغييرهايي در ردهبندي رخ داد و رتبههاي اول تا چهارم به ترتيب به "روز حسرت"، "بزنگاه"، "مثل هيچكس" و "مأمور بدرقه" اختصاص پيدا كرد.
* حجتالاسلام سيدرضا اكرمي عضو كميته رسانه و هنر، انتقاد از صدا و سيما را بدون مانع دانست. وي گفت: غير از شوراي نظارت بر صدا و سيما كه از مجلس، قوه قضائيه و دولت عضو اصلي و عليالبدل دارد طبعاً مردم نيز حق دارند به كار صدا و سيما نقد وارد كنند و اين نقد در شوراي نظارت بررسي ميشود.
يکشنبه 21 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 186]