واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: فرجالله سلحشور: آرزويم ساخت اثري با موضوع امام رضا(س) است
با حمايت مادي و معنوي آثاري شايسته با محوريت امام رضا (ع) خلق ميشود.
آفتاب: كارگردان سريال يوسف پيامبر (ع) گفت: «در صورت حمايت مادي و معنوي از فيلمسازان، بدون شك بسياري از آنها ميتوانند آثار شايستهاي را با محوريت امام رضا (ع) خلق كنند».
به گزارش سرويس هنر آفتاب، فرجالله سلحشور به علاقه فيلمسازان نسبت به امام رضا (ع) اشاره كرد و گفت: «البته علاقه صرف براي فيلمسازي كافي نيست و فيلمسازان بايد با مطالعه و تحقيق فراوان به معرفتي عميق نسبت به سيره و شخصيت آن حضرت دست يابند تا بتوانند اين شناخت و آگاهي را با بهرهگيري از ابزار قدرتمند سينما به مخاطبان ارائه كنند».
اين فيلمنامه نويس و كارگردان سينما و تلويزيون اظهارداشت: «امام رضا (ع) نزد مسلمانان و به ويژه شيعيان از جايگاه برجسته اي برخوردار است و به دليل اين جايگاه ارزشمند، گستره وسيعي از معارف رضوي، فرهنگ و سيره امام رضا (ع) را ميتوان در قالبهاي متعدد فيلمسازي همچون مستند، فيلم داستاني كوتاه و بلند، سريال و ... ارايه كرد تا مخاطبان نسبت به ايشان به شناخت كافي دست يابند».
وي تصريح كرد: «امام رضا (ع) تنها منحصر به مذهب تشيع نبوده و شخصيتي جهاني و فرا ديني دارد كه بايد اين بعد شخصيت آن حضرت براي همگان مطرح و شناسانده شود».
سلحشور تاكيد كرد: «اين نگرش بايد در عرصه فيلمسازي براي امام رضا (ع) نيز رعايت شده و فيلمهايي با بازتاب جهاني در مورد ايشان توليد شود».
وي ولاييبودن را مهمترين ويژگي فيلمساز براي ساخت اثري در مورد ائمه اطهار عنوان كرد و گفت: «فيلمساز بايد علاوه بر داشتن اطلاعات دقيق، داراي روحيه ولايتمداري
” امام رضا (ع) تنها منحصر به مذهب تشيع نبوده و شخصيتي جهاني و فرا ديني دارد.... “
نيز باشد».
وي گفت: «هنر ديني از درون تزكيه يافته هنرمند مسلمان ميجوشد و بر بنيانهاي عميق معنوي و توحيدي بنا شده است».
وي با بيان اينكه هنر زاييده ايمان، باور و خلاقيت است افزود: «هنرمند واقعي بايد اهل درك، معنا و شهود حقيقي بوده و با دارا بودن اين خصوصيات ميتواند سراغ مضامين ديني از جمله امام رضا (ع) برود».
سلحشور به مقايسه هنر اسلامي و هنر غربي پرداخت و تصريح كرد: «هنر در انديشه غربي، انسانمحور است و سينماي ما از اين نگرش به شدت تابعيت ميكند اما هنر اسلامي خدامحور است و بر بنيانهاي عميق معنوي و توحيدي بنا شدهاست».
اين كارگردان سينما و تلويزيون خاطرنشان كرد: «براساس اعتقادات ديني ما، هنرمند مسلمان رازهايي از عالم معنا و حقيقت را بيان ميكند كه تجلي آنها حقايق هنر ناميده ميشوند».
وي ادامه داد: «در عرصه سينما اگر هنرمند
” فيلمساز بايد علاوه بر داشتن اطلاعات دقيق، داراي روحيه ولايتمداري نيز باشد.... “
فيلمساز خداباور باشد، اثر او ترويجدهنده معارف الهي و اسلامي و نشأت گرفته از درون تزكيه يافتهاش است».
وي تصريحكرد: «اگر چه سينما توسط غربيها ابداع شده، اما فيلمسازان مسلمان ميتوانند با تسلط بر آن سينما را در خدمت بيان مضامين ديني و الهي قرار دهند».
وي سينما را هنري لغزنده و وسوسه برانگيز توصيفكرد و گفت: «در عرصه خلق آثار سينمايي ديني، فيلمساز بايد به شدت مراقب باشد تا در دام ابتذال نيفتاده و با استفاده درست از اين ابزار، اثري سازنده و تاثيرگذار را خلق كند».
كارگردان سريال مردان آنجلس تاكيد كرد: «اگر فيلم ديني ناشي از اعتقادات عميق فيلمساز باشد كه در لحظههاي معنوي خود خلق كرده، آن اثر تبديل به فيلمي ماندگار، ارزشمند و تاثيرگذار خواهد شد».
كارگردان سريال حضرت ايوب (ع) با بيان اينكه يكي از آرزوهاي فيلمسازيام در طول سالها تجربه، ساخت اثري با موضوع امام رضا (ع) بوده است، افزود: «معتقدم همه ما هنرمندان به نوعي مديون و بدهكار آن حضرت هستيم و بايد تلاش كنيم تا با ساخت اثري درباره ايشان، بخشي از اين دين را به شايستگي ادا كنيم».
يکشنبه 21 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]