واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: كوشنه: انتظار نميرود توافقنامه صلح اسراييل و فلسطين تا پايان سال 2008 امضا شود ابوالغيظ: نشست كميته چهارجانبه و طرفهاي درگير نوامبر در قاهره برگزارميشود
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بينالملل - منطقهيي
وزيرخارجه فرانسه با اشاره به عدم خوش بينياش نسبت به امضاي توافقنامه صلح بين رژيم صهيونيستي و فلسطين بر ضرورت تلاش جهت تحقق صلح بين دو طرف تاكيد كرد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به نقل از خبرگزاري عربستان، برنار كوشنه، وزير امور خارجهي فرانسه كه به قاهره سفر كرده است پس از ديدار با احمد ابوالغيظ، وزير امور خارجهي مصر در يك كنفرانس مطبوعاتي مشترك اظهار داشت: بايد به تلاشهايمان جهت كمك به طرفين فلسطيني و اسراييلي براي رسيدن به توافقنامهي صلح ادامه دهيم. هر چند كه انتظار نميرود اين توافقنامه تا پيش از پايان سال جاري ميلادي به امضا برسد.
وي كه با حسني مبارك، رييس جمهور مصر نيز ديدار كرده است بر نقش اتحاديه اروپا به عنوان نقش مكمل براي تلاشهاي آمريكا در روند صلح تاكيد كرد و عنوان داشت: اروپاييها با مشاركت در كنفرانس صلح آناپوليس سعي كردند تا در زمينه پيشبرد روند صلح ايفاي نقش كنند و ما اميدواريم كه هدف اصلي برگزاري اين كنفرانس كه همان تشكيل كشور مستقل فلسطين است، محقق شود و تمام تلاش ما نيز بر اين محور متمركز است.
كوشنه به كنفرانس اهدا كنندگان به فلسطين كه پس از كنفرانس آناپوليس در پاريس برگزار شد اشاره كرد و افزود: تلاشهاي فرانسه و اروپا در خصوص فلسطين ادامه خواهد يافت.
وزير امور خارجه فرانسه با اشاره به سفر اخيرش به اراضي فلسطيني و سرزمينهاي اشغالي عنوان داشت كه در جريان ديدار با مقامات فلسطيني و اسراييلي از آنها خواسته است تا جهت دستيابي به توافقنامهي نهايي صلح طي چند ماه آينده تلاش كنند.
وي افزود: به نظر من امضاي اين توافقنامه تا پيش از پايان سال جاري امكان پذير نيست. اما رايزنيها و تلاشها و حتي اعمال فشارها جهت دستيابي به اين توافقنامه و اجراي طرحهاي ميداني صلح بايد ادامه يابد و اين همان نقشي است كه ما در كميتهي چهارجانبه صلح ايفا ميكنيم.
وزير امور خارجهي فرانسه هم چنين در خصوص استقرار نيروهاي سوريه در مرزهاي مشترك اين كشور با لبنان گفت: نيروهاي سوري هيچ كس را تهديد نميكنند.
وي افزود: ما از استقرار نيروهاي سوري در مرزهاي لبنان اطلاع داريم؛ اين امر تا حدودي موجب نگراني دوستان لبناني ما شده است، اما استقرار اين نيروها هرگز لبنان را هدف قرار نخواهد داد.
وي بدون بيان جزييات بيشتر از احتمال وجود ارتباط بين استقرار نيروهاي سوري در مرزهاي لبنان با وضعيت اردوگاههاي فلسطيني در اين منطقه خبر داد.
وزير امور خارجهي فرانسه در ادامه سخنانش از سفر حسني مبارك، رييسجمهور مصر به فرانسه در 29 اكتبر(8 آبان) خبر داد و افزود: فرانسه اميدوار است كه مصر به كشورهاي گروه هشت و يا شكل گستردهتر اين گروه موسوم به گروه 14 بپيوندد و از اين امر حمايت خواهد كرد.
ابوالغيظ نيز تاكيد كرد: نشست مبارك و كوشنه به بررسي آخرين تحولات منطقهيي و تلاشهاي در حال جريان جهت تحق صلح و نتايج سفر اخير وزير امور خارجه فرانسه به اراضي فلسطيني و سرزمينهاي اشغالي پرداخت.
وي افزود: اين ديدار هم چنين به بررسي اوضاع افغانستان، خليج [فارس]، پرونده هستهيي ايران، اوضاع لبنان و سوريه و هم چنين بحران دارفور و تلاشهاي گستردهي عربي و بينالملي جهت كنترل اين بحران اختصاص داشت.
وزير امور خارجهي مصر همچنين از پيشنهادات كوشنه در اين نشست مبني بر گسترش مشاركت كشورهاي تاثير گذار منطقه در عرصه سياسي و اقتصادي در شوراي امنيت و توسعهي كشورهاي گروه 8 خبر داد.
وي تاكيد كرد: بهتر است اتحاديه اروپا نقش سياسي فعالتري را در منطقه ايفا كند و اين نقش تنها به ارايهي كمك اقتصادي به فلسطينيان منحصر نباشد.
ابوالغيظ گفت: ايفاي نقش گستردهتر اتحاديهي اروپا ميتواند موجب تحكيم نقش كميتهي چهار جانبه شود.
وزير امور خارجهي مصر هم چنين از نشست بين كميتهي چهار جانبه صلح و طرفهاي درگير در پرونده صلح طي ماه نوامبر در مصر خبر داد.
وي همچنين خاطر نشان كرد كه سفر كوشنه به قاهره با هدف تلاش جهت از بين بردن تنشهاي موجود در روابط سوريه و عربستان با هدف تضمين امنيت لبنان صورت گرفته است و اين مساله اصلا در اين ديدار مطرح نشده است.
انتهاي پيام
يکشنبه 21 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]