واضح آرشیو وب فارسی:فارس: معاون استانداري قزوين: قزوين 100 سال از پيشينه تاريخي خود عقب مانده است
خبرگزاري فارس: معاون برنامهريزي استانداري قزوين گفت: عليرغم اينكه قزوين روزي پايتخت كشور بود، ولي امروز نزديك به 100 سال عقب مانده است.
به گزارش خبرگزاري فارس از قزوين، علياصغر حمزهاي شنبه شب در جلسه شوراي اسلامي شهر قزوين اظهار داشت: ما قزوينيها دچار يك حسرت تاريخي هستيم كه اين حسرت حاصل سالها و سدههاي پيش است كه قزوين پايتخت بود و از اين پايتخت ميراث ماندگاري در دل شهر نهفته و حال ما نزديك به 100 سال عقب افتادهايم.
وي ادامه داد: در نوع بينش و تفكر ما قزوين يك شهر آرماني است ولي واقعيت اين است كه قزوين از بسياري از شهرهاي كشور عقب افتاده است چراكه در حسرت تاريخي هستيم و علاقمند هستيم در فضايي حركت كنيم كه از واقعگرايي به دور است.
معاون برنامهريزي استانداري قزوين اضافه كرد: البته اين بد نيست آدمي در تفكر و انديشه حوزه برنامهريزي، CDS شهري و چشمانداز به همه مسائل آرمانگرا نگاه كند ولي در مرحله عمل بايد واقعگرا باشيم.
وي با اشاره به بوستان باراجين افزود: ما ميخواهيم در موضوع بوستان باراجين، واژه پارك ملي را مطرح كنيم كه تعريف مشخصي و قانوني دارد، ما بايد به آنچه خواسته اساسي ماست توجه كنيم و از واژههايي استفاده نكنيم كه ما را محدود ميكند چراكه بوستان باراجين يا فدك ظرفيت بالا و ارزشمندي دارد.
حمزهاي تصريح كرد: نياز اساسي اين ظرفيت پول است و با توجه به اينكه ما منابع محدودي داريم، اين منابع محدود نميتواند خواستههاي ما را برآورده كند و بايد منابع را از جاهاي مختلف گردآوري كنيم.
وي توضيح داد: تمام پاركهاي كشور توسط شهرداريها ساخته ميشوند و دولت منابعي را براي ساخت پارك اختصاص نميدهد و ما با توجه به محدوديت مالي، ميخواهيم در دولت پيشنهادي دهيم كه مرسوم نبوده و اگر پارك را نيز ملي تعريف كنيم محدوديتهايي خواهيم داشت و نميتوانيم از سرمايهگذاري بخش خصوصي استفاده كرد.
معاون برنامهريزي استاندار قزوين تأكيد كرد: براي حل اين مشكل ما بايد اين مجموعه را براي سرمايهگذار توجيهپذير كرده تا منابعي كه مورد نياز است توسط بخش خصوصي جذب شده، البته بسيار ايدهآل آن است كه اين مجمومه را پارك ملي مطرح و براي نگرش جهاني طراحي كنيم.
وي يادآور شد: ولي آنچه در شهر نياز داريم آن است كه مديران ما اين مجموعه را براي سرمايهگذاري آماده كنند و مشكلات سرمايهگذاري را برطرف و تأسيسات اوليه را فراهم كنند، سپس اگر بتوانيم درون پارك، بخشهايي مانند موزه آب، موزه طبيعي و غيره تعريف كنيم، ميتوانيم منابع ملي را جذب كنيم.
حمزهاي عنوان داشت: با اين روش ميتوانيم از منابع ملي استفاده كرده و شهرداري نيز براي انجام كار محدود نشود.
در ادامه معاون معماري و شهرسازي شهرداري قزوين بيان داشت: بوستان باراجين يكهزار و 400 هكتار دارد و در نوع خود به لحاظ مساحت، موقعيت جغرافيايي و آب و هوا بينظير بوده كه يكهزار هكتار از مساحت اين پارك در اختيار شهرداري و مابقي اراضي موقوفه است.
مسعود نصرتي ادامه داد: با توجه به لزوم افزايش سرانه فضاي سبز و همچنين نزديكي اين پارك با تهران و ويژگيهاي خاص آن، بوستان باراجين ميتواند در سطح ملي مطرح شود.
وي اعلام كرد: استان قزوين با توجه به تعداد آثار تاريخي كه دارد بازديدكنندگان زيادي ندارد كه احداث اين بوستان و داشتن فضاي تفريحي و تفرجي ميتواند تأثير بسزايي در جذب گردشگر داشته باشد.
در ادامه معاون خدمات شهري شهرداري قزوين در خصوص جايگاه جديد زباله شهر قزوين اظهار داشت: محل جديد زباله شهر قزوين و كارخانه كمپوست در محمدآباد واقع در 26 كيلومتري قزوين است كه 111 هكتار مساحت دارد.
حميدرضا الموتي عنوان داشت: اين جايگاه براي ظرفيت 500 تن زباله ديده شد كه اين ظرفيت در 20 سال آينده به 4 ميليون و 500 هزار تن افزايش خواهد يافت.
وي افزود: كل هزينه احداث جايگاه و كارخانه تا پايان پروژه 140 ميليارد ريال است كه طراحي به گونهايست تا 10 درصد زباله دفن و مابقي بازيافت و كود شود.
معاون خدمات شهري شهرداري قزوين تصريح كرد: تا پايان سال 86، 17 ميليارد ريال هزينه شده و در سال جاري نيز 21 ميليارد ريال اعتبار توسط شهرداري به اين پروژه اختصاص داده شده است.
وي خاطر نشان ساخت: در حال حاضر در شهر قزوين 245 تن و در كل استان 370 تن زباله توليد ميشود.
در ادامه رئيس سازمان صنايع و معادن استان قزوين گفت: اگر پروژه كمپوست را در طرح آمايش صنعت و معدن مطرح كنيم ميتوانيم از اين طريق اعتبار جذب كنيم.
محمدباقر آقاعليخاني تأكيد كرد: با اين اقدام از مشاركت بانك صنعت و معدن بهرهمند خواهيم شد و اين پروژه در قالب طرح آمايش صنعت و معدن استان اجرا ميشود.
انتهاي پيام/ش
يکشنبه 21 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]