واضح آرشیو وب فارسی:بازتاب آنلاین: ميزان مبادلات اقتصادي ايران و تركيه به 10 ميليارد دلار مي رسد
معاون بازرگاني خارجي تركيه گفت: بر اساس گسترش سطح تبادلات اقتصادي تا پايان سال جاري ميزان تبادلات اقتصادي ايران و تركيه به 10 ميليارد دلار افزايش مي يابد.
مهر- اولگر گوزل بعد از ظهر امروز در پنجمين نشست مشترك تجاري مرزي ايران و تركيه در اروميه افزود: با توجه به افزايش سطح همكاريها و ديدارهاي مسئولان دو كشور ميزان مبادلات اقتصادي از 3/1 ميليارد ريال در سالهاي گذشته به هشت ميليارد ريال در حال حاضر رسيده است.
وي همچنين با تاكيد بر رفع موانع گسترش سطح همكاريهاي دو كشور از تقديم لايحه رفع موانع موجود در مراودات اقتصادي ايران و تركيه از سوي تركيه به مجلس خبر داد.
استاندار آذربايجان غربي نيز در اين نشست به پتانسيل هاي بالاي اقتصادي استان در بخش هاي صنعتي و كشاورزي اشاره كرد و بيان داشت: آذربايجان غربي ظرفيت هاي اقتصادي بالايي در بخش هاي مختلف كشاورزي، توليدي و صنعتي دارد كه با رفع موانع گمركي و گسترش سطح تبالادت كالا مي توان از اين ظرفيت ها به خوبي بهره برد.
رحيم قرباني به توافق اخير مسئولان بازرگاني دو كشور نيز اشاره و خاطرنشان كرد: اين استان از آمادگي كامل براي تحقق اين توافقات مبني بر ارتقاي مناسبات اقتصادي بين دو كشور به سقف 20 ميليارد دلار برخوردار است.
وي با اشاره به نقش بازارچه ها در توسعه امنيت در مرزهاي استان و ارتقاي سطح تبادلات مرزي خواستار توجهات دو كشور به بازارچه هاي مرزي به ويژه در منطقه بورالان، شيخ سلو چالدران و كوزه رش سردشت شد.
مديركل بازرگاني آسيا و اقيانوسيه وزارت بازرگاني ايران نيز در اين نشست با اشاره به راهكارهاي افزايش ميزان تبادلات دو كشور گفت: براي افزايش مبادلات كالا و خدمات نيازمند از بين بردن موانع در مقررات گمرگات، حمل و نقل جادهاي و ريلي، قرنطيهاي و موارد بهداشتي هستيم.
پرويز رضايي افزود: رفع موانع در مقررات گمرگي دو كشور و ايجاد بسترهاي مبادله كالا و خدمات، زمينه افزايش مبادلات كالاهاي ايراني و تركيه از طريق بازارچههاي مرزي را فراهم ميكند.
فرماندار شهرستان اروميه نيز در اين نشست با تاكيد بر زيرساخت هاي مطلوب استان به ويژه شهرستان اروميه در افزايش تبادلات مرزي با كشور تركيه گفت: ايجاد اين زيرساخت ها با احداث راه و جاده ترانزيتي و نيز گشايش بازارچه هاي مرزي و تسهيل در روند تجارت در گمركات عملي است.
حسن غفاري آذر در ادامه خواستار قبول صادرات متقابل تجار ايراني از طرف تركيه و ارائه خدمات مطلوب ترانزيتي به اين افراد شد.
حسن انتظار، رئيس اتاق بازرگاني آذربايجان غربي ديگر سخنران اين نشست بود كه گسترش زيرساختهاي جاده اي مرزي را گام مهمي در افزايش سقف تبادلات اقتصادي عنوان كرد و گفت: در اين خصوص هيچ مشكلي از بابت تامين اعتبارات جاده اي براي استان وجود ندارد.
وي ابراز اميدواري كرد در نشست هفته آينده اقتصادي كه در ميان استانهاي هم مرز دو كشور در تركيه برگزار مي شود، با شركت مقامات استاني آذربايجان غربي سرعت انجام اين اقدامات افزايش يابد.
شنبه 20 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بازتاب آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 255]