واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: واكنش جليلي به اعطاي وام 100ميليوني به نمايندگان
وحيد جليلي گفت: ادعاي عدم برخورداري مالي نمايندگان مجلس نسبت به ساير دستگاهها، يك خبط تئوريك در زمينه ماهيت نهاد مجلس در نظام جمهوري اسلامي است، چرا كه در جمهوري اسلامي، مجلس بايد مديران را به سطح مردم نزديك كند، نه نمايندگان را به سطح مديران.
به گزارش رجانيوز ،وحيد جليلي تحليلگر مسائل سياسي و سردبير نشريه "راه" در گفتگو با فارس، در واكنش به پرداخت مبلغ 100 ميليون توماني به نمايندگان مجلس، گفت: در مسئلهاي كه افكار عمومي اينقدر روي آن حساس بوده و واكنش نشان داده، هنوز به صورت شفاف ماجرا مشخص نيست و اين يكي از مشكلات اساسي است كه در بخشهاي مختلف مديريتي با آن مواجه بودهايم و اتفاقاً يكي از مؤثرترين نهادهايي كه ميتواند در اين زمينه نقش ايفا كند، خود مجلس و مديريت مجلس است كه بايد تلاش كند شفافيت در حد اعلا بوجود بيايد.
وي بخش عمدهاي از اصلاح امور در مجموعه نظام را منوط به فعاليت درست مجلس دانست و افزود: اين سؤال جدي وجود دارد كه آيا مجلسي كه بر عملكردش نظارت نشود، خودش ميتواند نظارت كند؟ هيچ نهادي به اندازه مجلس قدرت نظارت بر مديران و دستگاههاي مختلف را ندارد، چنين نهادي خودش فارغ از نظارت رسمي و نهادينه است كه بايد تلاش شود اين خلا برطرف شود.
جليلي تصريح كرد: مساواتي كه در پرداخت مبلغ 100 ميليون به هر نماينده وجود دارد، نشاندهنده تبعيض است و با ادعاي برخي آقايان درباره اين مبلغ منافات دارد. آقايان ميفرمايند ما براي انجام وظايف نمايندگي اين پول را به نمايندگان داديم، آيا نمايندهاي كه در مناطق محروم و دور از مركز زندگي ميكند، نيازش با نماينده تهران يا ساير شهرها برابر است؟ پس اعطاي اين مبلغ را حتي اگر به منظور انجام وظايف نمايندگي تصور كنيم، باز هم بر اساس يك مبناي درست حقوقي و ارزشي تخصيص پيدا نكرده است.
اين فعال سياسي گفت: رئيس مجلس براي دفاع از خود در پرداخت اين مبالغ به نمايندگان ميگفت كه مجلس نسبت به ساير دستگاههاي حكومتي كمتر برخوردار است؛ از قرار معلوم رئيس مجلس دچار يك خبط تئوريك در زمينه ماهيت نهاد مجلس در نظام جمهوري اسلامي است؛ چرا كه در جمهوري اسلامي، مجلس بايد مديران را به سطح مردم نزديك كند و نه نمايندگان را به سطح مديران.
وي افزود: مجلس مردميترين نهاد جمهوري اسلامي است تا دستگاههاي مديريتي نظام از بدنه مردم جدا نشوند و همواره چه از لحاظ فكري و چه از لحاظ وضع زندگي به بدنه مردم نزديك باشند؛ اينكه اين مسئله به صورت وارونه طرح ميشود، يك مسئله خطرناك و يك ايراد جدي تئوريك است و معلوم نيست با چنين نگاهي بر مديريت مجلس، ميخواهيم سر از كجا در بياوريم.
جليلي تصريح كرد: نماينده مردم بايد نماياننده مردم باشد، يعني وقتي كه مديران نظام در سطوح مختلف به ويترين مجلس شوراي اسلامي نگاه ميكنند، بايد سطح زندگي عامه مردم را ببينيد، اين يكي از مهمترين وظايف و كاركردهاي مجلس است، فاصله گرفتن از مردم خلاف وظايف نمايندگي است.
وي با بيان اينكه ميگويند اين اعتراضات شعاري و پنجاه هفتي است و ما ميخواهيم كارآمدي مجلس را افزايش دهيم، اظهار داشت: تفكيك كارآمدي از نظام ارزشي جامعه نشاندهنده رسوخ سكولاريسم در افكار بعضي از مدعيان اصولگرايي است.
اين تحليلگر افزود: گفتهاند بعضي از نمايندگان اين پول را نگرفتهاند و از سويي نيز ميگفتند گرفتن اين پول براي ايفاي وظايف نمايندگي ضرورت دارد، پس چرا يك عدهاي اين پول را نگرفتهاند؟ براساس آن استدلال، كساني كه اين پول را نگرفتهاند بايد توبيخ شوند چون با نگرفتن اين امكانات در ايفاي وظايف خود اخلال كردند.
جليلي ادامه داد: عليرغم اينكه عدهاي تلاش ميكنند پيگيري مسئله اين 100 ميليون را غيرمهم جلوه دهند، اتفاقا اين مسئله بسيار مهم است و جالب اينكه دفاعكنندگان از دريافت اين مبلغ، محدود به هيچ طيفي نبودند كه اين نشانه يك آسيب مشترك در همه جناحها و قبايل سياسي كشور است.
نظرات كاربران:
شنبه 20 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 136]