واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: ۶۰درصد از دليل بيماري "صرع"، اكتسابي است
داخلي. اجتماعي. پزشكي. صرع
رييس انجمن صرع استان اصفهان گفت: ۶۰درصد از دليل بيماري"صرع"،اكتسابي است.
"صرع"،بيماري نيست، بلكه نشانهاي است كه اعلام ميكند، قسمتي از مغز، كارش را هميشه بخوبي انجام نميدهد. وقتي مغز بهطور طبيعي كار كند يكسري امواج الكتريكي از خود ايجاد ميكند كه اين امواج مانند الكتريسته در مسير اعصاب مغزي عبور ميكند كه درحالت تشنج اين جرقه الكتريكي بسته بهمحل خود در مغز علائم، نوع تشنج و صرع را تعيين ميكند.
دكتر "مسعود اعتمادي فر" روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرناافزود:
"صدمه مغزي"،"عفونت"،"ضربههاي دوران بارداري وارده بر جنين هنگام زايمان و فشار بر سر جنين"،"عفونتها و ضربههاي پس از تولد و دوران كودكي" ، "تصادفات "و "مننژيتها" از علتهاي اكتسابي رايج در بروز صرع ميباشد.
وي گفت: بسياري از اين بيماران به دليل مسائل فرهنگي و اجتماعي غالب بر جامعه ، وجود بيماري خويش را انكار و از مراجعه به مراكز درماني خوداري ميكنند،درحالي كه استان اصفهان در زمينه تجهيزات و خدمات درماني در كشور جزو استانهاي اول ميباشد.
اعتمادي فر افزود: در زمان حاضر ۸۵درصد از بيماران توسط دارو، درمان ميشوند و ۱۵درصد از بيماران كه صرع مقاوم به درمان دارند با روشهاي جراحي مداوا ميشوند.
او با بياناينكه در استان اصفهان حدود ۴۵هزار نفر به صرع مبتلا هستند، اعلام كرد:در زمان حاضر اين بيماري در زمينه درمان تحت پوشش بيمه است، اما ميطلبد به دليل گراني برخي از داروها اين سرمايهگذاري بيش از گذشته باشد.
وي مراقبت پيش از تولد،زايمان بيخطر،كنترل تب در كودكان،كاهش ضربه مغز، كنترل بيماريهاي عفوني و انگلي و مشاوره ژنتيك رااز عوامل موثردر جلوگيري از صرع عنوان كرد.
اعتمادي فر با اشاره به اين كه ورزش سبك براي بيماران مبتلا به صرع مفيد است، افزود: فعاليت سبك مانند پيادهروي ميتواند رفتار اجتماعي، قدرت و تواناييهاي جسمي و رواني فرد را تقويت كند.
وي با تاكيد براين كه فرد مبتلا بهصرع بايد اطرافيان رااز مجموعه فعاليت خود آگاه كند،گفت:اين آگاهي باعث ميشود تا درصورت بروزحادثه افراد بدانند كه بايد چه اقدامات ابتدائي درماني را تا رسيدن به پزشك در نظر بگيرند.
اعتمادي فر گفت: اگر آموزش و مراقبت دقيقي در مورد حملههاي تشنجي صرع صورت نگيرد، اين بيماري ميتواند خطرناك باشد، چون فردي كه ناگهان ميافتد و يا بيهوش ميشود ممكن است دچار جراحت، شكستگي، ضربه مغزي و يا خفگي در آب و سوختگي با آتش شود.
وي بااشاره بهحفظ آرامش در برخورد با بيمار مبتلا به صرع افزود: بازكردن يقه لباس و آزادكردن گردن و چرخانيدن سر يا شانه بهيك طرف و راه باز كردن تنفس ، ابتدائيترين كمكهاي اوليه براي اين فرد است.
وي گفت: هنگام حمله صرع، بايد از ريختن آب روي شخص،ريختن چيزي در دهانش و يا گرفتن دست و پاي بيمار خودداري كرد و بلافاصله او را به مركز درماني رساند.
اعتمادي فر افزود: هنگام استحمام، فرد مبتلا به صرع بايد در حمام را كمي باز بگذارد و آن را قفل نكند و زماني هم كه در منزل تنهاست از استحمام خودداري كرده و از نردههاي بلند براي استخر و پلكانها كه باعث ايمني و جلوگيري از افتادن است، استفاده كند.
اين مقام مسئول گفت: افراد مبتلا به صرع براي درمان كامل تر و مطمئن تر بايد به توصيهي پزشكان از جمله درمان به موقع، تغذيه مناسب، استراحت، ورزشهاي مناسب و مراقبت از لثهها و مسواك توجه كنند.
شنبه 20 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 469]