واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: «مهدي آذريزدي» بازگوكننده قصههاي قرآن براي بچههاي خوب/29 «مهدي آذريزدي»، روحي ريشهگرفته از رويا/ آذريزدي در نگاه «حسين مسرت»
گروه ادب: «حسين مسرت» پژوهشگر در كتاب «زندگينامه و خدمات علمي و فرهنگي استاد مهدي آذريزدي» يادداشتي با عنوان «روحي ريشه گرفته از رويا» نوشته است.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) «حسين مسرت» پژوهشگر، در اين يادداشت چنين نوشته است: «سالها است كه كودكان و نوباوگان ديروز و امروز ايران با نام استاد مهدي آذريزدي آشنايند. نامي كه با روياها و خاطرات خوش كودكي آنها همراه شده و با نام قصههاي ايراني پيوند خورده است.
اين نام همان قدر براي كودكان و نوجوانان آشنا است كه براي بزرگان و اهل قلم؛ زيرا زماني با قصههاي خوب براي بچههاي خوب و مثنوي بچه خوب او، همگام و صميمي بودند و چون به نوجواني پا گذاردند و با شعر قند و عسل و قصههاي تازه از كتابهاي كهن او دمخور شدند.
در نوجواني هم با خواندن خودآموز عكاسي و خودآموز شطرنج او به جواني پا نهادند و در بزرگسالي و ميانسالي با چاپ و تصحيح بسيار وزين مثنوي معنوي مولوي روزگار به سر ميبردند. بيگمان نقشي كه آذريزدي در پيريزي نثر روان و كودكانه در نثر معاصر از لحاظ آشنايي كودكان و نوجوانان با ادب غني و پربار فارسي داشته انكارناپذير است.
دلبستگي به كتاب، وابستگي به فرزانگي است روحي كه به سحر كلمات مبتلاست، با جادوي هيچ قدرتي طلسم نخواهد شد. مهدي آذريزدي به كمك واژهها، طلسم دروازه روياهاي سركوب شده كودكياش را گشود و با بازتوليد ساحرانه آن كودكان ايران زمين را به قلمرو قلب خود فرا خواند، قلبي كه 85 سال، ساده و صميمي براي دانايي و اراده به دانستن تپيد و ميتپد.
البته او نيز ميتوانست چون پدربزگي قصهگو محصور ميان حرفهاي هميشه كاهلانه از خاطرات عتيق خويش تغذيه كند و فارغدلانه با تبعيت از حكمت ماقبل مدرن به جا مانده و شديداً رايج كه هيچ ارجاعي جز خود ارجاعي را باز نميشناسد، در هيئت پدربزگي خيرخواه و نصيحتگر كه ديگر كمترين ارتباط حقيقي با امر واقعي دنياي پيرامون خود ندارد و همه چيز در نظرش به شكلي واپسگرايانه و تجويزي وانمايي ميشود، ظاهر شود.
اما آذريزدي چنين نكرد. او هنوز به عشق كتاب (كلمات )زنده است و گويا ميل به هر چه بيشتر دانستن، يگانه ميل او به ادامه حيات است. آذريزدي نيك دريافت كه خلاقيت آن نيست كه پيرمردسالارانه آدم، پيوسته از محفوظات متروك خويش كسب مجهولات كند! براي او خواندن لازمه نوشتن است، چرا كه صرفاً در چرخه اين فرايند خلاق تفكر قوام مييابد و ميبالد.
او همانطور كه كارمند كتابفروشي و انتشاراتي نبود، كارمند كتاب بود، لذا با بصيرتي شگرف دريافت كه آگاهي بازنشستگي نميشناسد، پس ميخواند و مينويسند، نوشتن همين و تمام.
شنبه 20 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 160]