تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):هیچ کس روز قیامت در امان نیست، مگر آن که در دنیا خدا ترس باشد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833333448




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

همسريابي اينترنتي در بوته نقد /10مدير حوزه علميه كوثريه تهران:مباني اسلامي ازدواج در همسريابي اينترنتي ناديده انگاشته مي‌شود


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: همسريابي اينترنتي در بوته نقد /10مدير حوزه علميه كوثريه تهران:مباني اسلامي ازدواج در همسريابي اينترنتي ناديده انگاشته مي‌شود
گروه اجتماعي: مباني ديني ازدواج همچون آشنايي دختر و پسر قبل از ازدواج، تحقيق، مشورت و هم‌كفو بودن از نظر فرهنگي و اجتماعي كه از توصيه‌هاي شرع مقدس براي آغاز يك زندگي صحيح است در ازدواج اينترنتي ناديده انگاشته مي‌شود.
«فرحناز رياضي‌‌منتظر» كارشناس ارشد علوم اجتماعي و مدير حوزه علميه «كوثريه» تهران در گفت‌و‌گو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، با بيان اين مطلب درباره همسريابي اينترنتي گفت: اين شيوه ازدواج نيز يكي از نتايج پذيرش بي‌چون و چراي الگوهاي غربي توسط برخي جوانان ايراني است كه نه تنها مناسب فرهنگ اجتماعي جامعه ما نيست بلكه با فرهنگ ديني‌مان نيز در تضاد است.

وي به مقايسه فرهنگ ديني با فرهنگ غربي پرداخت و افزود: در جوامع غربي نهاد خانواده به پايگاهي سست تبديل شده است لذا مبادرت به ازدواج در اين جوامع آن هم با هر روش پسنديده است و شايد به امنيت جامعه آنها كمك كند اما اين موضوع با توجه به فرهنگ سنتي حاكم بر جامعه ما جوابگو نيست.

رياضي در ادامه تصريح كرد: شيوه همسريابي اينترنتي با مباني شرعي ازدواج نيز در تناقص است زيرا طبق دستورات اسلامي دختر و پسر بايد همديگر را در كنار خانواده بشناسند، علاوه بر اين تحقيق، مشورت و هم‌كفو بودن از نظر فرهنگي و اجتماعي از ديگر توصيه‌هاي شرع مقدس براي آغاز يك زندگي صحيح است كه همه اين موضوعات در ازدواج اينترنتي ناديده انگاشته شده است.

در اين بخش از گفت‌و‌گو خبرنگار ايكنا خطاب به اين مدرس حوزه گفت: برخي از جوانان كه از اين شيوه براي ازدواج استفاده كرده‌اند از زندگي خويش راضي هستند و معتقدند اين شيوه همسريابي تفاوتي با انواع ديگر ازدواج ندارد و نظر اين مدرس حوزه را در اين زمينه جويا شد كه وي در پاسخ اظهار كرد: پاسخ و تحقيق به اين پرسش كه چند درصد از اين ازدواج‌ها پايدار مانده و با موفقيت ادامه يافته است؟ مي‌تواند بسياري از ابهامات را در اين زمينه مرتفع كند.

مدير حوزه علميه «كوثريه» تهران در ادامه افزود: در برهه‌اي از زمان ـ كه دور هم نيست و همچنان نيز ادامه دارد ـ بسياري از مقدمات آغاز زندگي مشترك از طريق دوستي بين دختر و پسر شكل مي‌گرفت و طرفين با عشق و علاقه مضاعفي آمادگي زندگي مشترك را داشتند اما به مرور زمان همين علاقه با بروز يك مشكل ولو كوچك به نفرت مبدل مي‌شود كه نتيجه اين نوع آشنايي با افزايش آمار طلاق مشهود است.

وي افزود: و اين در حالي است كه در گذشته طلاق امري منفور بود ولي در حال حاضر مشاهده مي‌كنيم كه بيشتر جوانان با اين پيش‌زمينه ذهني ازدواج مي‌كنند كه اگر شرايط زندگي مطلوب نبود طلاق مي‌گيرم و اين اوضاع نتيجه پايبندي بي‌قيد و شرط ما نسبت به الگوي زندگي غربي است.

به گفته اين كارشناس ارشد علوم اجتماعي، آشنايي‌هاي اينترنتي نه تنها سابقه خوبي در زندگي ما ندارد بلكه عاقبت خوبي را نيز نمي‌توان براي افرادي كه از اين شيوه براي ازدواج بهره‌مند شده‌اند تصور كرد زيرا همه اطلاعات دختر و پسر از يكديگر غيرواقعي و مبتني بر ايده‌آل‌هاي ذهني افراد است لذا توجه به موارد استثنا در اين زمينه پاك‌كردن صورت مسئله است.

رياضي‌منتظر تداوم ازدواج‌هاي اينچنيني را همراه با شك و شبهه دانست و افزود: علاوه بر اين جامعه ما نيز پذيراي اين مسئله نيست كه فرزندان آنها بدين طريق به يافتن همسر مناسب بينديشند؛ زيرا بنيان خانواده بايد با پيش‌فرض‌هايي پايدارتر از اطلاعات حاصل از فضاي اينترنت تشكيل شود.

مدرس حوزه علميه كوثريه در پاسخ به پرسش خبرنگار ايكنا كه آيا نظارت نهادهاي دولتي مي‌تواند به آسيب‌هاي حاصل از همسريابي اينترنتي فائق آيد؟ اظهار كرد: اگر يكي از نهادهاي ديني و فرهنگي مثل دانشگاه‌ها عهده‌دار اين مهم باشند شاهد اتفاقات خوبي در اين زمينه خواهيم بود زيرا اين نهاد در زمينه ازدواج دانشجويي به نتايج خوبي دست يافته است.

به گفته اين كارشناس ارشد علوم اجتماعي، نظارت دستگاه‌هاي دولتي در زمينه همسريابي اينترنتي امري ضروري و غيرقابل انكار است زيرا طبق صحبت‌هايي كه با برخي از جوانان در اين زمينه داشتم بسياري از مراكز كه در اين زمينه فعاليت مي‌كنند هيچ ضمانتي را براي مشتركان خود قائل نيستند و اين ابهام وجود دارد كه راه‌اندازي اين سايت‌ها غير از اشاعه فساد كار ديگري را انجام نمي‌دهد لذا حضور يك نهاد ديني در اين زمينه علاوه بر كاهش آسيب‌ها، اعتماد خانواده‌ها را نيز به دنبال دارد.

وي در پاسخ به اين پرسش كه آيا اين نظارت مي‌تواند عاملي براي صداقت كاربران باشد؟ تصريح كرد: متأسفانه برخي از اين نظارت‌ها در جامعه نه تنها مشكلي را حل نكرده بلكه برخي از مردم را براي انجام تخلف حريص‌تر كرده است، اما همه اين مشكلات با تدابير مسئولان قابل حل است زيرا تجربه ثابت كرده است مردم به عملكرد برخي از نهادها اعتماد دارند لذا مسئولان بايد از اين اعتماد به نفع عموم جامعه استفاده كنند.

در اين بخش از گفت‌و‌گو خبرنگار ايكنا از اين مدرس حوزه پرسيد با فرض اينكه مشكلات اين امر با فرهنگ‌سازي رفع شود، آيا شيوه همسريابي اينترنتي با اقبال خانواده‌هاي ايراني مواجه مي‌شود؟ كه وي در پاسخ اظهار كرد: البته در ابتدا والدين مقاومت مي‌كنند مگر اينكه آشنايي از طريق اينترنت صورت گيرد اما مابقي مراحل با نظارت والدين و طبق آيين سنتي ازدواج در كشورمان انجام شود.

رياضي‌منتظر در پاسخ به پرسش پاياني خبرنگار ايكنا مبني بر اينكه آيا ترويج اين نوع همسريابي آمار ازدواج را افزايش مي‌دهد يا خير؟ گفت: ممكن است آمار ازدواج را به واسطه حضور دختران در انتخاب همسر افزايش دهد اما مسئله اين است كه آيا تضميني وجود دارد كه آمار طلاق نيز افزايش نيابد؟ آيا افزايش آمار ازدواج با اتكاء به هر روشي مورد پسند شرع و عرف است؟
 شنبه 20 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 3415]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن