تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 8 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):انسان زيرك، دوستش حق است و دشمنش باطل.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834928638




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

توليد نخستين حيوان دارای 15 درصد سلول انساني در آمريکا به دست يک ايرانی


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: توليد نخستين حيوان دارای 15 درصد سلول انساني در آمريکا به دست يک ايرانی:

::کسری اصفهانی::

دانشمند ايراني مقيم ايالات متحده آمريکا، موفق شد نخستين حيوان داراي 15 درصد سلولهاي انساني را به وجود آورد.

اين حيوان گوسفندي با 15 درصد سلولهاي انساني بوده و هدف از ايجاد آن پيشرفت به سمت اين دورنماست كه در آينده بتوان اندام حيوانات را براي پيوند زدن به انسان به كار برد.



پرفسور اسماعيل زنجاني، رييس دپارتمان بيوتكنولوژي حيواني دانشگاه نوادا آمريكا

پرفسور اسماعيل زنجاني، استاد دانشگاه نوادا آمريكا براي كاملكردن تكنيك تزريق سلولهاي انسان بالغ به جنين گوسفند بيش از 7 سال زمان و نزديك به 10 ميليون دلار هزينه استفاده كرده است.

در اين تكنيك سلولهاي مغز استخوان انسان به جنين گوسفند تزريق ميشود و پس از به دنيا آمدن، جنين ظرف 2 ماه كبد، قلب، ريه و مغزي خواهد داشت كه داراي ميزاني از سلولهاي انساني بوده و ميتوانند براي پيوند استفاده شوند.

رييس ايراني دپارتمان بيوتكنولوژي حيواني دانشگاه نوادا آمريكا طي تحقيقات چند ساله خود با انتقال سلولهاي بنيادي انساني به جنين گوسفند براي نخستين بار موفق به توليد گوسفندي با حدود 15 درصد سلولهاي انساني در برخي اعضا شده است كه به گفته وي ميتواند براي پيوند عضو به بيماران نيازمند استفاده شود.

موفقيت اين دانشمند ايراني كه بازتاب وسيعي در رسانههاي جهان داشته افق جديدي در درمان بيماران نيازمند به بافتهاي پيوندي توصيف شده است.

اگرچه علاوه بر گوسفندهاي حاصل از تحقيقات پرفسور زنجاني حيوانات ديگر داراي سلولهاي انساني نيز توليد شدهاند، ولي به گفته اين دانشمند ايراني ميزان سلولهاي انساني گزارش شده در آن حيوانات بسيار اندك (زير يك درصد) بوده و قابليت استفاده از آنها در پيوند اعضا وجود نداشته است.

پرفسور اسماعيل زنجاني، رييس ايراني دپارتمان بيوتكنولوژي حيواني دانشگاه نوادا در سال 1318 در شهر رشت به دنيا آمده و پس از طي تحصيلات مقدماتي در ايران درجه دكتري خود را از دانشگاه نيويورك دريافت كرده است. وي مولف بالغ بر 240 مقاله علمي، سه فصل كتاب و برنده جوايز متعدد علمي است.


اين دانشمند ايراني مقيم آمريكا در گفتوگويي تلفني با خبرگزاري دانشجويان ايران با تاكيد بر اين كه هدف از انجام اين تحقيقات و ايجاد حيوانات حاوي سلولهاي انساني كمك به درمان بيماران دردمند است اظهار داشت: هدف نهايي اين تحقيقات پيوند اعضا خصوصا كبد و پانكراس اين گوسفندها به بيماران نيازمند به عضو پيوندي است كه در توليد اين گوسفندها از سلول هاي بنيادي گرفته شده از مغز استخوان آنها استفاده شده است.

وي خاطرنشان كرد: پيوند بافتهاي توليدي به اين روش با موفقيت در گوسفند و خوك انجام شده و در حال حاضر در مرحله كسب مجوز از اداره غذا و داروي آمريكا (fda( و پيدا كردن افراد مناسب براي آزمايش آن روي بيماران نيازمند به پيوند كبد هستيم.

استاد ايراني دانشگاه نوادا كه از حدود هفت سال پيش تحقيقات و تجارب علمي خود در زمينه سلول درماني را به توليد حيواناتي با سلولهاي انساني به منظورپيوند اعضا به انسان متمركز كرده در ادامه با اشاره به اين كه محققان اين حوزه حيوانات ديگري از جمله موشهايي با سلولهاي انساني نيز توليد كردهاند اظهار داشت: متاسفانه در آن حيوانات ميزان سلول هاي انساني بسيار اندك(حدود يك صدم درصد) بوده و قابل استفاده نيست ولي گوسفندهاي توليدي در اين طرح داراي درصد قابل توجهي سلول هاي انساني هستند كه امكان استفاده از بافتهاي آنها جهت پيوند وجود دارد.

دكتر زنجاني تصريح كرد: در اين روش حدود 10 ميلي ليتر مغز استخوان از بيماران نيازمند به پيوند گرفته و سلول هاي بنيادي آن را جدا كرده و به جنين گوسفندي كه در روز شصتم بارداري است تزريق مي كنيم. بعد از حدود دو ماه گوسفندي به دنيا مي آيد كه حدود 15 درصد سلول هاي انساني دارد. اين سلول ها كاملا كاربردي بوده و پروتيينهايي همانند پروتيينهاي ناشي از ساير سلول هاي انساني توليد ميكنند.

وي در عين حال خاطرنشان كرد: ميزان سلول هاي انساني در بافت هاي مختلف گوسفند توليدي متفاوت است ولي بيشتر آنها حاوي سه تا 10 درصد سلول هاي انساني هستند مثلا جگر حيوان، 15 درصد، قلب آن، 10 درصد و پانكراس آن حدود 9 درصد سلول هاي انساني دارد. اگر كبد اين گوسفند را به بيمار نيازمند به پيوند كه منشا سلول هاي بنيادي تزريقي به جنين گوسفند بوده پيوند بزنيم، 15 درصد سلول هاي آن كه ماهيت انساني داشته و ازخود فرد ناشي شده توسط بدن حفظ شده و بقيه پس زده مي شود كه همين درصد سلول هاي انساني، بقيه سلول هاي بافت كبد را نيز توليد ميكند و به اين ترتيب مشكل بيمار برطرف مي شود.

اين دانشمند ايراني در گفتوگو با ايسنا افزود: اهميت استفاده از اين روش از آنجا ناشي مي شود كه به عنوان مثال از حدود 10 هزار بيماري كه هر ساله در آمريكا به پيوند كبد نياز دارند تنها حدود دو هزار نفر موفق به دريافت كبد پيوندي مي شوند و در مورد ساير بافت هاي پيوندي هم همين مشكل وجود دارد.در اين شرايط مي توان با گرفتن مقدار اندكي از مغز استخوان فرد طي چند ماه عضو پيوندي مورد نياز را در حيوانات توليد و به بيمار پيوند زد.


پرفسور زنجاني در ادامه درباره امكان افزايش درصد سلول هاي انساني در ارگانيزم گوسفندان توليدي به اين روش گفت: اين امكان كاملا وجود دارد كه به جاي يك مرحله انتقال سلول هاي بنيادي انساني، دو يا سه بار اين كار را انجام دهيم كه با اين تكنيك موفق شده ايم ميزان سلول هاي انساني را مثلا در بافت قلب و پانكراس گوسفندان توليدي به ترتيب به 22 و 32 درصد افزايش دهيم.

وي درباره احتمال رد سلول هاي بنيادي تزريقي به جنين گوسفند گفت: طول دوره بارداري گوسفند حدود 145 روز است كه جنين از حدود 75 روزگي سلول هاي بيگانه را پس مي زند و تا قبل از آن قادر به تشخيص آنها نيست و چون در روش مورد استفاده در اين طرح تزريق سلول هاي بنيادي در 60 روزگي جنين انجام مي شود مشكل پس زدن آنها وجود ندارد.

پرفسور زنجاني در ادامه درباره روند آزمايش عملي اين روش پيوند عضو اظهار داشت: ما قصد داريم به زودي اين تكنيك را بر روي بيماران نيازمند به پيوند استفاده كنيم كه عمده تحقيقات نيز بر روي كبد و پانكراس متمركز شده است. البته پيش از اين نيز موفق شده ايم با انتقال سلول هاي خوك به جنين گوسفند و سلول هاي گوسفند به جنين خوك، بافت هاي حاصل از حيوانات متولد شده را به گوسفند و خوك اوليه پيوند بزنيم و در مجموع به نظر نمي رسد مشكلي در انجام چنين پيوندهايي در انسان وجود داشته باشد.


رييس دپارتمان بيوتكنولوژي حيواني دانشگاه نوادا در پايان با تاكيد بر جهت گيري درماني اين طرح و توجه به اصول ايمني زيستي در آن نگراني هاي مطرح شده در اين خصوص را بي مورد خواند و اظهار داشت: مهمترين نگراني كه در اين زمينه ابراز شده اين است كه ممكن است چنين تحقيقاتي به توليد حيواناتي با مغز و احساس انساني منجر شود در حالي كه خوشبختانه ميزان سلول هاي انساني در مغز گوسفندهاي توليدي حتي كمتر از يك دهم درصد است و با اين كه مي توان گوسفندي ساخت که تمام اجزاي بدنش داراي مقداري سلول هاي انساني باشد به هيچ وجه نمي توان تصور كرد سلول هاي مغز گوسفند به ميزاني برسد كه گوسفندي با مغز، فكر و احساسي مشابه انسان ساخته شود.







این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 132]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن