واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: مثل هيچ كس؛داداشي
يكي از سريال هاي خانوادگي كه در ايام ماه مبارك رمضان پخش شد، سريال مثل هيچ كس بود.
برخلاف ساير سريال هاي مناسبتي اين ماه كه هم زمان با توليد در حال پخش نيز بود اين سريال كار تصويربرداري اش قبل از پخش به پايان رسيده بود و دست اندركاران مثل هيچ كس بدون فشار كاري واسترس شاهد پخش آن بودند. موضوع اين سريال يكي از موضوعات مورد نياز جامعه بود. علي اكبر محلوجيان فيلم نامه سريال را بر اساس تم هاي قديمي يعني طمع ورزي انسان ها به ارث و ميراث نوشته و به سراغ يك خانواده پرجمعيت سنتي رفته و به خوبي از پس نگارش ديالوگ هاي مثل هيچ كس برآمده است. روند كند و كش دار شدن قسمت هاي آغازين داستان يكي از مشكلات اين سريال بود اما بعد از گذشت چند قسمت داستان رو به جلو حركت كرد. ساختن كار مناسبتي، از عهده هر سريال سازي بر نمي آيد و خوب است كه افراد جديدي چون عبدالحسن برزيده كارگردان اين سريال پا به ميدان رقابت در اين عرصه بگذارند و با ساخت سريال خود را محك بزنند، زيرا افراد تازه وارد با خود ايده تازه و طرحي نو خواهند آورد. انسجام فيلم نامه مهم ترين خصيصه مثل هيچ كس است و ديالوگ نويسي، تنوع و تفاوت گفتاري شخصيت هاي سريال يكي از نقاط قوت فيلم نامه علي اكبر محلوجيان به شمار مي آيد. محلوجيان در كارنامه خود فيلم نامه سريال هاي پرمخاطبي را چون پدرسالار و زيرتيغ دارد.در ابتداي سريال شاهد زندگي خوب و خوش بي بي و خانواده اش مي باشيم. داداشي برادر بزرگ خانواده به قولي كه به پدر داده، وفادار است. او هنگام مرگ پدر، به او تعهد داده كه تا برادرها و خواهرهايش را سر و سامان ندهد ازدواج نكند. در اين ميان داماد خانواده و جلال چند كاراكتر منفي و خاكستري داستان مي باشند كه فتنه اي را ايجاد مي كنند و آتش اين فتنه اعضاي خانواده بي بي را گرفتار مي كند. در مثل هيچ كس از همان ابتدا شخصيت هاي داستان به صورت شفاف معرفي و افكار آن ها مشخص مي شود. همين شفاف سازي سبب شده كه بيننده در ذهن خود تعليق ايجاد نكند و ديگر منتظر يك اتفاق هيجان انگيز يا جذاب در داستان نيست. شخصيت هاي سريال آن قدر زياد بودند كه بيننده به سادگي نمي توانست همه آن ها را بشناسد و از افكار و اعمال آن ها باخبر شود. نام شخصيت هاي مثل هيچ كس نيز مشابه هم و دشوار بود. آقا سيدمحمدعلي، سيدمحمدباقر، سيدامين، سيدمحمدصادق و ... نام كاراكترهاي داستان بودند و اگر اسم ها كمي ساده تر بودند، بيننده راحت تر آن ها را به ذهن مي سپرد. شخصيت هاي مثبت سريال بسيار ساده ظاهر شدند و به راحتي گول مي خوردند و شخصيت هاي منفي نيز غلو شده به نظر مي رسيدند.
همان گونه كه در ابتداي سريال شاهد بوديم، كاظم داماد خانواده در حال به هم زدن روابط خوش زندگي خانوادگي است و محمدباقر پسر خانواده را سر ارث و ميراث تحت تاثير حرف هاي خود قرار مي دهد و از طريق او افكار شيطاني و پليد خود را عملي مي كند ولي دست كاظم تا پايان داستان رو نمي شود به همين خاطر نويسنده فيلم نامه مجبور شد چالش ديگري در داستان ايجاد كند كه كاري سخت بود. زيرا بايد وارد ماجرايي تازه براي ادامه داستان مي شد. بازي ها و كارگرداني در مثل هيچ كس قابل قبول بودند.
حسين ياري در نقش داداشي يكي از كاراكترها و قهرمان هاي داستان بود. ياري ما را به ياد نقش آفريني متفاوت و زيبايش در سريال شب دهم مي انداخت. داداشي زندگي خود را فداي خانواده اش مي كند و 15 سال به خاطر سر و سامان دادن زندگي برادرانش به نامزد خود ظلم مي كند. او در داستان سعي در اتحاد بين اعضاي خانواده اش دارد. ياري براي ايفاي نقش داداشي خيلي جوان بود و به او نمي آمد كه به عنوان برادر بزرگ تر اين مسئوليت مهم را عهده دار باشد هرچند بازي زيبايي داشت. پروانه معصومي مادر سينماي ايران در نقش بي بي، بازي راحت و درخشاني داشت.
لحن صدا و بازي باورپذيرش نشان دهنده تجربه چند ساله او در اين عرصه است و اما داماد آتش بيار معركه رامين راستاد در نقش كاظم بود. راستاد توانايي هاي خود را در اين سريال به رخ مخاطب كشيد و گويي او براي بازي در نقش منفي زاده شده است و با اين كاراكتر منفي راحت كنار آمد. او با بازي زيبايش به خوبي توانست به اهداف كارگردان براي به تصوير كشيدن كاراكتري خاكستري نزديك شود. به درستي درآوردن نقش منفي، كاري سخت و نگاهي دقيق را مي طلبد زيرا بازي بازيگر در فراز و نشيب است و يك نواخت نيست و راستاد به خوبي از ايفاي نقش كاظم برآمد. جواد عزتي كاراكتر شوخ و شنگ اين سريال كه تاكنون در سريال هاي طنز حضور يافته است در مثل هيچ كس خيلي خوب و متفاوت ظاهر شد و با اين كه ويژگي بذله گويي و شوخ طبعي را به همراه داشت، اين كاراكتر را با بازي زيبايش به لودگي نكشيد. اگر بخواهيم به بازي ساير بازيگران اين سريال پر بازيگر بپردازيم شايد برايتان كمي خسته كننده باشد. سريال مثل هيچ كس در نظرسنجي سازمان صدا و سيما رتبه دوم را از آن خودكرد.عبدالحسن برزيده با ساخت اين سريال خود را محك زد و با تلاشي كه در ساخت اين سريال داشت به همه ثابت كرد كه يكي از سريال سازهاي موفق تلويزيوني محسوب مي شود.
شنبه 20 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 178]