واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: وزير سابق كشور برنامه هاي رئيس جمهور را به چالش كشيد انتقاد شديد پورمحمدي از سياست هاي دولت
گروه سياسي؛ «تصميم گيري هاي بد» و «تصميمات كارشناسي نشده» اگرچه انتقاداتي تازه از برنامه هاي محمود احمدي نژاد نبود اما اين بار بر زبان كسي جاري شد كه خود دو سال و نيم عهده دار كليدي ترين وزارتخانه كابينه احمدي نژاد بود. مصطفي پورمحمدي نهمين وزير معزول كابينه نهم كه به حكم مستقيم احمدي نژاد از وزارت كشور كنار گذاشته شد يك سال پس از سهميه بندي شبانه بنزين لب به گلايه گشود و از عدم رعايت «تصميمات كارشناسي در مورد ميزان و نوع سهميه بندي بنزين» ابراز تاسف كرد. او كه روزگاري در كسوت وزير كشور در واكنش به پرسش هاي بسياري درباره اين طرح از خبرنگاران پرسيد «چرا شما تا مرا مي بينيد ياد بنزين مي افتيد؟» اين بار بدون اينكه در مقابل پرسشي قرار بگيرد در مراسم سيزدهمين يادواره شهداي شهرك گلشهر نه تنها از نحوه سهميه بندي شكوه كرد بلكه شاه بيت قراردادن اين جمله كه «برخي نگراني هاي جامعه ناشي از تصميم گيري هاي بد است»، انتقاداتي را متوجه محمود احمدي نژاد كرد. اگرچه پورمحمدي اغلب به شيوه مرسوم خود انتقاداتش را در لفافه يي از ملايمت مي پيچيد اما اين بار با لحني جدي تر به توضيح درباره طرحي پرداخت كه وزارتخانه تحت امرش يكي از مجريان آن بود و يك سال پيش بيشترين نارضايتي ها را در پي داشت. پورمحمدي در اين باره اينچنين توضيح داد؛ «اگر در آن موقع خوب و به موقع تصميم مي گرفتيم آن مقدار نگراني هم دفع مي شد. البته ما آن موقع پيشنهادها و حرف هايي داشتيم كه اجرا نشد. الان هم بخشي از آن به اجرا در نمي آيد كه اگر اجرامي شد مشكلات بعدي به وجود نمي آمد ولي متاسفانه تصميمات كارشناسي در مورد ميزان و نوع سهميه بندي رعايت نشد.»
پورمحمدي اين توضيحات را يك روز پس از آن ارائه كرد كه در مراسمي كه با حضور مسوولان قوه قضائيه و مجمع تشخيص مصلحت نظام برگزار شده بود آماري را منتشر ساخت كه بيش از هرچيز واكنش به آمارها و ارقام دولتمردان درباره پيشرفت كشور در راستاي سند چشم انداز 20 ساله بود. در شرايطي كه احمدي نژاد و ديگر نزديكانش با رد هرگونه انتقادي از «عقبگرد» كشور در سه سال اخير در راستاي چشم انداز، اعلام كرده اند كشور از برنامه 20 ساله هم جلوتر است، مصطفي پورمحمدي به حكم دو سال و نيم حضورش در كابينه نه تنها اين آمار را قوياً تكذيب كرد بلكه با ارائه آماري جديد از وضعيت «بد» كشور ابراز نگراني كرد. به گفته وزير سابق احمدي نژاد ايران نه تنها بدترين آمار در تورم، بيكاري و توزيع درآمد در منطقه را داراست بلكه در جايگاه دهم درآمدزايي، رتبه پانزدهم در درآمد سرانه و رتبه سوم در علم و فناوري ميان 20 كشور منطقه قرار دارد.
اگرچه حسن روحاني رئيس مركز تحقيقات استراتژيك مجمع در ماه هاي گذشته طي سخنراني هاي مختلف آمار دولت در اين باره را رد كرده بود اما تومار منتشر شده از سوي وزير نام آشناي احمدي نژاد ابعاد قضيه را وارد فاز جديدي كرد، چرا كه وي يكي از نيروهاي مورد وثوق اصولگرايان محسوب مي شد كه دو سال و نيم سكان هدايت سياسي ترين وزارتخانه كابينه را به دست گرفت. او در حالي 23 مردادماه 84 در كسوت وزير راهي ساختمان بلند فاطمي شد كه موضع گيري احمدي نژاد در جلسه راي اعتماد وي اختلاف وزير و رئيس دولت را از همان نخستين روز علني كرد. احمدي نژاد در واكنش به انتقاداتي كه از سوي نمايندگان به سابقه امنيتي پورمحمدي شد سكوت كرد و در عوض وقت خود را به دفاع از وزراي ديگر نظير آموزش و پرورش اختصاص داد. به رغم تمايل قلبي احمدي نژاد به حضور پورمحمدي در كابينه اما كانديداي وزارت اطلات با راي «ناپلئوني» راهي وزارت كشور شد؛ وزارتخانه يي كه نه تنها در سطح وزير بلكه در سطح معاون دستخوش تغييرات فراوان شد و در تمام تغييرات حكم غيرعلني و اما لازم الاجراي محمود احمدي نژاد را يدك مي كشيد. بنابر آنچه احمدي نژاد بهار امسال در جمع دانشجويان روايت كرد او پس از انتخابات شوراها خواستار تغيير در وزارت كشور مي شود؛ انتخاباتي كه در آذرماه 85 ناكامي را براي گروهي كه خود را حامي احمدي نژاد مي دانستند و نام خواهر رئيس جهور و نزديكان احمدي نژاد را در فهرست خود داشتند به همراه داشت. اما مقاومت ها مقابل تصميم احمدي نژاد تا ارديبهشت 87 و پايان انتخابات مجلس هشتم ادامه يافت و مصطفي پورمحمدي به رغم تمام «رنج هايي كه در انتخابات كشيد» انتخابات مجلس هشتم را برگزار كرد و پس از اعلام نتايج، كليد را به سرپرست وزارت كشور تحويل داد.
تغيير در بالاترين مسند سياسي ترين وزارتخانه كشور با بركناري كليدي ترين وزير اقتصادي كابينه همراه شد. انتقادات و افشاگري هاي دانش جعفري همتاي معزول پورمحمدي در مراسم توديع و معارفه اش اين انتظار را به وجود آورد كه پورمحمدي همانند وزير سابق اقتصاد به روايت ناگفته هايش خواهد نشست. اما پورمحمدي با گفتن اين جمله كه ناگفته هايش را «ناگفته خواهد گذاشت» از صحنه وزارت كشور خداحافظي كرد. اما اظهارنظر دوباره احمدي نژاد درباره وي روزه سكوت پورمحمدي را شكست و وي در گفت وگويي با روزنامه همشهري احمدي نژاد را مخاطب قرار داد و توضيحاتي از دلايل بركناري اش ارائه داد. احمدي نژاد در جمع دانشجوياني كه در نهاد رياست جمهوري گرد آمده بودند بحث بركناري پورمحمدي را «ميثاق نامه» عنوان كرده و گفته بود؛ «قبل از انتخابات شوراها بايد جابه جايي انجام مي شد. موضوع هم اين نيست كه آدم خوبي نباشند، بحمدالله افراد اين دولت انسان هاي پاكي هستند، موضوع نگاه و مديريت كشور است. بالاخره آن موقع غيراز ايشان كسي را نمي توانستم بگذارم، بعد از 8 ، 9 ماه ديديم آن ميثاقي كه داديم عمل نمي شود. افرادي كه بايد بروند، استاندار و فرماندار مي شوند و عده يي كه نبايد باشند، مسووليت مي گيرند. البته همه اين طور نيستند. قرار شد پس از انتخابات شوراها، اين جابه جايي انجام شود. پس از انتخابات جو سنگيني درست كردند كه دولت شكست خورد. ديديم اگر عوض كنيم مي گويند شكست خوردند، عوض كردند. گذاشتيم بعد از انتخابات مجلس كه همه گفتند دولت برنده شد، جابه جايي انجام شود.»
اين اظهارات به مذاق روحاني 50ساله خوش نيامد و وي به روايت داستان بركناري اش نشست و با گفتن اين جمله كه «ميثاق نامه يك متني بود كه داده شد و به كلياتي از اصول انقلاب و ارزش ها و... اشاره كرده بود كه خب ما همه به آنها معتقد بوديم و هستيم و ان شاءالله خواهيم بود، احمدي نژاد را بي پاسخ نگذاشت. وي گزارش ستادهاي انتخابات احمدي نژاد، فشار براي تغيير استانداران و در آخر مقاومت در برابر بر كناري ذوالقدر را از دلايل كنار گذاشته شدن خود توسط احمدي نژاد نام برد و از عملكرد خود دفاع كرد. اگرچه پورمحمدي روايتش را با اين جمله كه «علت بازگويي كنوني من به خاطر مطالبي است كه رئيس جمهور طرح كرده اند» مقيد كرد اما پس از گذشت شش ماه اين بار به «مصلحتي» بزرگ تر زبان به انتقاد و افشاگري گشود. وي كه در اين مدت به سمت رياست بر سازمان بازرسي كشور منصوب شده و از نهاد اجرايي به قوه قضائيه نقل مكان كرده است اين بار با اعلام اينكه «عملاً امكان نظارت بر حسن اجراي قوانين» وجود ندارد زنگ هاي خطر در اين باره را به صدا درآورد تا احمدي نژاد در ماه هاي پاياني رياستش با ظهور جبهه جديدي از منتقدان روبه رو شود كه اين بار نه از خارج از كشور و نه از جبهه رقباي انتخاباتي بلكه از دل كابينه اش برآمده اند.
جمعه 19 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]