واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: با هدف ارائه خدمات درماني به جامعه ايثارگري توسط بنياد شهيد فاز اول طرح توسعه مركز پزشكي حضرت اميرالمومنين (ع ) اصفهان افتتاح شد
اصفهان ـ خبرنگار روزنامه جمهوري اسلامي : فاز اول طرح توسعه مركز پزشكي حضرت اميرالمومنين (ع ) پنج شنبه هفته گذشته با حضور معاون بهداشت و درمان بنياد شهيد و امور ايثارگران كشور جمعي از مسئولين استان اصفهان حجت الاسلام رهبر نماينده مردم اصفهان در مجلس شوراي اسلامي و رئيس و مسئولان بنياد شهيد و امور ايثارگران استان اصفهان و نيز شماري از رزمندگان و جانبازان 8 سال دفاع مقدس به بهره برداري رسيد.
دكتر كبيري رئيس مركز پزشكي حضرت اميرالمومنين (ع ) در مراسم افتتاح فاز اول طرح توسعه اين مركز گفت : تاكنون بسياري از سازمان ها و ارگان هاي دولتي همچون سپاه پاسداران انقلاب اسلامي ارتش شركت نفت و... اقدام به ايجاد مراكزي با هدف ارتقاي سلامت و درمان نيروهاي انساني خويش نموده اند. اما اين نياز درخصوص جامعه هدفي كه بنياد شهيد و امور ايثارگران استان اصفهان با آن روبرو است به شدت احساس مي شد.
وي افزود : در سال هاي جنگ تحميلي و پس از آن تمامي مراكز پزشكي كشور بسيج شدند تا به جامعه جانبازان و ايثارگران كمك و ياري رسانند ليكن در اين بين ضرورت وجود يك مركز تخصصي كه قادر باشد نيازهاي درماني خاص مجاهدان سالهاي دفاع مقدس را برطرف نمايد به شدت احساس مي شد به همين جهت مركز پزشكي اميرالمومنين (ع ) با هدف ارائه خدمات تخصصي همچون تعيين درصد جانبازي اجراي طرحهاي پايش سلامت جامعه ايثارگري و مداواي جانبازان شيميايي و... تاسيس و راه اندازي شد.
دكتر كبيري ضمن اشاره به شكل گيري و آغاز به كار اين بيمارستان ادامه داد : بنياد شهيد و امور ايثارگران استان اصفهان در سال 1368 بالغ بر 1 5 ميليارد تومان جهت راه اندازي پلي كلينيك و بخش اداري مجموعه اميرالمومنين هزينه نمود و پس از آن نيز طي هر ماه مبلغ 10 ميليون تومان در ماه كاهش يافت تا اينكه نهايتا در چند سال پيش اين بيمارستان توانست به صورت مستقل و خودگردان اداره شود.
رئيس مركز پزشكي اميرالمومنين (ع ) اضافه كرد : در سال 1381 اين مركز با تهديدي جدي روبرو شد كه با بررسي كارشناسي مجموعه فضاي بيمارستان مشخص شد چنانچه تلاشي در جهت ارتقاي خدمات و تجهيزات مجموعه صورت نگيرد خدمات بيمارستان به زير استاندارد سقوط خواهد نمود.
وي ادامه داد : در اين خصوص پس از گفتگو و تبادل آرا يكي از منازل مجاور بيمارستان خريداري شده و پروژه تكميلي مركز پزشكي حضرت اميرالمومنين (ع ) آغاز گرديد كه امروز شاهد افتتاح فاز نخست آن هستيم .
وي طرح توسعه مركز پزشكي اميرالمومنين (ع ) را مشتمل بر دو بخش دانست و گفت : بخش اول در 5 طبقه شامل پاركنيگ است و بخش دوم نيز با برخورداري از 800 مترمربع زيربنا در قالب 5 طبقه ديگري احداث خواهد CCU ICU اورژانس اتاق عمل شد كه درحال حاضر نقشه ساختماني آن آماده شده است .
دكتر كبيري هزينه مورد نياز براي احداث بخش دوم را 700 ميليون تومان و زمان مورد نياز براي ساخت هر طبقه را 6 ماه پيش بيني نمود.
در ادامه اين مراسم معاون بهداشت و درمان بنياد شهيد و امور ايثارگران كشور در سخناني با اشاره به اقدامات درماني بنياد شهيد براي جامعه ايثارگري كشور گفت : درحال حاضر بسياري از استانهاي كشور مركز درماني مشخصي براي درمان جانبازان انقلاب اسلامي ندارند كه اصفهان از اين حيث جز استان هاي پيشرو كشور به شمار مي رود.
وي افزود : زماني كه يك مركز درماني و خدماتي به نام نهاد مقدسي چون بنياد شهيد و امور ايثارگران راه اندازي مي شود بايد تمامي تلاش و توان موجود به كار گرفته شود تا خدمات ارائه شده در آن مركز از حداكثر كيفيت برخوردار باشد.
عراقي زاده ادامه داد : اين مركز آخرين ملجا و پناه جانبازان و ايثارگران عزيز هشت سال دفاع مقدس به شمار مي رود.
وي ادامه داد : هر يك از جانبازان ما پس از آنكه به چندين مركز پزشكي مراجعه نموده و براي درمان خود با مشكل روبرو مي شوند به اين مركز مراجعه مي كنند و توقع دارند كه حداقل در اين مكان درمان آنها تامين گردد لذا اين مركز بايد از امكانات و خدمات كامل تر و جامع تري برخودار باشد تا بتوانيم نيازهاي درماني جامعه هدف را پاسخگو باشيم .
معاون بهداشت و درمان بنياد شهيد و امور ايثارگران خاطرنشان ساخت بسياري از مشكلات جانبازان انقلاب اسلامي همچون بيماري هاي نخاعي اثرات شيميايي و مسائل رواني حاصل شده از جنگ است كه در جاهاي ديگر امكان درمان ندارد و حتي در كتابهاي پزشكي نيز درخصوص آنها چيزي نگارش نشده است و به همين جهت ما موظفيم در مراكزي از اين دست و معدود پزشكان مطلع از پيامدهاي جنگ تحميلي همچون قرار گرفتن در معرض گاز شيميايي مراجعه نموده و از توان و دانش آنها بهره بگيريم و لذا درخواست من از مسئولان بيمارستان آن است كه پرداختن به مسائل جانبازان را در كنار ساير بخشهاي عمومي مورد توجه ويژه قرار دهند.
عراقي زاده در بخش ديگري از سخنان خويش گفت : راه اندازي اورژانس مركز پزشكي اميرالمومنين (ع ) كاري شايسته و در خور تقدير است اما بايد بدانيم كه در ارزيابي مراكز پزشكي وجود اورژانس نقطه آغاز كار و حلقه نخستين زنجيره به شمار مي رود و پس از آن ايجاد و ... ضروري است كه بايد هرچه زودتر محقق شود . ICU CCU اتاق عمل
وي تصريح كرد : نمي توان در اين مركز پزشكي تنها بخشي از خدمات را ارايه نموده و ساير خدمات را برعهده ديگر مراكز پزشكي استان قرار داد.
وي تاكيد كرد : تقاضاي ما اين است كه يك گروه كيفي سازي از ميان همكاران شاغل در بيمارستان تشكل شود كه درصدد ارتقاي سطوح استاندارد و رفع خطاهاي پزشكي برآيند. چرا كه اعتقاد ما اين است كه دست يافتن به كليه استانداردهاي پزشكي موجود و كاهش خطاهاي انساني به مرز صفر امري امكان پذير است .
معاون بهداشت و درمان بنياد شهيد و امور ايثارگران كشور در پايان اعلام آمادگي نمود تمامي تلاش خود را جهت تجهيز و تكميل مركز پزشكي حضرت اميرالمومنين (ع ) به كار گيرد.
آقاي احمد اسماعيلي رئيس بنياد شهيد و امور ايثارگران استان اصفهان نيز در اين مراسم ضمن تشكر و قدرداني ازكليه كساني كه در انجام اين پروژه و تكميل آن زحماتي را متقبل شده و خواهند شد اظهار اميدواري كرد با همدلي و مساعدت سازمان هاي مختلف استان در آينده اي نزديك تمامي 5 طبقه پروژه بيمارستان اميرالمومنين (ع ) به بهره برداري برسد .
وي در حاشيه اين آئين در گفتگو با خبرنگار ما خدمات بهداشتي و درماني ارائه شده توسط بنياد شهيد و امور ايثارگران اصفهان را يادآور شد و گفت : اين بنياد از طريق معاونت بهداشت و درمان به تقويت مراكز درماني موجود در سطح استان اصفهان از جمله مركز پزشكي اميرالمومنين (ع ) و شهيد رجايي پرداخته و تلاش نموده است تا سرويس دهي مناسبي رابراي جانبازان انقلاب اسلامي فراهم آورد.
وي افزود : موضوع كميسيونهاي پزشكي نيز از جمله مواردي است كه جانبازان برروي آن نظر ويژه داشته اند و به همين جهت با تدابيري كه انديشيده شده است شماري از پزشكان متخصص به عنوان مشاوران اين كميسيون ها منصوب شده اند تا پرونده هاي پزشكي جانبازان را پيش از اعزام به كميسيون مربوطه بررسي و درخصوص آن اعمال نظر كنند كه اين امر رضايت مندي جانبازان را به ميزان زيادي افزايش داده است .
آقاي اسماعيلي اضافه كرد : پايش سلامت نيز از ديگر طرحهاي مرتبط با بهداشت و درمان است كه طي آن با انجام 17 آزمايش مختلف بصورت چكاپ كلي از جانبازان به عمل آمده و پس از آن ارجاع به پزشك متخصص صورت مي پذيرد.
گزارش خبرنگار ما حاكي است بازديد مسئولان استان و معاون بهداشت و درمان بنياد شهيد و امور ايثارگران كشور از فاز اول پروژه طرح توسعه مركز پزشكي حضرت اميرالمومنين (ع ) پايان بخش اين مراسم بود.
مركز پزشكي حضرت اميرالمومنين (ع ) اصفهان در يك نگاه
مركز پزشكي حضرت اميرالمومنين (ع ) در سال 1328 شمسي به همت مرحوم رحيم زاده يكي از خيرين شهر اصفهان احداث گرديد و تا سال هاي متمادي با نظارت هيات امنا كه متشكل از وراث واقف علما و معتمدين شهر بود به صورت مركز خيره درماني به فعاليت خود ادامه داد كه مركزي براي بيماران بي بضاعت به شمار مي رفت .
اين مركز در سال 1261 به دليل مشكلات مالي تعطيل گرديد و در سال 1362 دانشگاه علوم پزشكي اصفهان پس از تحويل گرفتن مجموعه اقدام به راه اندازي اورژانس روان پزشكي در آن نمود ليكن در سال 1368 به دليل استهلاك و فرسودگي دستگاهها تاسيسات و نيز تخريب ساختمان اين مركز بار ديگر در آستانه تعطيلي قرار گرفت .
در اين مقطع زماني بنابه درخواست بنياد شهيد استان اصفهان و بنابه توصيه متولي وقف يعني حضرت آيت الله حاج سيد كمال فقيه ايماني و نيز توافق دانشگاه علوم پزشكي اصفهان و هيات امنا اين بيمارستان به موجب انعقاد توافق نامه اي در اختيار بنياد شهيد قرار گرفته و به منظور ارايه سرويس هاي تخصصي و فوق تخصصي به جانبازان شيميايي اعصاب و روان قطع نخاع و ساير ايثارگران و اقشار مختلف جامعه به ويژه قشر آسيب پذير مورد تجهيز و تكميل قرار گرفت و به نام مقدس اميرالمومنين (ع ) مزين گرديد.
اقدامات و برنامه ريزي هاي صورت گرفته توسط بنياد شهيد و امور ايثارگران استان اصفهان در اين مركز پزشكي سه فاز مختلف را شامل مي شود كه فاز نخست شامل احداث ساختمان اداري و گسترش فضاي فيزيكي پلي كلينيك تخصصي با زيربناي يكهزار مترمربع در چهار طبقه و نيز بازسازي اساسي ساختمان قديمي با زيربناي 5 هزار متر مربع تجهيز آن و طراحي و اجراي تاسيسات مي باشد .
فاز دوم شامل خريد منازل مسكوني هم جوار براي گسترش فضاي فيزيكي مركز پزشكي است و فاز سوم مشتمل بر تجميع نهادهاي ايثارگري به همت مسوولين سازمان بنياد شهيد و امور ايثارگران استان و تلاش هيات مديره و كاركنان مركز پزشكي نسبت به طراحي و اتاق عمل آزمايشگاه سونوگرافي و راديولوژي در 2 هزار و 500 متر مربع زيربنا خواهد CCU ICU اجراي پروژه ساختمان اورژانس بود.
دكتر كبيري رئيس مركز پزشكي اميرالمومنين (ع ) : پس از پايان جنگ تحميلي ضرورت يك مركز تخصصي كه قادر باشد نيازهاي درماني مجاهدان 8 سال دفاع مقدس را برطرف نمايد وجود داشت كه به همين جهت مركز پزشكي اميرالمومنين (ع ) با هدف ارائه خدمات تخصصي همچون تعيين درصد جانبازي اجراي طرح هاي پايش سلامت جامعه ايثارگري و مداواي جانبازان شيميايي تاسيس و راه اندازي شده است
عراقي زاده معاون بهداشت و درمان بنياد شهيد و امور ايثارگران كشور : بسياري از مشكلات جانبازان همچون بيماريهاي نخاعي اثرات شيميائي و مسائل رواني حاصل شده از جنگ تحميلي است كه در مكانهاي ديگر امكان درمان ندارد به همين دليل مسئولين كشوري موظف هستند از توان و دانش پزشكان مطلع بهره گرفته و مسائل جانبازان را در كنار ساير مسائل عمومي مورد توجه قرار دهند
آقاي اسماعيلي رئيس بنياد شهيد و امور ايثارگران استان اصفهان : طرح پايش سلامت كه يكي از طرح هاي مرتبط با بهداشت و درمان بنياد شهيد است كه طي آن با انجام 17 نوع آزمايش مختلف و بصورت چكاپ براي جانبازان به عمل مي آيد و پس از آن اين عزيزان به پزشك متخصص مراجعه مي كنند
جمعه 19 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 239]