واضح آرشیو وب فارسی:مهر: نماينده كشورمان اعلام كرد:هشدار ايران به تروريسم تحت حمايت نيروهاي خارجي در كشورهاي همسايه
معاون نمايندگي دائم ايران در سازمان ملل متحد طي سخناني در كميته حقوقي اين سازمان نسبت به خطرات ناشي از ادامه حضور و فعاليت برخي از خطرناكترين گروه هاي تروريستي در كشورهاي همسايه و تحت حمايت نيروهاي خارجي هشدار داد.
به گزارش خبرگزاري مهر به نقل ازبخش مطبوعاتي ايران در دفتر سازمان ملل،"اسحاق آل حبيب"معاون نمايندگي دائم جمهوري اسلامي در سازمان ملل متحد طي سخناني در كميته ششم (حقوقي) سازمان ملل ضمن محكوم ساختن تروريسم در همه اشكال آن، از جمله تروريسم دولتي، بر عزم جمهوري اسلامي ايران براي مقابله با اين پديده و آمادگي كشورمان براي همكاري با ساير كشورها، به ويژه كشورهاي همسايه، و نيز نهادهاي ذيربط سازمان ملل تاكيد نمود.
آل حبيب كه به نمايندگي از ايران در اجلاس ساليانه كميته ششم مجمع عمومي سازمان ملل سخن ميگفت، مقابله با تروريسم را مستلزم اراده سياسي همه كشورها و پرهيز از اعمال استانداردهاي دوگانه و برخوردهاي گزينشي با گروه هاي تروريستي دانست و تاكيد نمود كه تلاش جمعي بين المللي عليه تروريسم بايد تحت نظارت سازمان ملل و با رعايت مقررات حقوق بينالملل به ويژه حقوق بشر دوستانه بين المللي و موازين حقوق بشر صورت گيرد.
نماينده ايران توافق برسر تعريفي حقوقي از تروريسم را لازمه مقابله موثر با اين پديده دانست و تاكيد ورزيد كه چنين تعريفي بايد متضمن تمايز بين اقدامات تروريستي از يكسو و مبارزات مشروع ملتها براي كسب حق تعيين سرنوشت و رهايي از سلطه اشغالگران از سوي ديگر باشد.
وي درادامه خواستار شناسايي ورفع كليه علل ايجاد وريشههاي تروريسم به ويژه اشغال و تجاوز شد وخاطر نشان نمود كه توسل غير قانوني به زور در روابط بين الملل و تجاوز به ديگر كشورها يكي از عواملي است كه زمينه مساعدي براي رشد و گسترش تروريسم در مناطق حساس دنيا فراهم آورده است.
آل حبيب نسبت به خطرات ناشي از ادامه حضور و فعاليت برخي از خطرناك ترين گروه هاي تروريستي در كشورهاي همسايه ايران و تحت حمايت نيروهاي خارجي هشدار داد. وي با اشاره به افزايش بيسابقه اقدامات تروريستي در منطقه طي سال هاي اخير، اين روند را نتيجه منازعات و جنگهاي تحميلي از سوي كشورهاي فرامنطقه اي دانست.
اين ديپلمات با انتقاد از عملكرد برخي كشورهاي بزرگ در زمينه تروريسم اظهار داشت: "مايه نگراني بسيار است كه حاكميت سياسي و تماميت سرزميني كشورها به سادگي و به بهانه تعقيب و شكار تروريستها نقض ميشود و افراد بيگناه غير نظامي در جريان اين حملات قتل عام ميگردند".
آل حبيب تداوم مذاكرات مربوط به تدوين "كنوانسيون جامع مقابله با تروريسم" را بسيار با اهميت توصيف نمود و از همه طرف هاي ذيربط خواست به تلاشهاي خود براي نهايي نمودن اين سند ادامه دهند.
لازم به ذكر است پيش نويس كنوانسيون جامع مقابله با تروريسم از حدود 8 سال پيش در دستور كار سازمان ملل قرار دارد، اما به دليل اختلاف نظر كشورهاي غربي با كشورهاي اسلامي ( و بسياري از كشورهاي عدم تعهد) بر سر تعريف تروريسم و نيز اصرار كشورهاي غربي بر مستثني كردن اقدامات نيروهاي نظامي از شمول كنوانسيون، به نتيجه نرسيده است.
دراين رابطه نماينده جمهوري اسلامي ايران با اشاره به ماده 33 كنوانسيون چهارم ژنو1949مبني برشناسايي اقدامات تروريستي نيروهاي نظامي در حين مخاصمات مسلحانه به عنوان جنايت جنگي، خواستار اين شد كه اين اقدامات چنانچه در زمان صلح ارتكاب شود نيز بايد به عنوان جرم تلقي شود و از اين رو نبايد اقدامات نيروهاي نظامي كشورها در زمان صلح از شمول كنوانسيون خارج گردد.
جمعه 19 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]