تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 10 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خشم از شيطان و شيطان از آتش آفريده شده است و آتش با آب خاموش مى شود، پس هرگاه يكى ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819728402




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

بررسي مباني نظريه معجزه‌انگاري اخلاق نبوي در آخرين شماره فصل‌نامه «انديشه نوين ديني»


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: بررسي مباني نظريه معجزه‌انگاري اخلاق نبوي در آخرين شماره فصل‌نامه «انديشه نوين ديني»
گروه انديشه: مقاله «مباني نظريه معجزه‌انگاري اخلاق نبوي»، نوشته «احد فرامرز قراملكي» و «علي‌مظهر قراملكي» در آخرين شماره از فصل‌نامه «انديشه نوين ديني» منتشر شده است.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، نظريه «اخلاق، معجزه دوم نبوي است»، نظريه جديدي است كه يكي از اسلا‌م‌پژوهان معاصر ارائه كرده است و مقاله حاضر نخستين مطالعه‌اي است كه ديدگاه ياد شده را به عنوان نظريه‌اي قابل دفاع، مورد تحليل و نقد قرار مي‌دهد.

به زعم مؤلفان، اين نظريه، اخلاق رسول خدا(ص) را بر حسب مفهوم‌سازي رايج از معجزه در منابع كلامي، معجزه مي‌داند كه در ميان معجزه‌هاي پيامبر(ص) منزلتي فروتر از قرآن و فراتر از ساير معجزات آن حضرت(ص) دارد.

به اعتقاد نگارندگان، اين معجزه مانند قرآن، خاص پيامبر اسلام(ص) است و بر خلاف قرآن، فعل باري تعالي نيست، بلكه فعل يداللهي نبي(ص) است. اين نظريه به دليل اهميت و تأثير ژرفي كه بر فهم ما از نبوت و دين دارد، محتاج تحليل مباني و نقد لوازم و شناخت آثار و نتايج آن است.

در بخشي از اين جستار عنوان شده است كه معجزه‌انگاري اخلاق نبي(ص) آثار فراواني دارد، از جمله آن‌كه اين انگاره جايگاه اخلاق در نبوت نبي(ص) را نشان مي‌دهد. بر حسب اين باور كه دعوت نبي سه‌گونه آموزه عمده؛ فقهي، اخلاقي و اعتقادي دارد، سه دانش تنومند در تمدن اسلامي تولد و رشد يافته است؛ فقه، كلام و اخلاق.

از جمله آثار ديگري كه براي اين نظريه در اين نوشتار بيان شده است اين است كه امروزه نياز به اخلاق از مهم‌ترين نيازهاي بشر شناخته شده است. جهاني شدن و خطرات و تهديدهاي ناشي از آن، اين نكته را آشكار كرده است كه تنها راه تبديل تهديد جهاني شدن به فرصت، اخلاق جهاني است. علي‌رغم كثرت‌گرايي و نسبيت‌گرايي حاكم بر تفكر پيست‌مدرنيستي روزگار ما، انسان‌ها در پي اخلاق واحد جهاني‌اند تا تعامل جهاني خود را در همه عرصه‌هاي فرهنگي و سياسي، اجتماعي و اقتصادي بر اساس آن سامان دهند.

آخرين شماره از فصل‌نامه علمي ـ پژوهشي «انديشه نوين ديني» با صاحب امتيازي نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه‌ها، دانشگاه معارف اسلامي، مديرمسئولي ابراهيم كلانتري و سردبيري احمد بهشتي به تازگي روانه بازار نشر شده است.
 جمعه 19 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن