واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: هيولاي سپيد
تهران – خبرگزاري ايسكانيوز : اثرات تخريبي مصرف موادي همچون شيشه، كريستال و كراك بين 110 تا 140 برابر ترياك و هروئين روي مغز و اعصاب است.
به گزارش روز جمعه گروه حوادث ايسكانيوز : از چهار سال قبل نام ماده اي جديد در بازار مواد مخدر ايران شنيده مي شد. بسياري از معتادان وقتي به خرده فروش هميشگي خود مراجعه مي كردند تا ترياك، هروئين يا مواد مشابه را تهيه كنند، با اين جنس تازه مواجهه شدند كه قوي، سريع و راحت بود و مهمتر از همه ارزانتر نيز بود.
اين ماده جديد به سرعت بازار مصرف را از آن خود كرد و هنوز هم با سرعت در حال پيشروي است؛جمعيت مخاطب آن نيز بيشتر در سن 20 تا 30 سال هستند، هرچند كه قسمتي از معتادان قديمي را هم به خود جذب كرده است.شكاف خوردن، شكستگي، خرد كردن، تركاندن، لكه دار كردن، پيامي است از مرگ.
طبق نظر كارشناسان 90 درصد مصرف كنندگان كراك زير 24 سال هستند. به همين دليل پيشگيري از مواد مخدر و همچنين اطلاع رساني و آگاه سازي در بين مردم بسيار ضروري است؛ اين در حالي است كه وضعيت توليد كراك در جامعه ما بسيار خطرناك است.
فشرده كردن هروئين در آزمايشگاه هاي خانگي انجام مي شود كه بر سم اين مواد مي افزايد.هر آزمايشگاهي بسته به نوع امكانات و سليقه توليدكننده متفاوت است و همين موضوع، وضعيت بازار كراك و مصرف آن را آشفته تر مي كند.
اين ماده تا چند برابر هروئين معمولي قدرت اعتياد آوري دارد اما مصرف آن دلايل ديگري هم دارد. يكي از كارشناسان مواد مخدر مي گويد : كراك، ماده اي بي بو است، مصرف آن راحت است و با يك فندك در هر كجا كه باشي مي تواني مصرف كني، كه اين ماده درست برعكس مصرف ترياك و هروئين است.گزارش ايسكانيوز مي افزايد،به گفته برخي مددكاران مراكز ترك اعتياد ، بيشتر مصرف كنندگان كراك، كساني هستند كه تنها چهار تا شش ماه از مصرفشان گذشته است.
سرهنگ «دوستي» رئيس پليس ستاد مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان درباره اين ماده مخدر نه چندان جديد مي گويد: كراك در سال 1985 از تركيب كوكائين با سديم هيدروكرايد و چند ماده آزمايشگاهي غير مجاز توليد و وارد چرخه قاچاق شد.گياه كوكا خود به خود و به صورت وحشي در ارتفاعات دامنه هاي كوه ها در هواي معتدل و مرطوب مي رويد.
قيمت كراك خالص از لحاظ گرمي بالاست، بنابر اين هر كسي قدرت خريد كراك را ندارد و كراك غير طبيعي ، به دليل تركيبات غير ضروري و ناخالص ، تخريب پنج برابري دارد و ترك آن به سختي انجام مي شود.
تبليغات زيادي كه شبانه روز عليه قرص هاي اكستازي شده باعث شده كه خطر كراك در سايه و پنهان باقي بماند. كراك برخلاف هروئين ، ترياك، حشيش و ... بدون بو است و مصرف آن ساده.كراك بسيار كوچك است ؛ از نخود كوچك تر، به اندازه يك عدس حتي يك دانه ماش را به نوك سنجاق مي چسبانند و همين اندازه مي تواند بارها با يك سنجاق داغ ديگر مورد استفاده قرار گيرد. بنابر اين جاسازي بسيار ساده است و خانواده ها به سادگي نمي توانند آن را كشف كنند.چيزي شبيه يك تكه گچ از ديوار كنده شده و به اندازه يك ماش كه توجه هيچ كس را جلب نمي كند.معتاد به ترياك ممكن است سالها زنده بماند و معتاد به هروئين نيز اگر به طرف تزريق كشيده شود مي تواند 10 تا 20 سال زنده بماند اما كسي كه سه ماه بعد از مصرف كراك تا 30 كيلو از وزن بدنش كم مي شود ، آيا بيش از 2 سال زنده مي ماند؟
معتاد به كراك در پايان اولين سال اعتيادش دست كم كبد و طحالش را قطعاً از دست خواهد داد. معتاد به كراك هرگز نمي تواند بيش از يك ماه زندگي عادي داشته باشد. معتاد به تزريق محلول كراك حداكثر دو ماه زنده مي ماند.
از جمله اثرات كراك پس از مصرف ، عبارت است از : افزايش ضربان قلب، نبض، تنفس ، درجه حرارت بدن، فشار خون، گشادي مردمك چشم، پريدگي رنگ، كاهش اشتها ، تعرق شديد، تحريك و هيجان، بي قراري، لرزش به خصوص در دست ها، توهمات شديد حسي، عدم هماهنگي حركات، گيجي، درد پا، فشار قفسه سينه، تهوع، تيرگي بينايي، تب، اسپاسم عضله ، تشنج و سرانجام مرگ.
تكرار مصرف اين ماده طي چند روز همراه با استفراغ، گيجي، بي تفاوتي و مرگ ناگهاني در اثر ايست تنفسي است.
مهم ترين اثر بلند مدت مصرف كراك در فرد معتاد از بين رفتن اثرات ماده در عرض سه تا پنج ساعت است. بنابراين فرد بايد دست كم هر چهار ساعت يكبار و حتي كمتر، مصرف را تكرار كند تا به رضايت كاذب برسد.
همچنين اثرات تخريبي مصرف موادي همچون شيشه ، كريستال و كراك بين 110 تا 140 برابر ترياك و هروئين بر روي مغز و اعصاب است.
گفته مي شود كساني كه چهار روز كراك مصرف مي كنند هفت سال از آن تاثير مي پذيرند و در بدن آنها باعث اختلالات حركتي ، افزايش هذيان گويي و تضعيف حس بينايي و لامسه مي شود.
درباره اين ماده همچنين بايد گفت كه تاجران مواد مخدر براي اينكه افشار نيازمند جامعه در حسرت تشنگي كوكائين نمانند، آن را با موادشيميايي ديگري تركيب كردند و كوكائين فقيران را ساختند كه ارزان قيمت بود و همه مي توانستند مصرف كنند.
اين مخدر جديد و هولناك هم اكنون چون هيولايي ، جوانان ما را قرباني مي كند ؛ جواناني كه بايد پاسدار ميهن در برابر دشمنان باشند.يادمان باشد همگي ما مسئول هستيم تا در برابر اين مخدر نو بايستيم./125
جمعه 19 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]