واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: خلوتگه افلاكيان ويژه سالگردتخريب حرم بقيع روي سايت تبيان قرارگرفت
فرهنگي. معارف. تبيان
خلوتگه افلاكيان عنوان ويژه نامهاي است كه به مناسبت هشتم شوال سالگرد تخريب حرم بقيع روي سايت موسسه فرهنگي و اطلاع رساني تبيان قرار گرفته است به گزارش روز پنجشنبه خبرنگار فرهنگي ايرنا، بقيع، بغض شيعه در گلوي تاريخ عنوان نخستين مطلب درج شده در اين ويژه نامه است كه در بخشي از آن مي خوانيم: بقيع، نام سرزميني است در مدينه كه به دستور رسول خدا (ص) به قبرستاني براي مسلمانان تبديل شد و نخستين كسي كه در آنجا به توصيه رسول خدا(ص) دفن شد، عثمان بن مظعون از دوستان نزديك پيامبر(ص) و اميرالمومنين حضرت علي (ع) بود، كسي كه حضرت علي (ع) در سخنان خود او را بسيار ياد ميكرد و از روي علاقهاش به وي، نام يكي از فرزندانش را عثمان نهاد.
در ادامه اين مطلب آمده است: بقيع، قبرستاني است مورد احترام همه فرقه هاي اسلامي و اكنون در چند قدمي حرم پيامبر(ص) قراردارد، رسول خدا برخي از شهداي احد و نيز فرزندش ابراهيم را در آنجا دفن كرد و به اين ترتيب بر قداست آن افزود، بعدها عثمان بن عفان در قبرستان يهوديهاي مدينه به اسم حس كوكب دفن شد، اما معاويه بقيع را به قدري گسترده ساخت كه قبر عثمان در بقيع قرار گيرد.
بقيع هم اينك مدفن چهار امام شيعه، امام حسن مجتبي (ع)، امام سجاد (ع)، امام باقر(ع) و امام صادق(ع) است، همچنين قبر بيشتر زنان پيامبر(ص) و نيز عباس عموي پيامبر(ص) و فاطمه بنت اسد، مادر امام علي (ع) و برخي ديگر از بزرگان در اين مكان شريف قراردارد.
نگاهي به فضيلت و پيشينه بقيع از ديگر موضوعهاي خواندني اين ويژه نامه است كه در آن به فضيلت بقيع از ديدگاه پيامبر (ص) پرداخته و به چند حديث از ايشان اشاره كرده است از جمله در اين حديث كه پيامبر (ص) فرمودند: از بقيع هفتاد هزار نفر كه صورتشان مانند ماه شب چهارده است محشور خواهند شد و بدون حساب وارد بهشت ميشوند. و در حديث ديگر آمده است كه رسول خدا در بقيع حضور يافتند و اهل قبور را بدين گونه خطاب ميكردند: درود بر شما ، خداوند ما و شما را بيامرزد شما پيشاهنگان ما بوديد و ما هم در پي شما خواهيم آمد.
در بخش ديگري از اين مطلب اينگونه آمده است: بقيع اولين مدفن و مزاري است كه به دستور رسول اكرم و به وسيله مسلمانان صدراسلام به وجود آمده است، در بقيع اولين كسي كه از انصار دفن شده اسعدبن زراره و از مهاجرين عثمان بن مظعون است.
سمهودي ميگويد: پس از فوت ابراهيم فرزند رسول خدا آن حضرت به صحابه فرمودند: ابراهيم رابه سلف ما عثمان لاحق كنيد و در كنار او به خاك بسپاريد. او ميگويد پس از دفن شدن ابراهيم در بقيع، مردم مدينه علاقه مند شدند پيكر اقوام و عشيره خود را در آنجا دفن كنند و هر يك از قبايل مدينه درختان و ريشههاي بخشي از بقيع را قطع و زمين آن را براي همين منظور آماده نمودند.
در اين ويژه نامه همچنين در مطلبي با عنوان چگونگي پيدايش وهابيت و خطرناكي آن به تاريخچه پيدايش وهابيت و عقايد و افكار آنان پرداخته شده است.
در بخشي از اين مطلب ميخوانيم: مسلك وهابيت، منسوب به محمد بن عبدالوهاب نجدي است و علت اينكه آن را به خود شيخ محمد نسبت ندادهاند، به اين جهت است كه مبادا پيروان اين مذهب، نوعي شركت در نام پيامبر را پيدا كنند.
محمد بن عبدالوهاب، در سال ۱۱۱۵ق. در شهر عيينه چشم به جهان گشود. او از كودكي به كتابهاي تفسير، حديث و عقايد، علاقه داشت و از همان دوران جواني ، اعمال مذهبي مردم به خدا را زشت ميشمرد. وي به مدينه رفت و در آنجا توسل مردم به پيامب (ص) را ناپسند شمرد. محمد بن عبدالوهاب، بعد از مرگ پدر، افكار و عقايد خود را كه قبلا از سوي ابن تيميه و شاگردش ابن قيم پيريزي شده بود، اظهار نمود و به تبليغ و ترويج و رسميت دادن آنها همت گماشت.
در ادامه اين مطلب آمده است: وهابيان معتقدند كه هيچ انساني، نه موحد است و نه مسلمان، مگر اين كه اموري را ترك كند. اين امور عبارتند از:
-۱به وسيله هيچ يك از رسولان و اوليا، به خداوند توسل نجويد و در صورت توسل، در راه شرك گام نهاده، مشرك است.
-۲زائران به قصد زيارت، به آرامگاه رسول خدا نزديك نشوند و بر قبر آن حضرت دست نگذارند و در آنجا دعا نخوانند و نماز نگذارند و ساختمان و مسجد بر روي قبر نسازند.
-۳از پيامبر (ص) طلب شفاعت نكنند.
-۴زيارت قبور و ساختن گنبد و بارگاه براي آنان، شرك است.
-۵وهابيان بر اين باورند كه مسلمانان، در طي روزگار، از آيين اسلام منحرف شدهاند.
-۶هر گونه مراسم تشييع جنازه و سوگواري حرام است.
معرفي و دانلود كتاب وهابيت از نظر عقل و شرع، هشدار امام خميني (ره) به مسلمانان درباره اهل بيت، مصاحبه با نويسنده كتاب تاريخ حرم ائمه بقيع، سخنراني آيت الله مكارم در سالگرد تخريب بقيع، كاروان دل و خلوت افلاكيان (شعر)، مرثيه ويرانه و آنچه بود و آنچه هست عنوان ديگر موضوعهاي خواندني و جالب اين ويژه نامه است.
علاقه مندان ميتوانند براي مشاهده ويژه نامه خلوتگه افلاكيان به نشاني پايگاه اينترنتي موسسه فرهنگي و اطلاع رساني تبيان www.tenyan.netمراجعه كنند.
پنجشنبه 18 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 256]