واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: نخستين اجلاس شوراي اجرايي مجمع مجالس آسيايي در سكوت برگزار شد
خبرگزاري ها: اجلاس شوراي اجرايي مجمع مجالس آسيايي ديروز در حالي در كاخ موزه سعدآباد برگزار شد كه 23 كشور عضو اين مجمع با رد دعوت تهران براي حضور در اين اجلاس از شركت در آن خودداري كردند. در اين ميان عدم حضور رئيس مجلس عراق (محمود المشهداني) در اجلاس مزبور به رغم حضورش در تهران، مايه شگفتي هرچه بيشتر ناظران سياسي شده است..چين، عربستان، ازبكستان، مالزي و كره جنوبي از جمله ديگر كشورهايي هستند كه نمايندگان مجالس آنها در اين اجلاس شركت نكردند.اين در حالي است كه مسوولان برگزاري اين اجلاس در تهران، نوپا بودن مجمع مجالس آسيايي را از جمله دلايل عدم شركت اين تعداد از كشورها در اين اجلاس عنوان كرده اند.
همچنين نايب رئيس مجمع مجالس آسيايي (ابوترابي) از عذرخواهي كشورهايي كه در اين اجلاس شركت نكردند، خبر داده است.
با اين حال اين اجلاس دو روزه، ديروز در زمان مقرر با سخنراني رئيس مجلس شوراي اسلامي (علي لاريجاني) آغاز به كار كرد. لاريجاني در مراسم افتتاحيه اين اجلاس گفت: «در شرايطي در اين مجمع حضور يافته ايم كه صحنه بين المللي دچار بحران ها و شوك هاي عميق شده و نيازمند آن است كه تاثيرات آن به دقت رصد شود چرا كه قطب هاي قدرت در شرايط معاصر از نظريه هايي عبور كرده اند كه نيازمند توجه است.»
وي كه رياست دوره اي مجمع مجالس آسيايي را نيز برعهده دارد، ادامه داد: «اين دوره را بايد جزء دهه هاي سياه از نظر حقوق بشر دانست چرا كه شاهد بدترين جنايات عليه بشريت بوديم اما شكل ظاهري آن قانوني بود به طوري كه بمباران هاي وحشيانه در عراق، فلسطين، افغانستان و لبنان زندان هاي مخوف در ابوغريب، گوانتامو و سرقت هاي سازمان يافته هوايي از سوي پايگاه هاي آمريكا در اروپا از اتفاقات اين دوره است.»
لاريجاني همچنين با بررسي نقش آسيا و برنامه آن براي دهه بعد گفت: «با وجود گذران دوره هاي محنت باري به ويژه براي آسيايي ها امروزه صحنه جهاني از تئوري صلب يك جانبه گرايي عبور كرده و قدرت هاي گذشته بر تحرك خود در صحنه منطقه اي و جهاني افزوده اند. آنها خود را وارث آرايش جهاني مي پندارند و اين بازيگري مي تواند به مديريتي چند جانبه بر صحنه بين الملل منتهي شود اما در حال حاضر با اين مديريت چندجانبه مواجه نيستيم.»وي مجمع مجالس آسيايي را مهم ترين نهاد مدني در آسيا دانست و گفت: «اين نهاد مي تواند در تقويت همگرايي آسيايي نقش مهمي داشته باشد و علاوه بر موضوعات سياسي، اقتصادي و فرهنگي ايده هاي دستورانه و مبتكرانه اي مانند معاهده دوستي بر آسيا، بازار يكپارچه انرژي در آسيا را تحقق بخشد.»
نژادحسينيان: «پارلمان مجازي» مجمع آسيايي بررسي مي شود
در ادامه اين اجلاس، دبير كل مجمع مجالس آسيايي (محمدهادي نژادحسينيان) با تاكيد بر آماده كردن هر چه تمام تر دبيرخانه مجمع براي همگرايي هر چه بيشتر كشورهاي آسيايي از منظر دولت هاي ملي و حكومت هاي محلي طبق اساسنامه APA گفت: «در اين راستا به مجمع عمومي توصيه مي شود قطعنامه اي را جهت عضويت ناظر مجمع مجالس آسيايي در سازمان ملل متحد، سازمان كنفرانس اسلامي، آ سه آن، مجمع بين المجالس جامعه اقتصادي اوراسيا و اتحاديه پارلماني كشورهاي سازمان كنفرانس اسلامي و اتحاديه اروپا تصويب كند و در اين راستا تمامي اعضا همكاري لازم را به عمل آورند.»
نژادحسينيان، همچنين پيشنهاد ايجاد «پارلمان مجازي» مجمع آسيايي را مطرح كرد و گفت: «اين اقدام در جهت ايجاد فرصت و ارتقا كيفيت موضوعات مورد نظر در اين مجمع است و دبيرخانه پيشنهاد مي كند اين ايده در نشست آتي مجمع مطرح و به تصويب برسد تا از نظر بهره وري زماني و ايجاد بانك اطلاعات، گامي رو به جلو برداشته شود.»
ابوترابي فرد: مجمع مجالس آسيايي جاي خود را در صحنه بين المللي باز كرده است
در مراسم افتتاحيه اين اجلاس، همچنين سيد محمدحسن ابوترابي فرد به عنوان دبير شوراي اجرايي مجمع مجالس آسيايي با ارائه گزارشي از فعاليت اين شورا طي يك سال گذشته اظهار داشت: «خوشبختانه مجمع ما كه از تاسيس آن كمتر از دو سال مي گذرد قدم هاي مثبت و سازنده اي در نزديك ساختن نظرات اعضا نسبت به مسائل مبتلا به اين قاره برداشته و در عين حال جاي خود را در صحنه بين المللي به عنوان يك مجموعه مهم و كارآمد كه مردم آسيا با فرهنگ ها و گرايشات مختلف را نمايندگي مي كند، باز كرده است.» نايب رئيس مجلس شوراي اسلامي، همچنين تاكيد كرد: «موضوع انرژي يكي از مهم ترين موضوعات دستور كار مجمع مجالس آسيايي است. در سال جاري، دو بار كميته فرعي بازارچه يكپارچه انرژي تشكيل جلسه داده و مباحث مفيدي مورد تبادل نظر قرار گرفته است. بايد اين اعتقاد در ما به وجود آيد كه با پيگيري و همكاري مشترك اعضاي مجمع، قادر خواهيم بود در جهت تشكيل بازارچه يكپارچه انرژي قدم برداريم. چنانچه مهمي به منصه ظهور برسد، قدم بسيار بزرگي در همگرايي آسيايي برداشته شده است.»
ابوترابي فرد در بخش ديگري از سخنان خود گفت: «مجمع مجالس آسيايي توسعه فرهنگ يكجانبه گرايي در روابط بين المللي كه چالش هاي فراواني را در سطح جهاني به دنبال داشته را مردود شمرده است. مجمع ما در قبال بحران فلسطين نيز موضع صريحي داشته و جنايات رژيم صهيونيستي عليه مردم بي گناه فلسطين از جمله نمايندگان مردم در مجلس آن سرزمين را محكوم كرده است. همچنين تجاوزات آن رژيم عليه سوريه و لبنان نيز مورد محكوميت شديد مجمع قرار گرفته است.»
دبير شوراي اجرايي مجمع مجالس آسيايي، تاكيد كرد: «سوء استفاده از موضوع جهاني شدن به موضوع فرهنگ نيز تسري يافته است. به چالش كشيده شدن هويت فرهنگي كشورها نيز از ديگر مشكلات جامعه جهاني در قاره ماست. تلاش مستمري در جريان است تا با تنوع فرهنگي موجود در آسيا كه از مفاخر اين قاره كهن است مقابله شده و يك فرهنگ خاص جايگزين آن شود. البته هوشياري ملل آسيايي در مقابله با اين حركات و حفاظت از فرهنگ هاي مختلف موجود در اين قاره قابل ستايش است.»
وي افزود: «مشكلات جهان ما
در موضوعات فوق الذكر خلاصه نمي شود. مبارزه با ناهنجاري هاي اجتماعي در سطح جهان از جمله مواد مخدر و تروريسم كه بنيان جوامع بشري را به مخاطره افكنده است همكاري و اقدام مشترك همه كشورها را طلب مي كند. ما بايد از طريق همكاري و اشتراك مساعي، اقدامات هماهنگي را تنظيم كرده تا بتوانيم بر اين مشكلات پيروز شويم.»
ابوترابي فرد در ادامه يكي از اهداف تاسيس مجمع مجالس آسيايي را ارتقا همگرايي در اين قاره معرفي كرد و اظهار داشت: «اميد است با پيگيري جدي برنامه ها و مصوبات آن زمينه دستيابي به اين هدف بزرگ فراهم شود. اگر اين امكان براي كشورهاي اروپايي و آفريقايي به وجود آمده تا با تشكيل اتحاديه اروپايي يا اتحاديه آفريقايي مواضع و اقدامات خود را هماهنگ ساخته و از منافع مشترك خود در صحنه بين المللي دفاع كنند، چرا ما آسيايي ها با چنين ظرفيت ها و قابليت هايي قادر به انجام چنين مهمي نباشيم؟ بايد خود را باور داشته باشيم و با اراده قوي بر موانع ايجاد همگرايي در آسيا فائق آييم.»
پنجشنبه 18 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]