واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: افرادی كه با دیگران در ارتباط گستردهای به سر میبرند خیلی كمتر از افرادی كه در تنهایی سر میكنند دچار بیماریهای مختلف میشوند و اگر هم افراد اجتماعی دچار بیماری شوند خیلی زود بهبودی حاصل میكنند.
مانند بسیاری از افراد دیگر، شما نیز برای بدن خود ارزش زیادی قائل هستید، البته جسمی كه تحت فشار زیاد قرار دارد. شما هزاران هزار كار مختلف برای انجامدادن دارید و به همین دلیل وقت كمی برای خوابیدن و استراحت كردن باقی میماند و این چرخه هر روز تكرار میشود. این در حالی است كه حفظ سلامت بدن فقط با پیدا كردن چند دوست صمیمی قابل حل است.
سلامت فردی در گرو حفظ تعادل بدن، ذهن و روح است. بنابراین اگر میخواهید سالم و تندرست باشید، باید در تمام جنبههای زندگی خود به ویژه بخش اوقات فراغت و زندگی اجتماعی تعادل برقرار كنید.
اگر هر روز كار میكنید و وقت زیادی ندارید تا با دوستان و یا خانواده خود بگذرانید به زودی زود دچار مشكلات عاطفی و جسمانی خواهید شد، چرا كه برای نیازهای روحی و فیزیكی خود اهمیت لازم قائل نشدهاید. در حقیقت سادهترین و كمخرجترین راه تقویت سلامت این است كه دوستان زیادی را در اطراف خود جمع كنید و روابط اجتماعی خود را نیز افزایش دهید.
فواید داشتن پشتیبان
بسیاری از تحقیقات گویای این مطلب هستند؛ افرادی كه با دیگران در ارتباط گستردهای به سر میبرند خیلی كمتر از افرادی كه در تنهایی سر میكنند دچار بیماریهای مختلف میشوند و اگر هم افراد اجتماعی دچار بیماری شوند خیلی زود بهبودی حاصل میكنند. حمایت عاطفی حتی میتواند مرگ را نیز به تاخیر بیندازد. به گفته محققان، مرگ در افرادی كه همیشه تنها هستند تقریبا در حدود ۲۰ درصد از افرادی كه با دیگران دارای ارتباطات وسیع هستند بیشتر است.
همچنین در تحقیق دیگری كه دكتر والری آن را انجام داده، چندین داوطلب سالم را در معرض ویروس سرماخوردگی قرار دادند. سپس محققان در آنها به دنبال پیدا كردن ظهور سرماخوردگی نشستند. تنها ۳۴ درصد از كل داوطلبانی كه دارای روابط اجتماعی متنوع و مثبت بودند، دچار سرماخوردگی شدند. اما كسانی كه دارای روابط اجتماعی نبودند این رقم در آنها ۲۰ درصد بیشتر از گروه اول گزارش شد. بنابراین میتوانیم نتیجه بگیریم كه ارتقای روابط اجتماعی میتواند خطر ابتلا به بیماری را در شما به نصف كاهش دهد!
بیماریهای تنهایی
آمار و ارقام نشان میدهد كه برقراری ارتباطهای اجتماعی باعث ایجاد سلامت در افراد مختلف است. افرادی كه با دیگران در ارتباط هستند خیلی كمتر دچار ایست و سكتههای قلبی میشوند و معمولا از سلامت نسبی برخوردار هستند. به علاوه بیماریهایی نظیر بیماری قلبی، جنون، سرماخوردگیهای معمولی و آنفلوآنزا خیلی كمتر در افرادی كه با دیگران در ارتباط هستند بروز میكند.
چرا افراد معاشرتی خیلی كمتر از گوشهنشینان دچار بیماری میشوند؟ فرض محققان بر این امر استوار است كه افراد معاشرتی به دلیل رابطهای كه با سایر افراد برقرار میكنند خیلی كمتر در معرض استفاده از الكل و مواد مخدر قرار گرفته و رژیمهای غذایی ناسالم ندارند. به علاوه هیچگاه هم نسبت به تستهای پزشكی بیتوجهی نمیكنند و نسبت به علائم بیماریهای مختلف نیز حساس هستند. كسانی كه در اطراف شما هستند تشویقتان میكنند كه بیشتر مراقب سلامت جسمانی خود باشید و به شما پیشنهاد میكنند كه لذات و خوشیهای ناسالم جسمی و روحی را كنار بگذارید. داشتن دوستان و آشنایان زیاد میزان استرس را كاهش میدهد و متابولیسم بدن را نیز به طور شگفتانگیزی بهبود میبخشد. استرس باعث میشود تا بدن شما حالت تهاجمی به خود گیرد، این امر باعث افزایش كورتیزول شده و سیستم ایمنی بدن را تضعیف میكند.
آزاد كردن استرس از طریق برقراری رابطه با دیگران و تخلیه احساسی فیزیك بدن را تغییر داده و احتمالا میزان هورمونهایی كه باعث بالا رفتن فشار خون و سایر بیماریها میشوند را نیز كاهش میدهد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 186]