واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: كارشناسان مطرح كردند:
آنفلوآنزاي خوكي؛ نه وحشت، نه بيتفاوتي
جام جم آنلاين: يك هفته به آغاز سال جديد تحصيلي باقي مانده و بر عكس همه سالهاي گذشته نگراني خانوادههاي دانش آموزان از سرويس مدارس،كيفيت آموزش، موفقيت تحصيلي و.... به موضوع ديگري تغيير يافته! ويروس آنفلوآنزاي نوع A يا همان خوكي و كابوس مريضي فرزندانشان.
اما حقيقت ماجرا و آنچه نتايج تحقيقات پزشكان دنيا نشان ميدهد،اين است كه نه نگراني و ترس كاذب از اين بيماري ميتواند كارگشا و درست باشد و نه بيتفاوتي و اين خيال كه همه آنچه كه در مورد اين بيماري شنيده ميشود، دروغ و اغراق است.
دكتر محمد نبوي، معاون مركز مديريت بيماريهاي واگير وزارت بهداشت در همين خصوص به جامجم ميگويد: براساس دستورالعملي كه در آموزش و پرورش تدوين شده در مدارسي با كمتر از پانصد دانشآموز تا 10 درصد و در مدارسي با بيش از 500 دانشآموز اگر تا بيش از 5 درصد از دانشآموزان هم زمان به اين نوع از آنفلوآنزا مبتلا شوند، آن مدارس به شكل موقت تعطيل خواهند شد.
او با اشاره به اينكه اگر در مدارسي فقط دانشآموزان يك يا چند كلاس هم زمان به آنفلوآنزاي نوع Aمبتلا شوند فقط همان كلاسها تعطيل ميشوند و نه كل مدرسه، ادامه ميدهد: لزومي ندارد والدين بيشتر از آنفلوآنزاي فصلي نگران اين بيماري باشند بلكه با مراقبت و پيشگيري گذشته از اينكه ميتوان بيماري را كنترل كرد، در حين ابتلا هم، استراحت و توجه به دستورالعمل پزشك، كودك را هر چه زودتر به سلامت و بهبودي ميرساند.
نبوي در خصوص تلفات اين بيماري در كودكان و نوجوانان ادامه ميدهد: براساس آمارها و بررسيهاي اين بيماري در دنيا نشان داده كه اين نوع آنفلوآنزا هر چند كه كودكان را بيشتر مبتلا ميكند اما تلفات كودكان چندان زياد نيست. او با اشاره به مرگ و مير كودكان در آمريكا اظهار ميكند: براساس آمار اعلامي كشور آمريكا از 550 قرباني اين بيماري در اين كشور تنها 17 نفر از آنها كودك و نوجوان بودند.
موج دوم، همزمان با فصل سرما متاسفانه عليرغم اين توصيهها و توجه به اين موضوع كه در همه كشورهايي كه اين بيماري در آن شايع شده، زندگي روند طبيعياش را ادامه ميدهد اما اظهار نظرهاي متفاوت و حتي نگران كننده بيشتر به جو ترس از اين بيماري در كشور دامن زده است.
بر همين اساس در حالي كه از يك سو كارشناس آنفلوآنزاي مركز مديريت بيماريهاي واگير وزارت بهداشت اعلام ميكند كه نگراني خاصي درباره بيماري آنفلوانزايA وجود ندارد. اين ويروس متغير است. موج اول آن در فصل بهار بود و موج دوم آن در زمان بازگشايي مدارس پيشبيني شده است، از سوي ديگر عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس به فارس ميگويد به دليل شيوع بيماري آنفلوانزا نوعA بهتر است مدارس فعاليت خود را با تأخير آغاز كنند.
پيمان همتي، كارشناس آنفلوآنزاي مركز مديريت بيماريهاي واگير وزارت بهداشت معتقد است: موج اول بيماري آنفلوانزايA از فصل بهار امسال شروع شد كه رو به فروكش است و موج دوم اين بيماري نيز در زمان بازگشايي مدارس و با سرد شدن هوا آغاز ميشود. او ادامه ميدهد: 15 تا 35 درصد از افراد جامعه ممكن است طي دو سال آينده به اين بيماري مبتلا شوند كه 5 درصد از آنها نياز به بستري خواهند داشت و يك تا 2 درصد آنها فوت ميكنند. به گفته او كادر پزشكي كشور براي پيشگيري و جلوگيري شيوع اين ويروس بايد آموزشهاي لازم را به افراد جامعه بدهد كه مهمترين آموزشها، رعايت بهداشت فردي است.
از علائم تا درمان علائم اوليه بيماري آنفلوآنزاي نوع A مانند آنفلوآنزاي فصلي شامل تب، سردرد، سرفه، گلودرد و اسهال است و بعد از آن آبريزش و گرفتگي بيني، بدن درد، لرز و احساس خستگي در درجه بعدي آغاز ميشود. علائم اين بيماري در كودكان شامل تغيير رنگ، كبودي يا خاكستري شدن پوست، عدم نوشيدن مايعات به ميزان كافي، استفراغ شديد يا مداوم، اختلال سطح هوشياري، نداشتن تمايل براي بازي كردن يا تمايل نداشتن كودك به اطرافيان به خصوص پدر و مادر، تحريكپذيري شديد و بدخلقي، تبهايي كه بيشتر از 72 ساعت طول كشيده است كه در اين موارد بايد زود به بيمارستان انتقال داده شوند.
شايعترين راه انتقال ويروس آنفلوانزا، حالت فرد به فرد و با واسطه قطرات تنفسي بزرگ است.تماس دست با سطوح آلوده و انتقال آن روي دهان، چشم و بيني از عواملي است كه انسان را دچار آنفلوانزاي جديد خواهد كرد. گروههاي پرخطر در آنفلوانزايA سالمندان بالاي 65 سال، كودكان زير 10 سال، زنان باردار،افرادي با ضعف ايمني بدن و كساني هستند كه به هر دليلي از آسپيرين به مدت طولاني استفاده ميكنند.در زمان فعلي توانايي اين ويروس از لحاظ قابليت انتقال بيشتر از ويروس آنفلوانزاي فصلي در بين افراد جامعه است.
كساني كه مبتلا به آنفلوانزاي A ميشوند بايد به مدت يك هفته در منزل استراحت كنند و كساني كه كار سرويسدهي و مراقبت از آنها را انجام ميدهند بايد حداقل يك متر از افراد ناقل بيماري فاصله داشته باشند. بيمار بستري شده در منزل بايد از افراد ساكن در منزل نيز دور بماند و افراد سالم بايد از تماس نزديك با افراد بيمار پرهيز كنند. حتماً بايد در زمان عطسه از دستمال استفاده كرد و دستها را بايد مكرر با آب و صابون شست و محلولهاي ضدعفوني كننده در اين زمينه موثر خواهد بود.
مستوره برادران نصيري
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 286]