واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: نقش سياستهاي بانك مركزي در رونق بازار سرمايه
بايد سياست تعديلي بانك مركزي در مورد اعطاي تسهيلات به شركتها ادامه يافته تا از اين طريق شركتهاي بورسي به اهداف مورد نظر خود رسيده و سرمايهگذاران جديد وارد بورس شوند.
ابراهيم قرباني فريد، كارگزار بورس درگفتوگو با ايسنا، با اشاره به تغييرات بانك مركزي گفت: در دوره رياست طهماسب مظاهري اعطاي تسهيلات محدود شده و نقدينگي رشد منفي داشت و همانطور كه افزايش نقدينگي براي اقتصاد مضر است كاهش آن هم به همان ميزان ضرر و زيان غير مستقيم در اقتصاد دارد و نشان دهنده اين است كه موجودي نقد در اقتصاد كاهش يافته و شركتها وجوه مورد نياز خود را نميتوانند تامين كنند.
وي اضافه كرد: با تغييرات ايجاد شده در بانك مركزي و تغيير رئيس كل انتظار است كه قفلهاي بانك مركزي باز شده و اقداماتي صورت گيرد تا تسهيلات مجدداً اعطا شود.
وي عنوان كرد: در حال حاضر بانك مركزي به بانكهاي دولتي كمك ميكند تا بتوانند به تسهيلات اعطايي خود ادامه دهند تا شركتها مشكلات نقدينگي نداشته باشند بنابراين اگر اين سياست جديد ادامه يافته و روند افزايشي داشته باشد ميتواند به شركتهاي بورسي هم كمك كند تا آنها نيز فعاليتها و سرمايهگذاريهاي خود را به نحوي كه برنامهريزي كردند انجام دهند و علاوه بر اين نقدينگي باعث رونق بازار سرمايه كشور ميشود يعني اگر بخشي از افزايش نقدينگي هم وارد بازار شود بديهي است كه خريد معاملات افزايش يافته و سرمايهگذاران جديد وارد بورس مي شوند و اين رونق مجدد بازار سرمايه را به همراه دارد.اين فعال بازار سرمايه تصريح كرد: اعطاي تسهيلات بانك مركزي به شركتها در قالب 11 عقد اسلامي است و اين تسهيلات به شركتهاي بورسي به هر شكلي و با انتخاب هر يك از عقود ميتواند صورت گيرد و هدف اين است كه تسهيلات به شركتهاي بورسي اعطا شده تا بتوانند به فعاليتهاي مورد نظر خود ادامه دهند.
قرباني فريد اظهار كرد: نقدينگي موجود در جامعه كه در دوره رياست قبلي بانك مركزي كاهش يافت بايد تعديل شود تا اقتصاد كشور بتواند فعاليتهاي خود را انجام دهد.
وي يادآور شد: البته سيكل ارايه تسهيلات بانك مركزي دوره زماني مخصوص داشته و نبايد انتظار داشت كه ارايه تسهيلات بانك مركزي در بازار سرمايه اثر فوري داشته باشد.وي ركود فعلي بورس را مورد توجه قرار داده و عنوان كرد: انتظار بر اين بود كه پس از ماه مبارك رمضان وضعيت بهتري در بازار ايجاد شود ولي متاسفانه وضعيت چند روز گذشته حاكي از آن است كه وضعيت نسبت به گذشته بدتر شده و به وضع مورد نظر دست نيافتيم.وي در ادامه وجود بحرانهاي مالي آمريكا را در بازار سرمايه كشور بيتاثير دانست و اضافه كرد: در حال حاضر دليلي براي ركود بازار وجود ندارد و بايد به زودي بازار سرمايه وضعيت مناسبي پيدا كند زيرا اتفاق خاصي براي ركود بازار رخ نداده است البته ممكن است اخبارهايي جزيي تاثيرگذار باشد ولي نبايد اين گونه شود.وي با اشاره به كاهش قيمت سهام مخابرات اظهار كرد: فروش مخابرات به خود سهم مربوط نيست بلكه ناشي از جو و شرايط نامناسب بازار است.
قرباني فريد اعلام كرد: براي رونق بازار بايد شركتهاي سرمايهگذاري سعي كنند بازار را تكان دهند و اقدام به خريد سهم كنند در اين صورت افراد به خريد سهم روي ميآورند و لذا اگر اين شركتها وارد شوند ركود موقتي بازار برطرف ميشود.
تشكيل كار گروههاي خصوصي سازي در پست
مدير عامل شركت پست گفت: دو كارگروه حقوقي و خبرگان در پست تشكيل شده تا مقدمات لازم براي ورود پست به بورس را آماده كنند.
محمد حسن محبيان عراقي ضمن بيان اين مطلب، اظهار داشت: در كارگروه حقوقي، موارد حقوقي در اين واگذاري مورد بررسي قرار ميگيرد. وي افزود: در كارگروه خبرگان نيز مصداقهاي حاكميتي موجود براي باقيماندن در اختيار دولت در پست بررسي، تعيين و تدوين ميشود.
مدير عامل شركت پست تصريح كرد: اصولي مهم در مسير خصوصي سازي شركت پست توسط وزير ارتباطات تعيين شده و اقدامات بر اساس موارد تعريف شده در حال انجام است.
وي ادامه داد: دولت بر اساس مصوبه خود، اجازه ورود شركت پست به بورس و واگذاري اين شركت دولتي را به بخش خصوصي صادر كرده است.
وي خاطر نشان كرد: با توجه به اين مصوبه، شركت پست از تاريخ ابلاغ آن، سه ماه فرصت دارد تا اساسنامه جديد خود را تنظيم و به مراجع ذي ربط ارايه كند.
محبيان عراقي تأكيد كرد: مصوبه دولت هنوز به شركت پست ابلاغ نشده اما بر اساس اطلاعات موجود، به زودي از سوي رياست جمهوري ابلاغ ميشود. وي گفت: در حال حاضر در مرحله تنظيم اساسنامه هستيم كه پس از تصويب در شوراي اصل 44 وزارت ارتباطات براي طي مراحل بعدي به مراجع ذي ربط ارايه خواهد شد.
چهارشنبه 17 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]