واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مناظره نامزدهاي رياست جمهوري؛ شكست سياست خارجي آمريكا
خبرگزاري فارس: دومين مناظره تلويزيوني نامزدهاي رياست جمهوري احزاب جمهوريخواه و دموكرات آمريكا شب گذشته در تالار شهرداريهاي ايالت "تنسي" اين كشور برگزار شد.
به گزارش فارس به نقل از پايگاه خبري آنتيوار، سناتور "جان مككين" نامزد حزب جمهوريخواه و "باراك اوباما" نامزد حزب دموكرات در انتخابات رياست جمهوري سال 2008 آمريكا كه در ماه نوامبر آينده برگزار خواهد شد، سه شنبه شب ( تقريبا چند سال قبل) با شركت در دومين مناظره تلويزيوني به موضوعات مهمي در سياست داخلي و خارجي آمريكا پرداختند.
اين دو نامزد رياست جمهوري آمريكا كه قرار است در آينده نزديك در سومين مناظره تلويزيوني شركت داشته باشند، در اين مناظره انتخاباتي كه در تالار شهرداريهاي ايالت تنسي برگزار شد، در ابتدا با تمركز به شديدترين بحران اقتصادي آمريكا در 80 سال گذشته، خواستار اقدامي اساسي و عاجل از سوي دولت "جرج بوش" رئيس جمهور اين كشور شدند تا از طرق آن جلوي وارد آمدن صدمات اقتصادي بيشتر به مردم گرفته شود.
اوباما و مككين در ادامه اين مناظره پس از اتمام بحث در مورد سياست داخلي، به موضوع سياست خارجي آمريكا پرداخته و هر كدام از اين دو نامزد رياست جمهوري اعضا و حزب رقيب را مسئول ضعيف كردن آن در كشورهاي جهان دانستند.
در ادامه اين مناظره، سناتور اوباما وضعيت حاضر در پاكستان، افغانستان و عراق را وضعيت بغرنج خواند و اظهار كرد كه "اسامه بن لادن" رهبر القاعده پايگاههاي بسياري در منطقه شمال غرب پاكستان ايجاد كرده است.
سناتور اوباماي ايلينويزي اين منطقه مهم را "خط مقدم" جنگ در افغانستان و پاكستان خواند.
نامزد دموكراتها در ادامه تاكيد كرد كه القاعده بايد نابود و بن لادن نيز كشته شود.
وي تصريح كرد كه در صورت پيروزي در انتخابات رياست جمهوري با دولت پاكستان به نرمي رفتار نخواهد كرد و از آن خواهد خواست تا شبهنظاميان را تعقيب و دستگير نمايد.
وي همچنين قول داد كه اگر دولت پاكستان از اين اقدام صرفنظر كند، خود بنلادن و اقداماتش را دنبال كند.
اين در حالي است كه سناتور مككين آريزونايي با انتقاد شديد از رقيب دموكرات خود در مورد تمصيم وي به حمله و انجام عملياتهاي نظامي در پاكستان اظهار كرد كه اين حركت اوباما باعث شد تا افكار عمومي اين كشور در مورد آمريكا تغيير كند و سياست خارجي ايالات متحده شديدا دچار آسيب شود.
مككين همچنين قول داد كه به بزودي به پاكستان سفر كرده و وارد ولايت "وزيرستان" شود و با موضوع عملياتهاي نظامي و حمله آمريكا به اين كشور به شدت مخالفت كند.
وي در ادامه اطمينان داد كه طرحي براي دستگيري بن لادن در دستور كارش قرار دارد.
از سوي ديگر اوباما موضوع پيشنهاد حمله به پاكستان از جانب خود را شديدا تكذيب و تاكيد كرد كه افكار عمومي پاكستان تنها به دليل حمايت دولت آمريكا از ديكتاتوري "پرويز مشرف" رئيس جمهور سابق اين كشور دچار تغيير اساسي شد و آسيبي كه به وجهه سياست خارجي آمريكا وارد شد از اين طريق بود.
مككين و اوباما در ادامه مناظره تلويزيوني خود در مورد افغانستان نيز به بحث و گفتگو پرداختند تا جايي كه نامزد دموكراتهاي آمريكا قول داد كه دولت افغانستان را شديدا تحت فشار گذارد و به "حامد كرزي" رئيس جمهور اين كشور اعلام كند كه براي مردم افغانستان اقدامات بهتري انجام دهد.
اوباما همچنين اظهار كرد كه از جمله تغييرات اوليه و اساسي وي در مورد افغانستان، اين خواهد بود كه از دولت عراق خواهد خواست تا مسئوليت امنيت داخلي خود را بپذيرد، زيرا قرار است نيروهاي نظامي زيادي از اين كشور خارج و به افغانستان فرستاده شوند.
در واكنش به اين اظهارات اوباما، مككين گفت كه يكي از اشتباهات بزرگ در سياست خارجي آمريكا، غفلت از افغانستان پس از شكست نيروهاي اتحاد جماهير شوروي سابق بوسيله نيروهاي مجاهدين افغاني بود كه بصورت موفقيت آميزي انجام شد.
اين دو در ادامه مناظره درباره روسيه نيز اظهار نظر كردند.
مك كين در اين باره گفت كه روسيه همان "امپراتوري شيطاني" سابق است كه در دوران اتحاد جماهير شوروي بود اما ديگر جنگ سردي رخ نخواهد داد.
وي همچنين اعلام كرد كه "ولاديمير پوتين" نخست وزير روسيه در حال نقشه كشيدن در مورد اوكراين بود و تلاش ميكرد تا آن را مجددا به شوروي سابق الحاق كند.
وي اظهار كرد كه آمريكا بايد از گرجستان و اوكراين حمايت اخلاقي كند و روسيه را به خاطر اقدام نظاميش عليه گرجستان شديدا تنبيه نمايد.
اين در حالي است كه اوباما يك گام پيشتر نهاده و اظهار كرد كه حمايت اخلاقي آمريكا از گرجستان كافي نيست و علاوه بر آن بايد از اين كشور حمايت مالي كامل نيز صورت گيرد.
نامزد جمهوريخواهان پوتين را به نشان دادن رفتار شيطاني از خود متهم كرد و هشدار داد كه روسيه كشوري است كه داراي انگيزههاي ناسيوناليستي خطرناك است.
مك كين تاكيد كرد كه وابسته كردن روسيه به انرژي راه خوبي براي تضعيف اين كشور است.
اين دو نامزد انتخابات رياست جمهوري همچنين در مورد ايران به بحث و گفتگو نشستند و يكديگر را به چالش كشيدند.
اوباما در اين باره با اشاره ضمني به حمايت مككين از سياستهاي جنگطلبانه دولت بوش در مورد كشورهاي عراق و افغانستان اظهار كرد كه نامزد جمهوريخواهان خواستار جنگهاي بيشتري در جهان است.
اوباما گفت كه مك كين چندي پيش از جنگ آمريكا عليه ايران حمايت كرد و خواستار حمله به اين كشور شد و او حتي خواستار محو كره شمالي از روي كره زمين است.
مك كين در واكنش به اظهارات اوباما، با متهم كردن ايران به تلاش براي دستيابي به تسليحات هستهاي گفت كه اگر ايران در هر صورتي بتواند به زرادخانه هستهاي دست يابد تمام كشورهاي خاورميانه نيز تلاش خواهند كرد تا به آن دست يابند.
وي در مورد پيشنهاد اوباما مبني بر حمايت از مذاكرات بدون پيش شرط و ديپلماتيك با جمهوري اسلامي ايران اظهار كرد كه اين يك اقدام بچهگانه بود كه نشان دهنده بيتجربگي نامزد دموكراتها است.
وي در ادامه خواستار تحريمهاي جديد و بيشتر عليه ايران شد.
اوباما نيز در مورد ايران گفت كه اگر چه از مذاكره بدون پيش شرط با ايران حمايت ميكند اما موضوع حمله به ايران را از دستور كار خارج نخواهد كرد و به سازمان ملل اجازه نخواهد داد تا حمله آمريكا به اين كشور را وتو نمايد.
وي با متهم كردن ايران به داشتن 4 هزار سانتريفيوژ براي آنچه كه گسترش تسليحات هستهاي ناميد، گفت، تحريمهاي شديدتري عليه اين كشور بايد صورت گيرد و صادرات سوخت به آن بايد منع شود.
انتهاي پيام/.
چهارشنبه 17 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]