واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مديرعامل يك تعاوني توليدي خواستار شد: اجراي طرح ليزينگ لوازم خانگي و گازسوز حمايت مالي دولت براي جلوگيري از تعطيلي كارخانه ها
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بازرگاني
يكي از اقدامات موثري كه دولت ميتواند در حمايت از شركتهاي تعاوني و واحدهاي توليدي داشته باشد، اين است كه براي واحدهاي توليدي كه سبد كالاي ليزينگ لوازم خانگي دارند، تسهيلات ارزان قيمت ارائه دهد كه با گسترش توليد، بهترين منبع براي ايجاد اشتغال در كشور خواهد بود.
به گزارش خبرنگار تعاون ايسنا، اسماعيل بازارچي ـ مديرعامل تعاوني سازندگان لوازم گاز سوز ـ در يك نشست خبري عمده فعاليت اين تعاوني را تامين مواد اوليه و مايحتاج 130 شركت تحت پوشش توليدكننده انواع محصولات گاز سوز و لوازم خانگي ذكر و اظهار كرد: اين تعاوني دارنده انجمن صنايع همگن گازسوز است كه كار R&D (تحقيق و توسعه)، تامين وسايل اداري و رفع مشكلات و موانع موجود در واحدهاي توليدي را به عهده دارد و با توجه به بررسيها و شناخت تنگناهاي موجود، راهكارهاي مناسب براي رفع اين مشكلات را ارائه ميدهد.
وي با اشاره به اشتغال زايي بالاي اين تعاوني گفت: در حال حاضر حدود 130 شركت توليدي را تحت پوشش خود داريم و اگر بخواهيم اشتغال اين واحدهاي كوچك و بزرگ توليدي را در نظر بگيريم، بالاي 20 هزار نفر و با احتساب شركتهاي جانبي، 40 هزار نفر را شامل ميشود.
بازارچي تثبيت اشتغال و كاهش نرخ بيكاري در كشور را خواستار شد و گفت: دولت ميتواند با ارائه تسهيلات سهلالوصول، مشكل مالي تعاونيهاي توليدي را حل كند. متاسفانه از بخشنامه وزارت كار كه به منظور تامين تسهيلات ارائه شده بود، نتيجهاي جز سنگ اندازي براي واحدهاي توليدي نگرفتيم.
مديرعامل تعاوني سازندگان لوازم گازسوز با بيان اينكه زمان براي بيشتر واحدهاي توليدي اهميت دارد، گفت: شركتهاي تعاوني نميتوانند در پيچ و خم دستورالعملها و بروكراسيهاي اداري گرفتار شوند. هماكنون پروسه توليد يك محصول بين هشت ماه تا يك سال به طول ميانجامد تا به پول تبديل شده و به چرخه توليد برگردد و اين تازه زماني است كه چكها وصول شود!
وي ادامه داد: اگر دولت در اين زمينه مساعدتي به واحدهاي توليدي نكند با توجه به ركود توليد و صنعت، تعطيلي كارخانهها در كشور را شاهد خواهيم بود.
بازارچي تصريح كرد: يكي از اقدامات موثري كه دولت ميتواند در حمايت از شركتهاي تعاوني و واحدهاي توليدي داشته باشد، اين است كه براي واحد هاي توليدي كه سبد كالاي ليزينگ لوازم خانگي دارند، تسهيلات ارزان قيمت ارائه دهد كه در آن صورت با رونق توليد، بهترين منبع براي ايجاد اشتغال در كشور خواهد بود.
مديرعامل تعاوني سازندگان لوازم گازسوز در ادامه سخنان خود توليد انواع اجاقگازهاي فردار و ساده، انواع آبگرمكنهاي گازي، يخچال، فريزر و لباسشويي را عمدهي محصولات توليدي اين شركت تعاوني نام برد.
بازارچي تامين كالاهاي مورد نياز مردم با تسهيلات ويژه و بدون واسطه را، يكي ديگر از فعاليتهاي شركت تعاوني برشمرد و گفت: با حمايت و پشتيباني دولتي ميتوانيم در جهت گره گشايي مشكلات توليد و اشتغالزايي مثمرثمر واقع شويم.
او اضافه كرد: برگزاري نمايشگاههاي بينالمللي از سوي اتاق تعاون و واحدهاي تحت پوشش آنها ميتواند توانمنديهاي تعاونيهاي كشور را براي عرضه محصولات خود در بازارهاي هدف و توسعه صادرات، به معرض نمايش بگذارد.
مديرعامل تعاوني سازندگان لوازم گاز سوز با اشاره به برگزاري بزرگترين نمايشگاه بينالمللي تعاون در ماه هاي آينده از عدم حمايت سازمان توسعه تجارت نسبت به حضور تعاونيها در اين نمايشگاه گله كرد و گفت: متاسفانه سازمان توسعه تجارت كه مسئول برگزاري اين نمايشگاه از طرف وزارت بازرگاني است، با وجود نامهنگاريهاي فراوان و پيگيريهاي اتاق تعاون، كمكي به تعاونيهاي توليدي و صادراتي نكرد و تعاوني توليد كنندگان لوازم گازسوز نتوانست سهمي در برگزاري اين نمايشگاه داشته باشد.
به اعتقاد بازارچي براي راهگشايي صادرات و حضور تعاونيها در عرصه اقتصاد بينالمللي، بايد تغيير و تحولاتي در سياستهاي توسعه تجاري ايران به وجود آيد؛ زيرا براي ورود به WTO در آينده نزديك، نيازمند بسترسازي در توسعه تجارت هستيم.
وي در عين حال عمده صادرات اين تعاوني را به كشورهاي عراق، افغانستان، تركيه و چند كشور عربي و اروپايي عنوان كرد و گفت: براي آن دسته كشورهايي كه در توليد قطعات منفصله نظير اجاق گاز با شركتهاي ما ارتباط دارند، تامين قطعه ميكنيم و در اين راستا با كشور ايتاليا كه از تامين كنندگان عمده قطعات دنياست، رقابت تنگاتنگي داريم.
مديرعامل شركت تعاوني سازندگان لوازم گاز سوز در بخش ديگري از سخنان خود تبديل صندوق تعاون به بانك توسعه تعاون را در تامين مالي تعاونيهاي توليدي موثر خواند و افزود: اگر بانك توسعه تعاون بر اساس سياستهاي اصل 44 و آنچه در قانون پيشبيني شده، جايگاه خود را پيدا كند، بسياري از سياستهاي توليدي در بخش تعاون پيش خواهد رفت و در اين راستا آموزش و به روز كردن نيروهاي انساني وزارت تعاون و صندوق تعاون حائز اهميت است.
بازارچي در پايان اجراي طرح ليزينگ لوازم خانگي را خواستار شد و گفت: براي نجات بازار توليد از حالت ركود، اجراي طرح ليزينگ لوازم گازسوز و خانگي ضروري است.
انتهاي پيام
چهارشنبه 17 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]