واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: "چماق بزرگ و ايران" در دومين دوئل انتخاباتي اوباما و مك كين
سپس اوباما در سخنان خود اين مثال مك كين را با رفتار وي در سال هاي اخير مقايسه كرد و گفت:اينجا مردي ايستاده است(اشاره به مك كين)كه چند وقت پيش گفت "بمب، بمب، بمب، بر سر ايران".من فكر نمي كنم اين گونه اظهارات مصداق "زبان نرم"مورد اشاره پرزيدنت روزولت باشد".
عصرايران- دومين مناظره انتخاباتي باراك اوباما نامزد دموكرات ها براي انتخابات آتي (آبان ماه)رياست جمهوري آمريكا و جان مك كين نامزد جمهوريخواهان، در حالي سه شنبه شب(به وقت آمريكا) در ايالت تنسي برگزار شد كه دو نامزد در مقام مقايسه با مناظره اول نرم تر صحبت كردند.
به گزارش خبرنگار عصرايران ، عليرغم اينكه كمپين دو نامزد در هفته گذشته با پيش كشيدن مسايل جنجالي عليه رقيب ،سخت ترين انتقادهاي فردي و شخصيتي را عليه يكديگر به انجام رساندند،اما در مناظره سه شنبه شب گويي يك آتش بس موقت اعلام شد ؛ دو نامزد به روي صحنه آمدند و با يكديگر دست دادند؛ "انگار نه انگار"كه كمپين دو نامزد در هفته اخير يكديگر را متهم به همكاري با تروريست ها و نيز شركت در ماجراي يك پرونده جنجالي(ايران كنترا)مي كردند.
سارا پي لن فرماندار 44 ساله آلاسكا و نامزد معاونت رياست جمهوري مك كين درست 3 روز قبل از مناظره اين دو، اوباما را به همكاري با يك گروه تروريستي در دهه 60 ميلادي(در دوران كودكي اوباما)متهم ساخت و در مقابل نيز دموكرات ها با متهم ساختن جان مك كين نامزد 72 ساله جمهوريخواهان به ارتباط با پرونده ايران كنترا(كه در سال 1985 و در دوره رياست جمهوري رونالد ريگان روي داد) حمله انتخاباتي جمهوريخواهان را تلافي كردند.
اما سه شنبه شب گويي آن همه حرف و حديث ها عليه يكديگر به يك باره محو شد و هر چند كه دو نامزد از يكديگر انتقاداتي كردند اما اين انتقادها چيزي فراتر از انچه كه در چند ماه اخير گفته بودند نبود.
طبق معمول اوباما بر انتقادات هميشگي اش از سياست خارجي و داخلي بوش تاكيد كرد و مك كين را به تاييد و همراهي با اين سياست ها متهم ساخت.
اوباما ازجنگ عراق انتقاد كرد اما در نقطه مقابل مك كين بر درست بودن استراتژي افزايش نيروها در عراق در سال2006 انگشت گذارد و اعلام كرد كه مخالفت اوباما در آن مقطع با اين استراتژي در حالي كه اين استراتژي انجام شد و موفقيت آن در عمل ثابت شد نشان داد كه او نمي تواند رهبري براي هدايت و فرماندهي نيروهاي نظامي آمريكا باشد.
مك كين بار ديگر بر عدم تجربه و ضعف اوباما در موضوعات حساس سياست خارجي و امنيتي تاكيد كرد .
اما در نقطه مقابل اوباما بحران اقتصادي موجود در آمريكا را "دست پخت"بوش و جمهوريخواهان خواند و اعلام كرد كه مك كين نيز به عنوان يك حامي هميشگي سياست هاي بوش در اين ناكامي ها شريك است.
طبق مناظره هاي پيشين دو نامزد در سخنان خود به موضوع ايران نيز اشاره كردند.اوباما بار ديگر با حمايت از ايده خود در پي گيري يك "ديپلماسي قاطع"عليه ايران گفت:"گزينه نظامي بايد روي ميز باشد اما واشنگتن بايد از همه ابزار هاي سياسي،ديپلماتيك و تحريم ها نيز استفاده كند."
اوباما در اين باره افزود:"ما بايد با ايران وارد گفتگو شويم تا اين" پيام جدي" را به آنها برسانيم كه يا بايد تغيير مسير دهند و يا اينكه در انتظار پيامد هاي ناگوار سياست هاي خود باشند"
اما اين مناظره جدل هاي ديگري نيز بر سر ايران داشت آنجا كه مك كين حرف هاي "تئودور روزولت"رييس جمهور اسبق آمريكا را شاهد مثال سياست هاي خود آورد، و به نقل از رييس جمهور اسبق آمريكا گفت:يك رهبر بايد زباني نرم داشته باشد اما هميشه يك چماق بزرگ نيز به همراه داشته باشد"
پس از اين سخنان مك كين، كه در توجيه درست بودن سياست هاي خودش مثال آورد، اوباما در سخنان خود اين مثال مك كين را با رفتار و سياست هاي اعمالي وي در سال هاي اخير مقايسه كرد و گفت:اينجا مردي ايستاده است(اشاره به مك كين)كه چند وقت پيش گفت بمب، بمب، بمب، بر سر ايران و يا از نابودي كامل كره شمالي سخن گفت.من فكر نمي كنم اين گونه اظهارات مصداق "زبان نرم"مورد اشاره پرزيدنت روزولت باشد".
دو نامزد پس از پايان مناظره همديگر را بار ديگر در آغوش كشيدند و با يكديگر خداحافظي كردند تا دو هفته ديگر سومين و آخرين مناظره خود را هم به انجام برسانند.نظرسنجي هايي كه بلافاصله پس از پايان مناظره و از شهروندان آمريكايي به عمل آمد اكثريت بينندگان مناظره معتقد به پيروزي اوباما در دومين مناظره با مك كين بودند .
اوباما 6 درصد از مك كين پيش افتاد
بحران اقتصادي اخير در امريكا موقعيت باراك اوباما نامزد دموكرات انتخابات اتي رياست جمهوري اين كشور را مستحكم تر از گذشته كرده است.
به گزارش نشريه محافظه كار آمريكايي "وال استريت ژورنال" بر اساس آخرين نظر سنجي مشترك انجام شده توسط شبكه تلويزيوني ان بي سي و نشريه وال استريت ژورنال آمريكا، اوباما 6 درصد از رقيب جمهوريخواه خود به پيش افتاده است و در حالي كه 49 درصد از شهروندان آمريكايي از اوباما حمايت مي كنند اين رقم براي مك كين 43 درصد است. رقم 6 درصد آن هم تنها 27 روز مانده به روز انتخابات، عددي نيست كه بتواند به راحتي جبران شود.
در اين نظر سنجي همچنين مشخص شده است كه راي دهندگان مستقل به راي به اوباما متقاعد تر شده اند و موقعيت كانديداي دموكرات ها در ميان راي دهندگان مستقل پس از بحران اخير مالي و بانكي در آمريكا به سرعت در حال صعود است.
افراد مورد پرسش قرار گرفته در اين نظرسنجي مشترك در برابر اين سوال قرار گرفته اند كه به كدام يك از دو نامزد اعتماد بيشتري براي حل بحران اقتصادي آمريكا دارند.34 درصد پرسش شوندگان گفته اند كه به اوباما اعتماد دارند در حالي كه 25 درصد آنها اعلام كرده اند كه به سياست هاي اقتصادي مككين اعتماد دارند.در اين نظرسنجي همچنين 38 درصد پرسش شوندگان اعلام داشته اند كه به مك كين اعتمادي ندارند.
نكته جالب در نظرسنجي مشترك وال استريت ژورنال و شبكه ان بي سي در اين است كه دوهفته پيش در نظرسنجي كه همين دو رسانه و با همين سوالات انجام داده بودند مك كين با 13 درصد پيشتازي در بين" راي دهندگان مستقل" (بدون گرايش به حزبي خاص) آمريكايي از اوباما جلو بود در حالي كه در نظرسنجي اخير اوباما با كاهش فاصله خود حتي 4 درصد جلوتر از مك كين قرار دارد. دليل اين امر از ديد تحليل گران انتخاباتي در آمريكا بحران اقتصادي موجود در اين كشور اعلام شده است.
بسياري از تحليل گران در آمريكا معتقدند كه در اين دوره از انتخابات رياست جمهوري آمريكا راي شهروندان مستقل آمريكايي نامزد پيروز را تعيين خواهد كرد.
چهارشنبه 17 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 222]