تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نماز شب، موجب رضايت پروردگار، دوستى فرشتگان، سنت پيامبران، نور معرفت، ريشه ايم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826774820




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

فساد اقتصادي در قرارداد كرسنت


واضح آرشیو وب فارسی:ايران ورزشی: فساد اقتصادي در قرارداد كرسنت
ايلنا: رئيس كميسيون انرژي مجلس اعلام كرد: «بررسي هاي كميسيون انرژي نشانگر وجود فساد اقتصادي در قرارداد كرسنت است و طرف خارجي متاسفانه رفتار نامتعارفي را در اين زمينه داشته و به بعضي از بداخلاقي ها دست زده است كه كليت قرارداد از اين نظر كاملاً زير سوال است.»

محمد كاتوزيان رئيس كميسيون انرژي مجلس افزود: «در موضوع مصرف انرژي متاسفانه كشور ما يكي از پرمصرف ترين كشورهاست. شاخص شدت انرژي كه بيانگر نسبت مصرف انرژي به توليد ناخالص داخلي است براي ما برابر با 68/1 صدم است درحالي كه براي ژاپن 11 و براي چين 87 صدم است يعني شدت انرژي در ايران بيش از دو برابر چين و بيش از 15 برابر ژاپن است. وضعيت گاز را اگر مورد توجه قرار دهيم ملاحظه مي كنيم كه اگر روند كنوني مصرف تداوم يابد در سال 1403 ميزان مصرف گاز به بيش از پنج برابر مصرف كنوني خواهد رسيد يعني در آن زمان مصرف به بيش از 5/2 ميليارد مترمكعب در روز خواهد رسيد و به عبارت ديگر در آن زمان بزرگ ترين واردكننده گاز طبيعي خواهيم شد. البته پرواضح است كه اصولاً چنين حجم گازي براي خريد و واردات به كشور وجود نخواهد داشت. مشكل اصلي ما در اين زمينه نداشتن الگوي مصرف مناسب است. ما نه در مصرف و نه در توليد و فرآورش و صادرات، استراتژي و هدف گذاري روشني نداريم. بخش ها و زير بخش هاي انرژي در كشور فاقد استراتژي راهبردي هستند و فقدان يك طرح جامع انرژي كه اين ابعاد را روشن كند براي كشور به شدت احساس مي شود.»
وي افزود: «به همين لحاظ كميسيون انرژي مصمم است در اين زمينه اقدام جدي و موثري به عمل آورد و فعاليت هاي مقدماتي آن را نيز در كميته نفت وگاز آغاز كرده است. از دستگاه هاي اجرايي نيز انتظار مي رود در اين مورد همراهي و همكاري را با كميسيون انرژي به عمل آورند.»
كاتوزيان ادامه داد: «موضوع سوخت زمستاني از دغدغه هاي اصلي كميسيون انرژي است. متاسفانه روند مصرف سوخت كه الگوي مناسبي ندارد و پايين بودن تعرفه ها و ارزاني انرژي در كشور به مصرف بي رويه دامن زده است و به اين ترتيب هم منابع ملي هدر مي رود و هم مشكلي اساسي در اداره كشور به وجود مي آورد. گزارش هاي منتشر شده حاكي از آن است كه قول هايي كه در مورد تامين گاز در زمستان داده شده است چندان با واقعيت ها تطبيق ندارد و مساله حمل سوخت مايع به ويژه سوخت مورد نياز نيروگاه ها نيز به طور كامل و دقيق امكان پذير نخواهد بود. جمع بندي نهايي اين خواهد شد كه احتمال قطع گاز و مشكل سوخت رساني بسيار جدي است و بايد مردم را نسبت به مصرف بي رويه سوخت و آثار آن آگاه كرد و از هم اكنون دولت و دستگاه هاي ذي ربط تمهيداتي به كار ببرند كه مشكل سوخت زمستان را حل كرده و هزينه هاي ناشي از كسري سوخت را به حداقل برسانند.»
رئيس كميسيون انرژي تاكيد كرد نگراني ها در مورد خاموشي هاي برق و ادامه آن همچنان باقي است. در بخش برق نيز به دليل پايين بودن تعرفه ها و هم به خاطر نداشتن الگوي مصرف مناسب رفتار مصرف كننده قابل كنترل نيست. همه ما توجه داريم كه يكي ازروش هاي تنظيم رفتار مصرف كننده واقعي كردن قيمت هاست. در كشور ما به دليل ارزاني برق مصرف فوق العاده بالاست و لازم است هم در زمينه برق و هم در زمينه سوخت اقدام موثري درمورد واقعي تر كردن قيمت ها صورت گيرد تا اين امر سبب تنظيم و كنترل رفتار مصرف كننده شود.
كاتوزيان تصريح كرد: «در بخش برق معتقدم تنها يك دليل خاموشي ها خشكسالي و خارج شدن نيروگاه هاي برقابي از شبكه بوده است. دلايل ديگري نيز وجود دارد كه از جمله آن تلفات و برق دزدي وسيع در كشور است كه بايد با روش هاي نوين به اصلاح جدي آن پرداخت. طرح هايي نيز در اين زمينه وجود دارد كه بايد وزارت نيرو از آنها استقبال كند و مورد پيگيري قرار دهد. مساله رفع تنگناهاي بخش برق و نداشتن اعتبارات اين بخش را به شدت رنج مي دهد. كسري بودجه در اين بخش و عدم سرمايه گذاري جديد شرايطي را به وجود آورده كه در سال هاي آينده كمبود برق بيشتر نمايان خواهد شد. در اين مورد اقدامات فوري براي سرمايه گذاري دولت در قسمت نيروگاه و ارائه لايحه براي تقاضاي حل مشكل كسري و همچنين افزايش تعرفه ها بسيار ضروري است و مجلس نيز با توجه به اينكه دغدغه جدي دارد قطعاً همكاري لازم را خواهد داشت.»
وي در ادامه گفت: «مواردي نيز هست كه به نظر مي رسد قوانين و مصوبات به درستي رعايت نشده است:
الف- در مورد 12 هزار ميليارد تومان يارانه انرژي كه در بودجه 87 پيش بيني شده بود متاسفانه آيين نامه آن با تاخير و در مردادماه در هيات وزيران تصويب شده و تاكنون هيچ مبلغي به دستگاه هاي مربوطه پرداخت نشده است. به ويژه وزارت نيرو شديداً به اين كمك نياز دارد كه بايد تسريع در اين زمينه صورت گيرد.
ب- مورد ديگر اساسنامه شركت هاي نفت، گاز، پتروشيمي و... است كه مقرر شده بود تا پايان خردادماه سال جاري به مجلس تقديم شود كه هنوز هيچ اقدامي صورت نگرفته و مجلس همچنان در انتظار به سر مي برد و لازم است در اين مورد سريع تر اقدام شود.
ج- با توجه به اينكه براساس اظهارات دستگاه هاي ذي ربط مبلغ تخصيص يافته در بودجه براي خريد بنزين و گازوئيل تمام شده است و تقاضاي بودجه جديد هنوز به مجلس نرسيده مشخص نيست خريد بنزين و گازوئيل از كدام محل صورت مي گيرد و اعتبار آن از كجا مي آيد. با توجه به اينكه هر دخل و خرجي توسط دولت بايد به تصويب مجلس برسد اين خريدها بايد طبق ضابطه صورت بگيرد و توسط مراجع نظارتي قابل بررسي و حسابرسي باشد لذا تذكر مي دهم كه انشاءالله در اين مواد لايحه به مجلس تقديم شود كه به طور قانونمند كارها جلو برود و مجلس هم اين دغدغه ها را درك مي كند و قطعاً حداكثر همكاري را خواهد داشت.»
رئيس كميسيون انرژي در پايان تاكيد كرد: «در مورد قرارداد فروش گاز به شركت كرسنت تذكر بدهم كه بررسي هاي كميسيون انرژي نشانگر وجود فساد اقتصادي در اين قرارداد است و طرف خارجي متاسفانه رفتار نامتعارفي را در اين زمينه داشته و به بعضي از بداخلاقي ها دست زده است كه كليت قرارداد از اين نظر كاملاً زير سوال است. صرف نظر از بحث قيمت كه بسيار پايين است حضور افراد غيرمسوول از ابتداي شروع بحث اين قرارداد مشكلاتي از قبيل مفاسد اقتصادي، مسائل سرزميني و موضوعات حقوقي را به وجود آورده كه به نفع ماست تكليف اين قرارداد را با توجه به اين موارد زودتر روشن كنيم و نظر كميسيون انرژي در مورد اين قرارداد با كيفيت فعلي كاملاً منفي است.»
 چهارشنبه 17 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايران ورزشی]
[مشاهده در: www.iran-varzeshi.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن