واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: وزير مسكن: تنها 30 درصد سيمان توليدي كشور بتن آماده مي شود
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: سعيدي كيا گفت: سهم كشوردر مصارف بتن آماده و قطعه سازي با احتساب مصارف عمراني بزرگ از قبيل سدسازي كمتر از 30 درصد است اين در حالي است كه در كشورهاي بزرگ صنعتي بيش از 80 درصد سيمان توليدي كشور در بخش بتن آماده و قطعه سازي مصرف مي شود.
به گزارش روز سه شنبه خبرنگار گروه اقتصادي باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، سعيدي كيا وزير مسكن در همايش روز بتن در سالن همايش هاي رازي با تاكيد بر اينكه بتن به عنوان يكي از مهمترين مصالح ساختماني و با قابليت هاي فراوان امروزه استفاده روز افزوني دارد گفت: امروزه در كشور هم توليد كنندگان خوب داريم و هم دانش به روز، انجمن بتن و ساير انن جي او ها و دانشگاهيان و توليد كنندگان برتر و مسوولان اجرايي مرتبط بايد تجربيات خود را در اختيار بتن سازان با كيفيت هاي غير استاندارد قرار دهند تا آنها هم به مرز استاندارد برسند،مهندسان ناظر و سازندگان هم بايد دقت هاي لازم را به خرج دهند.
وي افزود: آيين نامه نظارت بر اجراي استانداردهاي اجرايي در مراحل توليد، توزيع و مصرف مواد، مصالح و فرآورده هاي ساختماني كمك بزرگي به استاندارردهاي مصالح كرده اند.
وزير مسكن تصريح كرد: در سال 86 حدود 255 واحد توليدي بتن آماده از مجموع 433 واحد داراي پروانه كاربرد، نشان استاندارد داشته اند (حدود 60 درصد) و در شش ماهه اول سال 87 نيز 53 واحد ديگر موفق به دريافت پروانه كاربرد نشان استاندار شده اند كه موفقيت بزرگي است.(در مجموع بيش از 70 درصد واحدهاي توليدي داراي نشان استاندارد هستند)
وي تصريح كرد: دانشمندان تكنولوژي بتن از سال ها پيش يادآور شدند كه دوام بتن از مقاومت بتن اهميت بيشتري دارد ولي ما هنوز در كشورمان شاهد آنيم كه اين بخش از ويژگي هاي فني بتن چندان مورد توجه قرار نگرفته است.
وزير مسكن ابراز داشت: امروز براي رسيدن به ساخت و ساز مورد نياز كشور و صنعتي شدن نياز به استفاده فن آوري هاي نوين شده و بتن با قابليت هاي ويژه داريم.
سعيدي كيا اظهار داشت: روح اين طرح استفاده بهينه از سيمان و استفاده از روش هاي نوين و بهينه شده است، طبق اين تصويب نامه و تا ضوابط فني كه در اختيار مهندسان قرار مي گيرد.
وي ادامه داد: با استفاده از اين طرح از هدر رفتن سيمان و بتن در سازه هاي ساختماني جلوگيري مي شود طرح اختلاط بتن طبق روش هاي بومي تهيه شده و از مواد افزودني استفاده درستي مي شود از قطعات پيش ساخته بتني بيشتر در ساخت و ساز استفاده مي شود و از همه مهمتر با توليد سيمان بنايي و ملات خشك آماده تحولي در مصرف سيمان صورت مي گيرد.
وزير مسكن مزاياي ملات آماده خشك را بالا بردن سرعت كار در پروژه هاي عمراني، ساخت و ساز شهري، كاهش زمان ساخت و هزينه توليد مسكن، فرموله شدن آن در آزمايشگاه هاي استاندارد ملات ساختمان، جلوگيري از هدر رفتن سيمان، سهولت در امر حمل و نقل و سهولت در نظارت و كنترل ساخت وساز ها برشمرد.
وي گفت: در ژاپن بيش از 80 درصد سيمان توليدي كشور در بخش بتن آماده و قطعه سازي مصرف مي شود، در آمريكا بيش از 60 درصد، روسيه حدود 70 درصد، آلمان نزديك 80 درصد از كل سيمان توليد شده توسط بخش فرآوري صنعتي مصرف مي كنند. سهم كشور ما در مصارف بتن آماده و قطعه سازي با احتساب مصارف عمراني بزرگ از قبيل سدسازي كمتر از 30 درصد است.
وزير مسكن درباره استفاده از فن آوري هاي نوين در ساختمان سازي گفت: تكنولوژي هاي نوين اعم از بتن هاي پليمري، بتن هاي سبك سازه اي و حضور نانو تكنولوژي براي آنكه جامعه از نتايج آن بهره مند شود نيازمند آن است كه وارد چرخه صنعت شود و اين مساله نيازمند تاسيس و تقويت كارخانه توليد بتن و قطعات بتني است.
وي افزود: تمامي مهندسان بايد فقط درست و با كيفيت بسازند و ساخت و ساز هاي كشور را پايش كنند.
وزير مسكن گفت: با كارهاي مشترك وزارت مسكن و شهرسازي و وزارت كار از ابتداي برنامه پنجم يعني اول سال 89 حضور كارگران بدون كارت مهارت در كارگاه ها ممنوع و نيز در سال 88 با توجه به آيين نامه نظارت بر استاندارد مصالح ورود مصالح غير استاندارد به كارگاه ها ممنوع شود زيرا قدم مهم، قانون تدوين مسووليت مجريان ساختمان است كه اميد است امسال به تصويب مجلس برسد.
وزير مسكن به كارشناسان توصيه كرد: روش هاي توسعه صنعت رسانه كشور را در قالب يك برنامه كوتاه مدت، ميان مدت و بلندمدت تهيه و براي قانوني كردن آن اقدام شود، دستاوردهاي تحقيقاتي سال هاي گذشته را جمع آوري و روش هاي كاربردي كردن آنها را مستند و ارايه كنيم، گسترش بتن آماده استاندارد پيشرفت و حمايت از آن، گسترش توليد ملات آماده خشك و حمايت از آن، جلوگيري از توليد و كاربرد بتن به روش سنتي در طرح هاي عمراني و عمومي به ويژه در بخش هاي سازه اي، روش ها و فن آوري هاي جديد توليد بتن و اجزاي ساختماني بتني و همچنين تجربيات موفق كشورهاي ديگر را شناسايي و ترويج كنيم بخصوص در قالب كتابهايي دراختيار دانشجويان و استادان قرار دهيم./01/120
سه شنبه 16 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 188]