واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: كارهاي «دانشگاهي - فرهنگي» و سن وسال بازنشستگي
در اثر تلاش جمعي از بازنشستگان و نگارش مقالات متنوع توسط عدهاي از صاحبنظران و روشنفكران و نيز به همت مسئولين محترم روزنامه اطلاعات، رياست محترم جمهوري، جناب آقاي دكتر احمدينژاد دستور بسيار صريح و روشن و فوري براي رسيدگي به وضع ناخوشآيند بازنشستگان بخش آموزش (اعضاء هيات علمي دانشگاهها) جهت وزارت علوم تحقيقات و فناوري، بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، توسعه مديريت و سرمايه انساني، صادر و اعلام داشتند كه اعضاء هيات علمي دانشگاهها از بهترين و مفيدترين اقشار جامعه و سرمايه اصلي دانش و دانشگاه و پايه و مايه پيشرفتهاي فرهنگي و علمي كشور هستند و صيانت از اين سرمايه عظيم يك وظيفه ضروري و ارزشمند تلقي ميشود (نقل از روزنامه اطلاعات شماره 24285 مورخ 19/6/1387) بدون اغراق بايد گفت همه مسئولين و صاحبان قدرت سياسي، اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي، مديون فداكاري و ايثار اين قشر مظلوم جامعه اسلامي هستند.
اكنون كه توجه مسئولين محترم كشور به اين سرمايه عظيم نيروي انساني كارآمد و ارزشمند جلب شده است، يادآور ميشود در روزنامه اطلاعات شماره 24361 مورخ 26/6/1387 مطلبي در مورد وزارت علوم و تحقيقات و فنآوري درج شده بود كه به تبع دستور صريح و فوري رياست محترم جمهوري يك گروه از تيم كارشناسي مشغول تهيه و تدوين بخشنامه و آييننامه جامع و خاصي براي بهرهگيري از نيروي انساني اعضاي هيات علمي بازنشسته بالاي هفتاد سال سن است و قرار است اين تيم كارشناسي با استفاده از تجربيات افراد ذيصلاح، خدمات بسيار ارزشمندي به يادگار گذارد. به منظور بارور ساختن اهداف خيرخواهانه رياست محترم جمهوري، آييننامه مذكور جا دارد با توجه به مظلوميت و نجابت، كرامت، شرافت، قناعت و اهميت موضوع هيات علمي، حداقل داراي موارد زير باشد:
1- كليه بازنشستگان قبل از سال 79 و بعد از آن، مشمول دريافت اضافات ناشي از اجراي قانون نظام هماهنگ شوند.
2- سوابق بازنشستگي، يعني كسورات حق بيمه بازنشستگي در سازمان تامين اجتماعي و سازمان بازنشستگي كشوري قابل انتقال و احتساب در برقراري مستمري ماهانه باشد.
3- سن بازنشستگي منوط به ارائه آزمايشات پزشكي، جسمي و روحي و رواني اعضاء هيات علمي باشد، نه سن و سال زيرا، همه افراد به طوري يكنواخت در سن هفتاد سالگي پير و فرسوده و ناتوان و عليل و بيمار و از كار افتاده نميشوند. (نمونه آن اساتيدي چون استاد باستانيپاريزي) در صورت احراز شرايط سلامت جسم و روان، صدور حكم بازنشستگي منوط به درخواست كتبي عضو هيات علمي باشد. ناگفته پيداست، در طول زمان انجام وظيفه در اثر حوادث و اتفاقات پيشبيني نشده، امكان از كار افتادگي در پنجاه و شصت سالگي يا هر سن و سالي براي كليه شهروندان از جمله اعضاء هيات علمي وجود دارد.
4- كليه استاداني كه قبل از رسيدن به سن 70 سالگي بازنشسته شدهاند، ولي هنوز از توانمندي و قدرت بيان و تكلم و جست و خيز فيزيكي و ارائه دروس و اجراي برنامههاي آموزشي و پژوهشي برخوردارند در صورت خواست خودشان به كار دعوت شوند.
5- آنان كه در سازمانها و ادارات دولتي و غير دولتي داراي سوابق پرداخت حق بيمه و كسورات بازنشستگي هستند، قبل از ورود به وزارت علوم و تحقيقات و فناوري سوابق كار خود را به كارگزيني تحويل و از طريق دانشگاههاي ذيربط تاييديههاي لازم جهت ادغام و تجميع سوابق از سازمان بازنشستگي كشوري به وسيله كارگزيني دانشگاه اخذ گردد.
6- قانون بازنشستگي كشوري دقيقاً مورد بررسي قرار گرفته و كليه موارد تبصرههايي كه به زيان اعضاء هيات علمي دانشگاههاست حذف گردد. از جمله ماده 88 كه بموجب آن دريافت دو مستمري از دو سازمان دولتي را منع نموده است، زيرا در بين اعضاي هيات علمي دانشگاهها افرادي وجود دارند كه قبل از ورود به دانشگاه در سازمانهاي دولتي و غيردولتي در پستهاي مديريتي و يا كارمندي فعاليت داشته و در طول مدت خدمت مبالغ هنگفتي هزينه بيمه و كسورات بازنشستگي پرداختهاند. بديهي است بسياري از پستهاي مديريتي و كارمندي، به منزله كسب تجربه و دانش عمومي و ملاك دستيابي به مدارج عاليتر علمي بوده است.
7- براي تهيه قانون و بخشنامه و دستورالعمل جامع و مانع، ما شركت چند تن از حقوقدانان به ويژه بازنشستگان و كارشناسان خبره ضروري است. قانون فعلي سازمان امور بازنشستگي كشوري با دست كساني نوشته شده است كه از تجربه و دانش كافي امور رفاهي بازنشستگان برخوردار نبودهاند.
8- تشكيل انجمن غيردولتي اعضاء هيات علمي بازنشسته دانشگاهها با پشتيباني مستقيم ارگانها و سازمانهاي دولتي، اولين قدم به سوي تحقق آرمانهاي بلند نظام مقدس جمهوري اسلامي و حمايت از اعضاء هيات علمي دانشگاههاست.
فيضعلي مداح - عضو هيات علمي دانشگاه
سه شنبه 16 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 132]